Wimbledon gisteren van start met vier Nederlandse deelnemers, volg alle wedstrijden live via discovery+

  • Wimbledon gisteren van start met vier Nederlandse deelnemers in het enkelspel
  • Nederland is met acht deelnemers vertegenwoordigd in het dubbelspel
  • Volg alle tennishelden live in actie op discovery+ en Eurosport

Dinsdag 28 juni 2022 – Vanaf gisteren kunnen liefhebbers een nieuwe generatie tennishelden, waaronder de Nederlanders Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven, in actie zien komen op Wimbledon: het oudste en het meest prestigieuze grandslamtoernooi ter wereld. Een unieke kans, want het is voor het eerst in bijna een decennium tijd dat maar liefst drie mannelijke deelnemers Nederland vertegenwoordigen op dit legendarische tennistoernooi. Bij het enkelspel vrouwen komt alleen Arantxa Rus in actie.

Ook bij het dubbelspel is Nederland goed vertegenwoordigd. Er doen zowel bij de vrouwen als mannen vier tennissers mee. Voor de mannen zijn dat Botic van de Zandschulp, Jean-Julien Rojer, Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop. Ieder speelt met een buitenlandse tennispartner. Arantxa Rus, Demi Schuurs, Arianne Hartono en Rosalie van der Hoek strijden namens de vrouwen om de felbegeerde ‘The Duchess of Kent Challenge Cup’ in Londen. Alleen Schuurs en Hartono zijn hierbij een Nederlands koppel.

Van Rijthoven en Griekspoor gisteren gelijk in actie
De eerste twee Nederlanders kwamen gisteren al in actie. Van Rijthoven nam het in zijn eerste wedstrijd op tegen de Argentijn Federico Delbonis. Griekspoor nam het gisteren op tegen de uit Italië afkomstige Fabio Fognini. Beide kwamen als winnaar uit de wedstrijd.

Op discovery+ en Eurosport zijn alle wedstrijden, alle banen, van iedere ronde te bewonderen. Met discovery+ zien fans iedere punt van iedere baan zonder onderbrekingen.

Kijk voor meer informatie hier: https://www.discoveryplus.com/nl/sport/tennis/wimbledon

Warner Bros. Discovery Sports toont elke wedstrijd in 11 landen in Europa op discovery+ en Eurosport (Beeld: Getty)