Flying Wild Hog onthult wat te verwachten van Open Beta Space Punks

De free-to-play looter-shooter krijgt nieuwe endgame-content in de vorm van eindeloze dungeons en een volledig herontworpen gameplay-loop

Woensdag 20 april 2022, Cambridge, VK – 
De toonaangevende Poolse gamestudio Flying Wild Hog heeft vandaag onthuld wat spelers kunnen verwachten van de Open Beta van Space Punks, die vanaf vandaag gratis te spelen is.

Bekijk de nieuwste trailer van Space Punks

Space Punks, ontwikkeld door Flying Wild Hog, is een top-down ARPG die zich afspeelt in een oneerbiedige sciencefiction-omgeving, waar spelers zich een weg banen naar roem en fortuin door lucratieve opdrachten aan te nemen in de gevaarlijkste uithoeken van het sterrenstelsel. De lancering van de Open Beta (of content-update ‘The Cracked One’ voor degenen die het bijhouden) gaat gepaard met een volledig herontworpen gameplay-loop, een nieuwe ‘Get-A-Job’-functie die dient als een quickplay-modus, en een soepeler crafting-systeem dat spelers toegang geeft tot tools om in het begin van hun ruimtevaarcarrière al maximale chaos te zaaien.

Het introduceert ook nieuwe endgame-content genaamd ‘The Crack’, een nieuwe eindeloze dungeons ervaring die zich afspeelt in de diepten van een zwart gat en maximaal vier spelers van de ene naar de andere dimensie moeten springen om zo het onbekende en oneindige te verkennen. De dimensies zijn er in twee smaken: Common – waarin spelers een bepaald aantal vijanden moeten doden om naar de volgende dimensie te gaan, en Milestone – waarbij spelers de eindbaas in het gebied moeten vinden en verslaan om verder te kunnen spelen. De update lanceert ook een reeks belangrijke bugfixes en verbeteringen die verder reiken dan enkel de lancering van de Open Beta.

Michał Kuk, Game Director bij Flying Wild Hog, zegt: “De lancering van de Space Punks Open Beta is weer een enorme stap voor ons in de voortdurende ontwikkeling van de game, en we zijn verheugd om zowel oude als nieuwe spelers te laten genieten van alles dat we toevoegen. De introductie van ‘The Crack’ voegt de eerste fase toe van endgame-content waar onze Early Access-community om heeft gevraagd. Gecombineerd met de herzieningen van de primaire gameplay-loop, vertegenwoordigt de update ‘The Cracked One’ de voltooiing van de kern van Space Punks. We hebben nog steeds een enorm veel dat we aan de game willen toevoegen tijdens de Open Beta en daarna, dus houd het in de gaten!”

Phil Mansell, CEO van Jagex, zegt: “Space Punks is in de loop van de Early Access-fase steeds sterker geworden en we kunnen niet enthousiaster zijn om met Flying Wild Hog samen te werken en zo meer spelers naar de gekke melkweg te brengen die zij hebben gecreëerd. De toewijding die ze hebben getoond bij het creëren van een unieke gameplay-ervaring samen met de feedback van hun Early Access-community weerspiegelt wat Jagex nastreeft in zijn eigen ‘Living Games’-filosofie, en we kijken ernaar uit om Flying Wild Hog en Space Punks te blijven ondersteunen tijdens de Open Beta en verder.”

Content-update ‘The Cracked One’ markeert de vijfde grote update sinds de Early Access van Space Punks op 14 juli 2021 via de Epic Games Store werd gelanceerd. De lancering van de Open Beta zorgt ervoor dat Space Punks voor spelers van over de hele wereld gratis te spelen is, waardoor er nog meer gelukzoekers dan ooit tevoren de kans krijgen om die zoete, zoete galactische glorie na te jagen. Degenen die de voortdurende ontwikkeling van de game willen ondersteunen en een geweldig in-game look willen aanmeten, kunnen Founders Packs aanschaffen in de Epic Games Store.