EA SPORTS F1® 22-game is verkrijgbaar vanaf 1 juli 2022 – Race in de nieuwe generatie auto’s

Beleef race day als nooit tevoren met nieuwe auto’s, regels, race-opties en de introductie van de Miami Grand Prix

Het nieuwe tijdperk van Formula 1®-gaming begint hier: https://www.youtube.com/watch?v=K5RLRoRWUds

Redwood City, Californië – 21 april 2022 – Codemasters® en Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) geven vandaag het startschot voor het nieuwe tijdperk van Formula 1® met de aankondiging van EA SPORTS F1® 22. De game wordt wereldwijd uitgebracht op vrijdag 1 juli 2022 en biedt de grootste veranderingen in meer dan een decennium tijd. Spelers nemen deel aan het 2022 FIA Formula One World Championship™ in nieuwe hybride auto’s en door het implementeren van nieuwe regels ziet een raceweekend er nu anders uit, onder andere door het toevoegen van F1® Sprint-races. De line-up is competitiever en onvoorspelbaarder dan ooit en spelers worden op de proef gesteld tijdens de gehele 2022-kalender, met onder andere het debuut van de Miami Grand Prix op het International Autodrome. Een andere primeur is de toevoeging van F1® Life. Spelers worden hier in de glamoureuze wereld van de Formula 1® gezogen en betreden ze een virtuele hub om te schitteren met hun verzameling van supercars, kleding en accessoires – allemaal ontgrendeld door middel van gameplay, de Podium Pass en een vernieuwde in-game winkel. Spelers kunnen nu de Champions Edition pre-orderen voor drie dagen eerder toegang tot de volledige game en een op Miami geïnspireerd contentpakket (tijdelijk beschikbaar)*.

“We kijken ernaar uit om onze spelers te verwelkomen in het nieuwe tijdperk van Formula 1®, zei Lee Mather, F1® Senior Creative Director bij Codemasters. “Naast veranderingen uit de echte Formula 1®-wereld hebben we de physics van een update voorzien om nieuwe regels voor aerodynamica door te voeren en hebben we het bandenmodel aangepast om het besturen van de auto nog echter te laten aanvoelen. Daarnaast kunnen spelers nieuwe en vernieuwde circuits, Adaptive AI, F1® Life en uitgebreide gameplay-opties verwachten. Er is nooit een beter moment geweest om achter het stuur te kruipen en een dag uit het leven van een Formula 1®-coureur te ervaren.”  

De vernieuwde race day stelt spelers in staat om hun set-up aan te passen met nieuwe ‘Immersive’ en ‘Broadcast’-opties die invloed hebben op formatierondes, safety car-periodes en pitstops. Bij het kiezen voor ‘Immersive’ worden spelers uitgedaagd om grotere risico’s te nemen, wat het verschil kan zijn tussen een plaats op het podium of finishen zonder punten. ‘Broadcast’ haalt er wat druk af door gecontroleerde en authentieke cinematics te gebruiken die spelers dicht bij de actie houden. Voor de ultieme F1®-ervaring is er PC VR-functionaliteit toegevoegd voor de Oculus Rift en HTC Vive, zodat spelers het gevoel vanuit de cockpit nóg realistischer kunnen ervaren.

De nieuwe Adaptive AI is geschikt voor zowel nieuwe als casual fans en zorgt ervoor dat minder ervaren spelers gedurende een race altijd competitief mee kunnen doen. De AI van rivaliserende coureurs wordt namelijk afgestemd op de vaardigheden van de speler. Daarnaast zijn de menu’s en bedieningen toegankelijker gemaakt om de speler eenvoudiger terug te laten keren naar de actie zonder dat deze de complexe elementen van de sport hoeft te kennen. Het vernieuwde ‘Practice Programs’ biedt meer verscheidenheid met een nieuw scoresysteem en visualisaties op de baan. Dit helpt spelers om iedere bocht en segment van de baan te leren kennen en om deze uiteindelijk tot in de perfectie te beheersen, zodat er belangrijke punten kunnen worden verdiend voor het kampioenschap.

Ook kent F1® 22 verbeteringen voor terugkerende features, waaronder in Mijn Team. Hier kunnen spelers hun startbudget kiezen, gebaseerd op drie verschillende instapniveaus: Newcomer, Challenger en Front Runner. De game bevat bovendien updates voor circuits die recentelijk veranderingen hebben ondergaan, zoals Australië, Spanje en Abu Dhabi. Tot slot bevat F1® 22 een geprezen carrièremodus waarin de speler tien jaar doormaakt, inclusief een optie voor twee spelers. En natuurlijk is multiplayer terug voor zinderende races tegen de wereldwijde community.

Voor nieuws over F1® 22 ga je naar de Formula 1®-gamewebsite of volg je de sociale kanalen op InstagramTwitter en YouTube.

*Miami-contentpakket is beschikbaar als onderdeel van de Champions Edition pre-order tot 16 mei. De speler ontvangt de content bij de launch van de game. Voorwaarden en restricties van toepassing. Ga naar https://www.ea.com/games/f1/f1-22/game-offer-and-disclaimers voor de details.