Het vierjarig jubileum van Apex Legends™ luidt nieuw tijdperk in voor de wereldwijd geliefde Battle Royale

De meest impactvolle update sinds de lancering introduceert Onboarding Matches voor nieuwe spelers, aangepaste vaardigheden op basis van nieuwe Legend Classes, Team Deathmatch en nog veel meer


Dinsdag 14 februari 2023 
– Een nieuw tijdperk in de Apex Games begint vandaag! Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Respawn Entertainment vieren het vierjarig jubileum van Apex Legends, de bekroonde hero shooter en Battle Royale, met de meest impactvolle update sinds de lancering. Respawn heeft met Apex Legends: Revelry een aantal ingrijpende updates en enorme aanpassingen in de gameplay aangebracht. Zo worden er uitgebreide Onboarding Matches voor nieuwe spelers uitgerold, wordt de manier waarop alle Legends spelen aangepast op basis van een nieuw klassensysteem, en kunnen spelers aan de slag met de uiterst populaire Team Deathmatch-modus. Met miljoenen spelers van over de hele wereld die elk seizoen de strijd aangaan, is Respawn sinds de lancering continu bezig met het innoveren en ontwikkelen van de Apex Legends-ervaring. De studio heeft vijftien nieuwe, unieke en diverse Legends geïntroduceerd, vier nieuwe dynamische maps toegevoegd, een reeks nieuwe wapens uitgebracht, is blijven experimenteren met nieuwe modi en nog veel meer.

“De filosofie van Respawn over Apex Legends is altijd gericht geweest op het leveren van opwindende momenten en competitieve FPS-actie die simpelweg geweldig aanvoelt voor spelers”, aldus Steven Ferreira, Game Director bij Respawn Entertainment. “Het vierjarig jubileum en de lancering van Revelry is een spannend volgend hoofdstuk in Apex Legends, dat de meta opschudt voor de community die al jaren speelt. Ook is het nog nooit zo aantrekkelijk geweest voor nieuwe spelers om aan de Apex Games deel te nemen. Namens het hele team van Respawn willen we elke Apex Legends-speler bedanken voor het deel uitmaken van deze opmerkelijke reis. We kijken uit naar nog vele jaren om samen de strijd aan te gaan.”

Als onderdeel van Revelry, de zestiende grote update in vier jaar tijd, past Apex Legends de vaardigheden van Legends aan op basis van een klassensysteem. Hierbij wordt de selectie van 23 Legends verdeeld in nieuwe rollen, waaronder Assault, Skirmisher, Recon, Controller en Support – elk met hun eigen speciale voordelen om impact te maken in de competitie. Orientation Matches bieden nieuwe spelers van de Apex Games een unieke mogelijkheid om de kernmechanismen te leren beheersen door middel van wedstrijden met bots en andere nieuwe spelers. Ook maakt de iconische Team Deathmatch-modus zijn debuut en zorgt voor frisse nieuwe wendingen die spelers alleen kunnen tegenkomen in Apex Legends. In de komende weken wordt Mixtape toegevoegd. Dit is een permanente afspeellijst met verschillende modi, waaronder Team Deathmatch, Control en Gun Run. Hierdoor krijgen fans nog meer manieren om te strijden en de kenmerkende gameplay van Apex Legends te ervaren. Tot slot wordt de Nemesis, een nieuw aanvalsgeweer met energie-munitie, samen met een reeks balanswijzigingen geïntroduceerd in Apex Legends.

Apex Legends blijft zijn allesomvattende competitieve entertainmentervaring uitbreiden. De Apex Legends Global Series (ALGS), nu in zijn derde jaar, geeft spelers van over de hele wereld de kans om een deel van de prijzenpot te winnen. Deze bedraagt vijf miljoen Amerikaanse dollars en mondt later in het jaar uit in het ALGS Championship. Eerder deze maand won het iconische esports-team TSM de ALGS Year 3 Split 1 Playoffs in een uitverkochte Copper Box Arena in Londen en werd de competitie door meer dan 500.000 mensen online bekeken. De ALGS biedt ook een vrije doorgang naar naar de Pro League via de Challenger Circuit-toernooien. Deze biedt squads een extra kans om hun vaardigheden te demonstreren en te strijden tegen Pro League-teams voor een kans om door te stromen naar de hoogste divisie.

Ga voor meer informatie over de Apex Legends Global Series naar: https://www.ea.com/games/apex-legends/compete

Apex Legends Revelry is nu beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc via de EA app en Steam. Vergeet niet om Apex Legends te volgen op TwitterInstagram of YouTube of bezoek www.playapex.com voor de nieuwste updates.