The VR Room trapt pop-up tour af met nieuwe vestiging in Tilburg

Uniek nieuw concept VR Arena nu speelbaar in Winkelcentrum Pieter Vreedeplein in Tilburg dankzij samenwerking met Wereldhave

Vrijdag 6 maart 2020 – The VR Room is een unieke samenwerking aangegaan met vastgoedbelegger Wereldhave, gespecialiseerd in stedelijke Full Service Centra voor een beter dagelijks leven. De VR-specialist trapt op zaterdag 14 maart een pop-up tour af en brengt zijn eerste tijdelijke vestiging onder in Winkelcentrum Pieter Vreedeplein in Tilburg, waarna andere steden volgen. Hier biedt The VR Room het competitieve VR Lasergamen en andere geprezen Virtual Reality games aan. Bovendien kunnen bezoekers in Tilburg voor het eerst aan de slag met een splinternieuw concept: VR Arena.

VR Arena: Plezier voor speler én toeschouwer
In VR Arena lopen meerdere spelers vrij rond in een open ruimte met een Virtual Reality headset. Waar de meeste Virtual Reality headsets nog bedraad zijn, biedt The VR Room games aan die volledig draadloos wordt gespeeld, zodat bezoekers van Winkelcentrum Pieter Vreedeplein in Tilburg zonder belemmeringen de virtuele wereld kunnen betreden. Terwijl de spelers zich in een continu veranderende digitale wereld wanen, kunnen omstanders in het winkelcentrum toekijken hoe zij de overwinning naar zich toe proberen te trekken. In VR Arena loopt iedere speler rond met een virtueel schild en een ray gun, waarmee zij hun tegenstanders een kopje kleiner moeten maken, terwijl zij door een futuristisch veld met pilaren manouvreren. Zodra zij een tegenstander tegen het lijf lopen moeten ze koel blijven en het vizier op scherp zetten om punten in de wacht te slepen. Binnen een korte tijd gaat het erom wie de hoogste score neerzet om de match te winnen.

“Het mooie van VR Arena is dat je vrij rond kunt lopen en wij kunnen met één druk op de knop het level aanpassen. Daarnaast kunnen de mensen die niet aan het spelen zijn de game op een groot scherm volgen, want wij vinden dat VR moet niet alleen voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers leuk moet zijn. Vergelijk het met bowlen: Je gooit zelf maar 1x de bal en kijkt vooral naar de worpen van je medespelers. We zijn ontzettend trots om dit concept voor het eerst speelbaar te maken in Tilburg en Utrecht, en we kunnen niet wachten om het uit te breiden naar andere steden in Nederland. Ook andere aanbieders kunnen een licentie bij ons afnemen’‘, zegt Wouter van den Bijgaart, oprichter van The VR Room.

Voor meer informatie over VR Arena ga je naar www.vrarena.nl.

Pop-up tour in samenwerking met Wereldhave
De opening van deze vestiging is het startschot van een langdurige samenwerking tussen The VR Room en Wereldhave. In Tilburg kunnen bezoekers enkele maanden aan de slag met de nieuwste entertainment van The VR Room en vervolgens trekt hij verder het land in om bezoekers in andere winkelcentra kennis te laten maken met zijn unieke VR-entertainment. In de komende 2 jaar worden 4 verschillende winkelcentra aangedaan.

Erik Kleemans van Wereldhave zegt het volgende over de samenwerking: ‘The VR Room past perfect in onze nieuwe strategie, waarbij de klant centraal staat en we het aanbod in onze centra nog beter afstemmen op de behoeften van de moderne consument. Het concept is bewezen en heeft eerder al hoge ogen gegooid in Amsterdam en Utrecht. Het Pieter Vreedeplein heeft van oorsprong een sterke fashion en horeca functie, met The VR Room voegen we hier entertainment aan toe en geven we bezoekers weer nieuwe redenen om naar Tilburg te komen.’

Meer informatie over Wereldhave is te vinden op www.wereldhave.com.

Over The VR Room
Bij The VR Room maak je op een unieke, toffe manier kennis met virtual reality. Sinds 2016 biedt The VR Room als eerste in Nederland de nieuwste VR-technologie aan als entertainment. The VR Room is geschikt voor jong en oud en het leukste uitje met vrienden, familie of collega’s. Naast VR Arena is ook VR Lasergamen beschikbaar in deze vestiging: Waar lasergamen normaal gesproken plaatsvindt in ingerichte ruimtes, speelt de VR-variant zich af op een paar vierkante meters en nemen twee spelers het op tegen twee andere spelers. Iedere speler wordt uitgerust met een VR-headset, een robuust wapen en een speciaal vest, waarmee hij daadwerkelijk impact voelt als hij wordt beschoten. Daarnaast kan de speler dekking zoeken achter een fysieke toren om interactie met de ‘echte’ wereld te versterken.

Om meer te weten te komen over The VR Room ga je naar www.thevrroom.nl.

Vrije binnenloop en minigames
Naast VR Arena en VR Lasergamen kunnen bezoekers aan de slag met drie andere geprezen vr-titels: Beat Saber, Fruit Ninja VR en Angry Birds VR. Voor alle VR-activiteiten geldt: Het is mogelijk om te reserveren, maar vrije inloop en rustig meekijken vanuit de lounge is uiteraard ook mogelijk. Reserveren kan hier.

Speciale openingsactie
Op zaterdag 14 maart en zondag 15 maart kunnen bezoekers profiteren van een speciale openingsactie. Onder het ”All you can play”-principe kunnen zij het volledige aanbod VR entertainment ontdekken voor slechts €10,-.