StartCapital Partners investeert in Nederlandse start-up Phonebook 

Arnhem, 11 juni 2019 – De Nederlandse start-up Phonebook krijgt een substantiële investering van StartCapital Partners om de nieuwe contactenapp door te ontwikkelen. StartCapital Partners investeert in Nederlandse tech start-ups en zag de potentie van Phonebook vanaf het allereerste moment. De investering biedt Phonebook de mogelijkheid om de gelijknamige app verder te ontwikkelen en de groei te versnellen in de Nederlandse markt.

Investering
Een smartphonegebruiker heeft gemiddeld 300 – 400 contacten, jongeren hebben er vaak zelfs nog meer. Investeerder StartCapital Partners was daarom direct enthousiast over het concept van Phonebook en de problemen die de app oplost. Jacco Kokkedee, managing partner StartCapital: “Iedereen weet maar al te goed hoe dubbele en onvolledige contacten ons telefoonboek vervuilen. Er zijn oplossingen in de markt, maar die werken allemaal outside in: als ontvanger ben je nog steeds verantwoordelijk voor het bijhouden van de gegevens van je contacten. Phonebook heeft een unieke inside out benadering: je houdt alleen je eigen contactgegevens bij, waardoor al je contacten automatisch up-to-date zijn. Het mooie is dat Phonebook direct synchroniseert met je native Apple en Android contactenlijst, waardoor diensten als Maps ook direct gebruikt kunnen worden om routegegevens te tonen. Wij geloven in het team van Phonebook en de potentie die deze app heeft”. Over de exacte hoogte van de investering wordt niet gecommuniceerd, StartCapital Partners geeft aan dat het om een substantiële investering gaat.

Hoe werkt Phonebook?
Als je Phonebook downloadt, kun je jouw eigen gegevens invullen. Je kunt deze delen met je relaties door binnen de app eenmalig met elkaar te connecten. Vanaf nu werkt Phonebook eventuele wijzigingen in contactgegevens automatisch bij in de contactenlijsten van telefoons binnen je netwerk. Dit werkt beide kanten op, dus iedere Phonebook-gebruiker heeft altijd de laatst ingevulde gegevens van iedere connectie. Jouw gegevens zijn alleen zichtbaar voor gebruikers waarmee jij bent verbonden en je kiest zelf welke gegevens je wel of niet deelt. Tevens bevat Phonebook een handige zoekfunctie. Hiermee kun je een contact zoeken, ermee connecten, waarna je automatisch alle gegevens van dat contact krijgt; en dat contact krijgt alle gegevens van jou. Hierdoor behoort bijvoorbeeld het overtypen van visitekaartjes tot het verleden.

De moderne Telefoongids
Phonebook is de moderne variant van de Telefoongids, die precies een jaar geleden voor het laatst is uitgegeven. Medeoprichter Arjan Soer: “De Telefoongids is in de huidige tijd met mobiele nummers een volledig achterhaald product, maar in die tijd was het een geweldig gestructureerde en handige database. Iedereen zorgde er zelf voor, dat je er met de juiste gegevens in stond. Je kon er op vertrouwen”. Op deze basis heeft Phonebook een moderne variant gemaakt. “Het verschil is dat tegenwoordig privacy heel belangrijk is. Bij ons zorgt de gebruiker er zelf voor dat de gegevens kloppen. Onze gebruikers moeten elkaar eerst toestemming geven om toegang te kunnen krijgen tot elkaars gegevens”.

Doorontwikkeling
Oprichter Willem Klaassen: “Deze investering maakt het mogelijk om Phonebook te kunnen doorontwikkelen. Zo zijn wij op dit moment bezig met de mogelijkheid om bedrijven op te kunnen nemen in onze database. Die contactgegevens zullen na verificatie wel altijd beschikbaar zijn in onze applicatie. We willen het vinden van gegevens van bedrijven weer simpel maken, zonder ingewikkelde algoritmes en ‘slimme maniertjes’ om boven aan een zoekopdracht te komen”.

Phonebook is inmiddels live en al duizenden keren gedownload. Phonebook is nu nog gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. Kijk voor meer informatie op Phonebook.nl