Nederlandse surfer steekt Straat van Gibraltar over met de WaveShark Foil

Nog nooit eerder werd deze oversteek gemaakt op een E-foil

Amsterdam, vrijdag 12 november 2021 – WaveShark, toonaangevend op het gebied van E-surfing, heeft onlangs officieel de WaveShark Foil en Jetboard uitgebracht. Ter ere van de lancering stak Nederlandse surfer Niels Noteboom de Straat van Gibraltar over op de WaveShark Foil. Hiermee is Niels de eerste persoon ter wereld die deze oversteek maakte met een E-foil.

Bekijk hier de aftermovie van de oversteek

Gedurende het verblijf in Spanje, is het Niels Noteboom gelukt om een oversteek te maken van de kust van Algeciras/Gibraltar naar de kust van Benzú met de WaveShark Foil. Met 24 kilometer op de teller heeft hij er 1 uur en 45 minuten over gedaan. Hiermee is hij de eerste persoon ter wereld, en WaveShark het eerste merk ter wereld, die deze oversteek met een E-foil heeft gemaakt.

“Eerst maakte ik me wel een beetje zorgen over de stroming en golven, omdat de straat van Gibraltar soms gevaarlijk kan zijn. Ik vertrok van een strandje vlakbij Algeciras en in het begin ging alles heel voorspoedig. Iets over de helft van de reis namen de stroming en golven toe en begon ik even te twijfelen… aangezien je toch maar alleen bent daar op het grote water.” aldus Niels Noteboom. “Het board met de kleine vin die ik gebruikte hield het goed vol en de batterij heeft het de hele trip volgehouden wat wel bijzonder is. Na de trip had ik een grote glimlach op m’n gezicht en was ik ervan overtuigd dat deze boards alles aankunnen! Ik kijk alweer uit naar de volgende challenge!”

De Europese lancering

De Europese lancering ging van start met een Experience-evenement van 22 tot 24 september in Amsterdam – IJburg. Verschillende media en bekende influencers – denk hierbij aan de grootste TikTokkers van Nederland, zoals Glen Fontein, Sara dol en Thomas Messina – hebben tijdens dit evenement de borden uitvoerig getest.

“Tijdens het WaveShark-event in Amsterdam hebben we de boards uitvoerig getest en ze deden het eigenlijk heel goed. Toen kwam ik op het idee om een board en mezelf uit te dagen op zee… en wat is er dan mooier om van het ene continent naar het andere te E-foilen.” zegt Niels Noteboom, eigenaar van Amsterdam Watersports.

Meer informatie over de WaveShark-borden:

  • WaveShark Foil: Een automatisch aangedreven E-foil, dat een hoge veiligheid behoudt met behulp van een automotive-grade lithium-batterij, dubbele fysieke bescherming en een alarm-mechanisme voor de detectie van binnendringend water. De topsnelheid van de E-foil is 45 km/u en het apparaat weegt 34,5 kilogram. Met een volle batterij (oplaadtijd 2,5 uur) is het mogelijk om 3 uur lang te surfen. “Het voelt echt alsof je boven het water vliegt.”
  • WaveShark Jetboard: Dit is het snelste en efficiëntste elektrische surfbord van de wereld met een topsnelheid van 60 km/u en een uithoudingsvermogen van +/- 45 minuten. Het apparaat is voor de volle 100% door Waveshark zelf ontworpen en geproduceerd. De integratie van software en hardware zorgt voor de ultieme gebruikerservaring en brengt een dynamische surfervaring tot stand. “Deze E-supercar op het water pompt je op met adrenaline en dopamine.”

WaveShark gaat begin volgend jaar meer Experience-evenementen organiseren, en de eerstvolgende haltes zijn Sotogrande en Barcelona. Meer Europese landen volgen snel.

Meer info over WaveShark is te vinden op: https://www.waveshark.com