RuneScape-bordspel aangekondigd en eerste modellen onthuld

Bordspel van Steamforged Games bevat eerste officiële RuneScape tabletop-modellen en lanceert dit jaar op Kickstarter

Woensdag 20 april – Manchester, VK – Tabletop-gaming-powerhouse Steamforged Games heeft, samen met videogame-uitgever en RuneScape-ontwikkelaar Jagex, de eerste details onthuld van het RuneScape-bordspel dat dit jaar op Kickstarter komt.

RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg is een coöperatief bordspel voor één tot vijf spelers en speelt zich af in RuneScape’s fantasiewereld Gielinor. Dit table-top avontuur is gedreven door verhaal en immersie in plaats van door complexe strategie. Het spel is ontworpen om liefhebbers van de franchise een nieuwe manier van spelen te geven. Maar ook om zij die nog niet bekend zijn met de MMORPG kennis te laten maken met de spannende wereld van RuneScape,

Verken de koninkrijken Asgarnia en Misthalin met een spelbord dat is vormgegeven als een fast-travel map. Reis van regio naar regio terwijl je je skills verbetert en quests voltooit. Zoom in voor persoonlijke ontmoetingen met iconische eindbazen, die steeds lastiger worden naarmate je de laatste quest nadert.

Steamforged – het bedrijf dat RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg maakt, Kickstart en uitgeeft  – deelde vandaag deze beschrijving van het spel:

RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg bevat de klassieke high-fantasy avonturen van de geliefde game in een tabletop-ervaring. Verzamel je eigen groep en betreed de soms epische, maar vaak oneerbiedige wereld van Gielinor. Of je nu krachtige monsters afslacht, epische uitrusting craft of eieren verzamelt om die game-changing taart te bakken, RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg laat je je fantasie leven, op jouw manier.

Jij kiest welke skills je tot max wilt levelen, welke wapens je craft en zelfs waar je volgende avontuur gaat plaatsvinden. Dwaal door Gielinor en waag je aan alle sidequests die je tegenkomt, of ga in een rechte lijn door de campagnes heen om uitdagende bossfights aan te gaan. Met een progressiesysteem zonder classes kan elk groepslid op zijn of haar eigen manier spelen en skills maximaliseren om zo een hoger level te krijgen. En die levensbelangrijke skillcapes te verdienen.

Wat voor ‘Scaper’ je ook wordt, je zult een belangrijke rol spelen in het succes van je groep – want je weet nooit wanneer het lot van Gielinor zal afhangen van het bakken van de juiste taart.

Mat Hart, Creative Director en CCO van Steamforged, zegt:

“Het is ongelooflijk belangrijk voor ons dat het bordspel RuneScape-fans van alle soorten aanspreekt. Om die reden is het bordspel geïnspireerd door content van zowel RuneScape als Old School RuneScape, en zal het herkenbaar zijn voor alle spelers van vroeger en nu.

We hebben het bordspel ook gemaakt als een manier voor nieuwe fans om te genieten van de rijke wereld van Gielinor, zelfs als ze nog nooit de videogames hebben ervaren. Bordspelers kunnen een klassiek en leuk fantasiespel verwachten met rijke verhalende quests, luchtige afleidingen, sandbox-exploration op macroniveau, confrontaties met eindbazen en karakterprogressie zonder classes.

Omdat we content van zowel Old School RuneScape als RuneScape nemen, de mechanics van de game naar tabletop vertalen en zelfs enkele nieuwe quests aan de mix toevoegen, leek het gepast om een naam te bedenken die zou belichamen wat het bordspel is: een nieuwe manier om de gevestigde wereld van Gielinor te verkennen. En zo werd RuneScape Kingdoms geboren.”

Steamforged en Jagex hebben vandaag ook bevestigd dat het bordspel de allereerste officiële RuneScape-modellen zal bevatten in de vorm van tabletop-gaming-miniaturen.

De miniaturen worden gemaakt door het Steamforged-team en zullen iconische outfits, NPC’s en bosses uit de IP uitbeelden, ontwikkeld in een unieke “RuneScape”-stijl voor op tafel. De eerste drie miniaturen die vandaag onthuld zijn, zijn player-avatars waaronder een Knight in plate-body-armour, een Wizard met de Staff of Air, en Elvarg, de groene draak uit de populaire Dragon Slayer-quest.

“We hebben nauw samengewerkt met Jagex om een nieuwe visuele stijl te ontwikkelen die, net als het bordspel, sterk geïnspireerd is door zowel RuneScape als Old School RuneScape.” Mat vervolgt: “Deze miniaturen geven het eerste voorproefje van die nieuwe stijl en we kijken ernaar uit om meer te onthullen in de komende weken.”

Phil Mansell, CEO van Jagex, zegt:

“Dat RuneScape tot leven komt als tabletop-game is een gloednieuw avontuur voor ons allemaal hier bij Jagex. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren voor onze spelers om de dingen te ervaren waar ze van houden in het land van Gielinor. En om opnieuw de kick te beleven die ze voor het eerst voelden toen ze in RuneScape begonnen. Jarenlang heeft onze gemeenschap ook uitgekeken naar collectibles van al hun favoriete personages. Dit bordspel is een belangrijke mijlpaal voor ons en we kunnen niet wachten om meer te delen van wat Steamforged heeft ontwikkeld voor RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg en om dit tabletop-avontuur in de handen van spelers te krijgen.”

Steamforged lanceert RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg op Kickstarter later dit jaar. Om op de hoogte te worden gehouden wanneer de campagne van start gaat, volg je de Kickstarter hier.

Om de laatste updates te ontvangen over de aankomende RuneScape bord- en tabletop roleplaying-spellen, schrijf je je hier in voor de speciale mailinglijst.