Speel alles en overal met de nieuwe Logitech G Astro A30 Wireless Gaming Headset

Dankzij het slanke en aanpasbare nieuwe uiterlijk en de universele compatibiliteit kunnen gamers alles en overal in stijl en comfort spelen

LEUSDEN – 21 september 2022 – Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) toonaangevend vernieuwer van gamingtechnologieën en -apparatuur, heeft vandaag de nieuwe Logitech G Astro A30 Wireless Gaming Headset aangekondigd.

De nieuwe A30 is een moderne headset voor de moderne gamer. Met een krachtige 40 mm audiodriver, afneembare boommicrofoon en Logitech’s geavanceerde LIGHTSPEED 2.4GHz Wireless en Bluetooth is het de ideale headset om draadloos te genieten van al je games op elk apparaat. De A30 is compatibel met de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, XB Series X|S, Nintendo Switch, PC, Mobiel, iOS en Android.

Naast de flexibiliteit om draadloos verbinding te maken met jouw game-apparaat naar keuze, kunnen gamers ook audio van meerdere apparaten tegelijk en onafhankelijk mixen en balanceren. Gamers kunnen spelen op hun PlayStation 5 via LIGHTSPEED 2,4GHz Wireless, terwijl ze via Bluetooth naar Spotify op hun telefoon luisteren, en hun Switch bij de hand hebben, aangesloten via 3,5mm aux voor een lange matchmaking wachtrij. Vervolgens kunnen ze vanaf de bank direct door naar hun pc-setup om de A30 naadloos over te schakelen via LIGHTSPEED 2.4GHz en via Bluetooth verbinding maken met hun Steam Deck. Dankzij de nieuwe Logitech G mobiele applicatie kunnen gamers met een A30 hun game- en voice-audioprofielen optimaliseren voor een op maat gemaakte game-ervaring.

“De visie van een nieuwe A30 headset die een ‘Speel Alles, Overal’ ervaring mogelijk maakt, betekende dat we twee primaire doelen moesten bereiken. Ten eerste moesten we een hoogwaardige audio en ultracomfortabele headset leveren in een strak en aanpasbaar ontwerp. Ten tweede moesten we een headset ontwikkelen die op verschillende manieren verbinding kan maken met meerdere platforms: console, pc, handheld of mobiel.”, aldus Tiffany Beers, hoofd innovatie bij Logitech G. “De A30 levert maximale flexibiliteit, mobiliteit, stijl en comfort in een moderne gaming headset die compatibel is met alle platforms. Hierdoor kunnen spelers de speelstijlen waar ze zo van houden helemaal eigen maken.”

Het strakke nieuwe ontwerp van de A30 headset wordt standaard geleverd in twee chique kleurstellingen: navy en wit. De toevoeging van draaibare, dempende memory foam vulling in de oorkussens en hoofdband, gecombineerd met precies de juiste klemkracht zorgt voor een fijn en gebalanceerd gevoel.

Als onderdeel van zijn slanke ontwerp, is de A30 headset voorzien van zowel een geavanceerde afneembare boommicrofoon als een geïntegreerde microfoon. Of je nu thuis je favoriete game speelt of onderweg een telefoongesprek voert, met deze headset ben je verzekerd van kristalheldere communicatie. De A30 levert zorgvuldig gebalanceerde, high-fidelity audio met op maat gemaakte 40mm drivers voor een meeslepende audio-ervaring.

De A30 heeft een batterijduur van meer dan 27 uur, waardoor gameplay met lage latentie mogelijk is en je klaar bent voor epische speelsessies.

Gamers kunnen hun gaming-esthetiek uitdrukken door te kiezen uit een bestaande collectie speakertag-ontwerpen. Daarnaast is het is ook mogelijk om je headset naar een hoger niveau tillen door je eigen ontwerp te creëren op de Astro website.

De A30 wordt onthuld tijdens Logitechs nieuwe evenement: Logi PLAY, een toonaangevend evenement dat de gaming en streamingcultuur viert. Meer informatie over het evenement vind je hier.

Prijzen en beschikbaarheid
De Logitech G ASTRO A30 Wireless Gaming Headset zal naar verwachting beschikbaar zijn in oktober 2022 op astrogaming.com en andere bekende (r)etailers tegen een adviesprijs van € 249,-. Bezoek voor meer informatie onze website, onze blog of neem contact met ons op @LogitechG. De Logitech G mobile applicatie is beschikbaar op www.astrogaming.com/GMobile-App.