Logitech for Creators introduceert de Blue Sona XLR-microfoon en Litra Beam key light

De dynamische XLR-microfoon en premium streaminglamp zijn de twee nieuwste toevoegingen, waarmee creators hun content naar een hoger niveau kunnen tillen


LEUSDEN – 21 september 2022 – 
Logitech for Creators, een merkextensie van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) die creators stimuleert om hun passies na te jagen, heeft vandaag een nieuwe microfoon en lamp onthuld om te kunnen streamen en creëren op professioneel niveau. De Logitech Blue Sona is een dynamische XLR-microfoon met ClearAmp-technologie, die superieur geluid van studiokwaliteit biedt. De Logitech Litra Beam is een premium streaminglamp met TrueSoft-technologie, waarvan de positie kan worden aangepast om verschillende professionele lichtval scenario’s te creëren. Beiden zorgen ervoor dat creators op geheel nieuwe manieren aan de slag kunnen.

Leg geluid van studiokwaliteit vast met de Blue Sona, een dynamische XLR-microfoon 
De Blue Sona vindt de traditionele broadcast-microfoon opnieuw uit voor hedendaagse streamers en creators. Om zo de legendarische audiokwaliteit van Blue Microphones naar een nóg hoger niveau te tillen. De Blue Sona combineert geavanceerde technologie en een speciaal ontwerp voor professionele streaming, podcasting en videocreatie.

“De Blue Sona is speciaal ontworpen voor creators,” zegt Soren Pedersen, Senior Product Manager voor Logitech for Creators. “Van de ingebouwde preamp tot het elegante camera-ready design, de Blue Sona is anders dan andere XLR-microfoons op de markt.”

De Blue Sona beschikt over ingebouwde ClearAmp-technologie, een belangrijke innovatie die de XLR-ervaring verfijnt door een sterke versterking van +25dB te leveren. Hierdoor is er dus geen externe microfoonversterker nodig. Andere geavanceerde eigenschappen zijn een capsule met groot dubbel diafragma en supercardioïde richtingskarakteristiek, waardoor het stemgeluid wordt geïsoleerd en ongewenste trillingen, toetsenbordgeluid en achtergrondgeluiden worden gedempt. De microfoon is uitgerust met een 290 graden draaibare mount voor volledige bewegingsvrijheid in elke bureauopstelling.

De XLR-aansluiting integreert eenvoudig met audio interfaces en externe mixers om het geluid perfect af te stellen. De slanke en veelzijdige Blue Sona is verkrijgbaar in de kleuren Graphite en Off-White. Beide versies komen met een verwisselbare plopkap in de kleuren Red en Graphite in de verpakking voor een camera-ready optreden.

Creëer professionele lichtval scenario’s met de Litra Beam, een premium streaminglamp
Met de Litra Beam kunnen creators licht gebruiken om op geheel nieuwe manieren de look-and-feel van hun content te bepalen. Een innovatief ontwerp met een in drie richtingen (hoogte, kanteling en rotatie) verstelbare standaard biedt eindeloze flexibiliteit. Door een of meer Litra Beams toe te voegen aan een setup is het ook nog eens heel eenvoudig om een scala aan professionele lichtval scenario’s te creëren, waaronder Front, Split, Butterfly en Rembrandt.

“Digitale content gaat steeds meer op cinematografie lijken,” zegt Arnaud Perret-Gentil, Senior Global Product Lead voor Logitech for Creators. “We hebben de Litra Beam ontworpen om meer te doen dan alleen gebalanceerd led-licht te leveren. We willen streamers en creators in staat stellen het licht te positioneren en te vormen zoals ze zelf willen en zo optimale controle over de sfeer van hun content te hebben.”

Voorafgaand of tijdens een stream, streamers en creators kunnen te allen tijde hun belichting nauwkeurig afstellen met de Litra Beam. Knoppen op de achterkant van de lamp bieden snelle toegang tot vijf instellingen voor helderheid en vijf instellingen voor kleurtemperatuur (warm kaarslicht tot koel blauw). Evenals continue aanpasbaarheid binnen het bereik van 2700K-6500K. Voor nog meer controle en gemak is er de Logitech G HUB-software, die nog meer flexibiliteit biedt bij het aanpassen van de helderheid in procenten en de kleurtemperatuur in Kelvin. Daarbij heeft de creator de controle over meerdere Litra Beams tegelijkertijd, en toegang tot verschillende presets. De Logitech G HUB-software geeft creators totale controle over al hun streamingapparatuur, waaronder de Litra Glow, Blue Yeti-microfoons, StreamCam en gamingapparatuur van Logitech G.

De Litra Beam lost veelvoorkomende uitdagingen op voor hedendaagse streamers en creators die hun content willen verbeteren. De TrueSoft-technologie levert gebalanceerd, volspectrum led-licht met een hoge kleurnauwkeurigheid voor een natuurlijke, stralende look bij alle huidtinten. De frameloze diffuser verzacht het licht om harde schaduwen te voorkomen. Tevens is deze gecertificeerd veilig voor de hele dag streamen en doorstaat deze zelfs de strengste UL-testrichtlijnen. Het slanke, moderne ontwerp is compatibel met zowel USB-poorten als AC-stopcontacten, waardoor deze mobieler is dan de meeste andere lampen en het eenvoudiger dan ooit tevoren wordt om professionele lichtval scenario’s te creëren in verschillende ruimtes en opstellingen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Blue Sona en Litra Beam zijn vanaf 21 september 2022 verkrijgbaar op logitech.com en bij grote retailers tegen adviesprijzen van respectievelijk € 349 en € 119. Ga voor meer informatie naar logitech.com/blue-sona en logitech.com/litra-beam.