RuneScape’s gloednieuwe verhaallijn genaamd Fort Forinthry: New Foundations is nu beschikbaar

De update introduceert ook Skilling Fortresses

Maandag 13 februari 2023 – Fort Forinthry, de nieuwe verhaallijn in RuneScape, lanceert vandaag in de iconische MMORPG. Deze update bevat gloednieuwe methoden om de Construction-skill te verbeteren en legt de basis voor het RuneScape-verhaal van komend jaar. Daarnaast introduceert de update een nieuwe manier om bonus XP te verdienen. Spelers kunnen hierdoor vooruitgang boeken, zelfs als ze niet actief spelen.

Fort Forinthry: New Foundations is de eerste update in de Fort Forinthry-verhaallijn. In de update hebben spelers de kans om een leider, hertog of hertogin te worden van een zelfgebouwd fort. Na de epische conclusie van de Elder God Wars-verhaallijn begint dit verhaal dichter bij huis. Terwijl Zamorakiaanse troepen Gielinor bedreigen, worden spelers door Koning Roald en Koningin Ellamaria gevraagd een fort te bouwen aan de rand van de Wilderness. In deze eerste update beginnen spelers met de bouw van hun fort en de eerste vier gebouwen, met elk hun eigen gameplay-bonus.

In de Fort Forinthry-verhaallijn streven spelers ernaar om meester-ambachtslieden te worden. Dit doen ze terwijl ze de nieuwe Construction-skill gebruiken om in de loop van verschillende game-updates een fort te bouwen. Naarmate het fort groter wordt, komen er nieuwe voordelen en bonussen vrij. Dankzij de lage vereisten is deze content perfect voor nieuwe spelers die zich tijdens het recente Fresh Start Worlds-evenement hebben geregistreerd.

In de Workshop krijgen spelers toegang tot de nieuwe Construction-skill, kunnen ze hun eigen planken maken in de nieuwe houtzagerij en zijn er werkbanken voor andere skills beschikbaar. In de Chapel hebben spelers de mogelijkheid om aan hun Prayer-skill te werken en wierook te maken van kruiden om nog sneller trainen. In het Command Centre krijgen spelers de controle over hun hertogdom door andere content die ze hebben vrijgespeeld, zoals hun haven of basiskamp, op afstand te beheren.

De Town Hall introduceert een gloednieuwe functie voor RuneScape. Spelers bouwen namelijk Rest XP op nadat de hal is gebouwd. Rest XP wordt automatisch verdiend wanneer spelers zijn uitgelogd en door in het fort bezig te zijn met skills. Rest XP kan worden omgezet in Bonus XP in elke skill. Hierdoor kunnen spelers geleidelijk vooruitgang boeken, zelfs als ze niet actief spelen.

Fort Forinthry: New Foundations is alleen speelbaar voor members. Bezoek de website voor meer informatie. RuneScape is beschikbaar op pc, Steam, iOS en Android. De game heeft cross-platform-progressie en cross-play op pc en mobiel.