RuneScape: The First 20 Years – An Illustrated History vanaf morgen verkrijgbaar

Lees het volledige verhaal achter de eerste twee decennia van RuneScape in een officieel boek uitgegeven door Dark Horse en Jagex

10 november 2021, Cambridge, VK – Vanaf morgen is RuneScape: The First 20 Years – An Illustrated History verkrijgbaar. Het is een rijk geïllustreerd boek over hoe RuneScape één van ’s werelds langstlopende games werd, die sinds 2001 speelbaar is. Het boek wordt uitgegeven door Dark Horse Books en Jagex.

RuneScape: The First 20 Years brengt de geschiedenis en kunst van de spelwereld van Gielinor in kaart dankzij een exclusieve blik achter de schermen. Het boek bevat 224 pagina’s en verkent RuneScape en de zustertitel Old School RuneScape in detail door middel van exclusieve interviews met de ontwerpers en ontwikkelaars. Ook staan er honderden full-colour-illustraties in die de volledige twee decennia van de legendarische geschiedenis laten zien.

Het boek is geschreven door journalist Alex Calvin en behandelt de belangrijkste verhalen achter het ontstaan van RuneScape, de mensen achter de game, de evoluatie van de game en waar het nu heen gaat. De hoofdstukken omvatten The Birth of RuneScapeThe Age of DiscoveryRuneScape IRLEvolve or Go HomeOld School Cool, The Sixth Age of RuneScape en The Next 20 Years.

Phil Mansell, CEO van Jagex, zei:
“De 20e verjaardag van RuneScape benadrukt dat er iets magisch is aan de wereld, de gameplay, de spelers en de mensen die het tot leven brengen. ‘RuneScape: The First 20 Years’ is het verhaal van die magie. Samen met Dark Horse Books en auteur Alex Calvin hebben we herinneringen, avonturen, verhalen en vriendschappen vastgelegd en vertellen we hoe RuneScape en Old School RuneScape de games werden die ze vandaag de dag zijn.”

“RuneScape’s wereld, genaamd Gielinor, heeft een rijke geschiedenis, personages en lore. Deze wereld wordt bewoond door een ongelooflijke community die samen met iedereen bij Jagex herinneringen hebben gedeeld van de afgelopen twee decennia. Dit boek is voor iedere inwoner van onze gedeelde wereld”

RuneScape: The First 20 Years – An Illustrated History is vanaf morgen verkrijgbaar in boekhandels, stripwinkels en online met een adviesprijs van €39,99.