De eerste akte van Arcane, een animatieserie gebaseerd op League of Legends, is nu beschikbaar op Netflix!

Na een succesvolle première op Twitch gaat Riot Games een nieuw tijdperk in

Meer exclusieve content voor alle titels van Riot Games

Maandag 8 november 2021 – Gisteren is de eerste akte van Arcane, een animatieserie van Riot Games gebaseerd op het League of Legends-universum, gelanceerd op Netflix. De nieuwe serie beleefde een grootse première op Twitch, waar de eerste aflevering beschikbaar was om te co-streamen. Meer dan 1,8 miljoen mensen beleefden deze unieke livestream en hielpen Riot Games de wereld van entertainment te betreden met videogames in het hart van de ervaring.

Arcane is geschreven en geproduceerd door Riot Games in samenwerking met de Franse animatiestudio Fortiche. Fortische zit achter verschillende succesvolle producties in het Runeterra-universum, zoals POP/STARS van K/DA, Warriors van Imagine Dragons en Get Jinxed.

De serie toont het precaire evenwicht tussen de welvarende stad Piltover en de onderwereld van het Zaun, twee plaatsen in de wereld van Runeterra die de thuisbasis is voor veel briljante geesten. De creatie van Hextech, een manier waarmee iedereen magische energie kan controleren, bedreigt echter dat evenwicht. Het is in deze gespannen sfeer dat de waarden en overtuigingen van twee zussen met een complex verleden – Jinx en Vi – op de proef worden gesteld. Hun persoonlijke strijd beïnvloedt de wereld op manieren die ze nooit hadden verwacht en is cruciaal voor het lot van Runeterra.

Naast de release van de eerste afleveringen van de serie lanceert Riot Games ook Progress Days, de tweede fase van het RiotX Arcane-evenement. Dit event brengt op Arcane geïnspireerde content naar alle games van Riot. In de serie Arcane is Progress Days een feest waar de inwoners van Piltover technologische innovatie vieren. Met dit evenement brengt Riot dat feest van 7 tot 13 november naar onze wereld met veel nieuwe in-game-content.

  • League of Legends: Spelers kunnen de Council Archives verkennen, een nieuwe interactieve ervaring waar je meer van Arcane’s verhaal kunt bestuderen. Ook is Arcane Jayce vanaf deze week beschikbaar na het winnen van één (of het spelen van drie) wedstrijden in League.
  • Legends of Runeterra: Een hoop nieuwe content, aangevoerd door The Path of Champions, een permanente PvE-modus met avonturen door Piltover & Zaun en roguelike campagnes door andere regio’s van Runeterra.
  • League of Legends: Wild Rift: Arcane-stijl Jinx en Vi skins zijn gratis beschikbaar via dagelijkse login-beloningen. Jayce en Caitlyn doen mee aan de Hextech Heist.

Daarnaast kunnen spelers tot 30 november nieuwe in-game-beloningen vrijspelen in de World of RiotX Arcane:

  • League of Legends: Arcane Capsule, Arcane Icon
  • Teamfight Tactics: één Gizmos & Gadgets Little Legend Egg
  • Legends of Runeterra: één Jayce Champion Card
  • Wild Rift: 100 Poro Coins
  • VALORANT: één exclusieve Poro Gun Buddy