EA kondigt partnerships aan om drie nieuwe onafhankelijke games te publiceren

Nieuwe titels van Zoink games, Glowmade en Hazelight Studios

Redwood City, Calif. – 9 juni 2019 – Vandaag kondigen Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en partners Zoink Games, Glowmade en Hazelight Studios drie nieuwe, veelbelovende en onafhankelijk ontwikkelde projecten aan die naar consoles en PC komen. Lost in Random is de volgende game van Zoink na de release van het prachtige Fe. Het is een unieke draai aan puzzels en gevechten. RustHeart is het EA Originals-debuut van Glowmade. Spelers kunnen een vertederende vriendschap smeden met een moedige robot. Hazelight’s opvolger van het veelgeprezen A Way out™ bouwt voort op de expertise en het succes van de studio, met een nieuwe, voorlopig nog naamloze coöperatieve ervaring.

“We blijven innovatieve en creatief uitgesproken nieuwe games van de beste en meest gedurfde onafhankelijke gamemakers onder de aandacht brengen van een wereldwijd publiek van spelers”, aldus Matt Bilbey, EVP Strategic Growth. “Wij willen onze spelers zoveel mogelijke toegang bieden tot content van hoge kwaliteit. Of je nu meespeelt in de grootste franchises van EA zoals Apex Legends, een van de meer dan 200 andere games van meer dan 85 contentpartners in ons Origin Access-abonnement* of innovatieve EA Originals-titels zoals A Way Out, we hebben altijd iets leuks te bieden.”

EA Originals ondersteunt opkomende studio’s door unieke, innovatieve games onder de aandacht te brengen van meer spelers op alle platforms. Na het succes van Unravel™ van Coldwood Studios heeft het label een bewezen trackrecord, met het met een BAFTA-award bekroonde A Way Out van Hazelight en Fe van Zoink, om het pad vrij te maken voor games als Sea of Solitude door Jo-Mei Games, dat gelanceerd wordt op 5 juli 2019. Het succes van deze partnerships heeft de samenwerking met nieuwe onafhankelijke ontwikkelaars uitgebreid, zoals het onlangs aangekondigde RustHeart van Glowmade en de nieuwe EA-partner Velan Studios, voor meer inspirerende titels in de toekomst.

Ook breidt EA haar toewijding aan spelers uit door meer hoogwaardige games aan te bieden van een aantal van de beste ontwikkelaars in de branche, via haar abonnementsdiensten. Met EA Access op PlayStation® 4 (wordt gelanceerd in juli) naast de al bestaande diensten voor Xbox One en PC, biedt EA abonnementen aan op meer platforms dan andere gamebedrijven. EA’ Origin Access op PC biedt spelers een van de diepste en best gewaardeerde collecties van PC-games aan, met meer dan 200 games van meer dan 85 content partners, met een gemiddelde score van 80 op Metacritic. De bibliotheek bevat games van bekroonde studio’s als 11bit, die later dit jaar  Frostpunk en Moonlighter uitbrengen op deze dienst, tot verhaalgedreven indie-games als Pyre van Supergiant Games, nieuwe releases als Tropico 6, Mutant Year Zero, Breathedge en EA-franchises als  Battlefield en FIFA. Voor meer informatie over de content die beschikbaar is voor Origin Access-abonnees op PC, ga je naar www.origin.com/nl-nl/origin-access

Zoink Games
Lost in Random van Zoink is alweer een opvallend fantasy-actie-avontuur van de studio die verantwoordelijk was voor de magische EA Originals-titel Fe. Lost in Random geeft een gloednieuwe draai aan het genre, in een mix van strategie en actie die het concept van kans en mogelijkheid verkent, in een prachtige, duistere en levendige wereld.

Glowmade
In de co-op actie-RPG RustHeart volgt de speler en een zelfgemaakte robot op een avontuur in een levendig, buitenaards multiversum. Glowmade’s RustHeart heeft een unieke, coöperatieve setting: een meeslepende mix van de tactische gameplay van een actie-RPG, uitvindingen van de speler en spuitverf.

Hazelight Studios
Hazelight Studios heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van verhaalgedreven, coöperatieve en zeer onverwachte ervaringen, na het succes van de EA Originals-titel A Way Out. Hazelight is terug met een volledig nieuwe, nog niet aangekondigde titel, waarin spelers een frisse nieuwe kijk krijgen op de uitdagingen van samenwerking.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van EA Originals, kun je terecht op www.ea.com/nl-nl/ea-originals.

Download assets hier