Republic of Gamers kondigt ‘TeamROG’ Benelux aan

ASUS wil hiermee meer zichtbaarheid geven aan haar submerk ROG binnen verschillende gaming-communities in de Benelux.

Amsterdam, 4 juli 2022 – Republic of Gamers (ROG) kondigt vandaag een officiële partnership aan met een vijftal gaming-contentmakers in de Benelux: Caseylina, Skate, Simon Zijlemans, Joshua Khane en Marcella de Bie. Daarmee worden zij onderdeel van TeamROG, waar o.a. ook muziekproducer Alan Walker, skateboarder Nyjah Huston, basketballer Karl-Anthony Towns en contentmaker Loserfruit onderdeel van uitmaken. De effecten van deze samenwerking zijn terug te zien op de sociale media- en Twitch-kanalen van zowel ROG als de contentmakers. Ook zal dit vijftal het komende half jaar terug te vinden zijn in marketingcampagnes van het merk Republic of Gamers.

Vorig jaar is er al een eerste stap gezet voor de samenwerking tussen ROG en de nieuwe leden van TeamROG in de vorm van een aantal campagnes waar de contentmakers een rol in speelden. Deze samenwerkingen zijn vandaag omgezet naar een officieel partnership

De lokale TeamROG-leden zullen gebruik gaan maken van de beste producten op het gebied van gaming hardware, waaronder de 2022 gaming laptops met de nieuwste 12th Generation Intel® Core™-processor en NVIDIA® RTX 3000-serie videokaart. ROG staat bekend om het hebben van veel passie voor hardware en performance. Dit is terug te zien in de ontwikkeling van hun producten.

“Gamen is meer dan alleen presteren op het hoogste niveau. De gemiddelde gamer speelt vooral games om een leuke, ontspannen tijd te hebben en daarbij niet gestoord te worden door haperende hardware. De uitgekozen content creators voegen ieder iets unieks toe aan TeamROG. Ze zijn allen competitief ingesteld maar hebben vooral gezelligheid met hun kijkers tijdens het gamen in een hoog vaandel staan. Daarom zijn zij ook zo geliefd binnen de gaming community”, vertelt Bart Pijls, PR-/Content Creators Manager ASUS Benelux. “Republic of Gamers wil de TeamROG-leden helpen een hoger niveau te bereiken door hen te ondersteunen met de beste gaming-hardware die ROG te bieden heeft.”

TeamROG zal regelmatig te zien zijn op het nieuwe Twitch-kanaal van ROG Benelux. Op dit kanaal zal aan het eind van elk kwartaal ook de ROG Showdown Benelux te zien zijn. Een terugkerende, 3-uur durende show, waar verschillende games worden gespeeld in een competitieve setting, engagement met het publiek wordt opgezocht en de kijker kans maakt op mooie ROG-prijzen.

TeamROG bestaat uit: 

Richard ‘Skate’ Simon – Bij het horen van de naam van deze veteraan uit de Nederlandse game-industrie zal bij menig volwassen gamer een belletje gaan rinkelen. Bekend van zijn bijdrage aan het Power Unlimited magazine en daarna als vast gezicht bij Gamekings. Tegenwoordig vind je hem vooral in de late uurtjes live op zijn Twitch-kanaal, waar hij regelmatig games als Formule 1, Rainbow Six Siege en Elden Ring speelt.Twitch-kanaal: Skate – Twitch
Caseylina – Deze gezellige Brabantse meid weet niet alleen haar community vrolijk te maken met   vlotte babbels, ze is ook nog eens ontzettend goed in Call of Duty Warzone. Vaak is ze in de middag al live te zien op haar Twitch-kanaal. Als je bij haar komt kijken, dan kun je ook regelmatig met haar meespelen.

Twitch-kanaal: Caseylina – Twitch

Simon Zijlemans – Deze man is 50% games en 50% voetbal. Bekend van het hoofdredacteurschap bij verschillende game-magazines, het presenteren van Europese voetbalwedstrijden op TV, RTL Boulevard en verschillende andere RTL-programma’s. Simon houdt van Real Madrid en Clarence Seedorf, maar nog net iets meer van 2D-fighting games.

Twitch-kanaal: simonzijlemans – Twitch

Marcella de Bie – Zeg je Marcella dan zeg je snelle wagens, gestileerde foto’s op social media en gevarieerde gameplay op Twitch.tv. Apex Legends is haar favoriete game. Binnenkort gaat ze starten met sim-racing, want helaas mag je op de Nederlandse wegen niet zo hard.

Twitch-kanaal: Marcelladebie – Twitch

Joshua Khane – Dit voormalig boybandlid, nu soloartiest, heeft de harten van menig tiener sneller laten kloppen. Tegenwoordig gaat z’n eigen hart behoorlijk tekeer als hij weer eens een nieuwe horrorgame streamt. Joshua zorgt altijd voor een gezellige sfeer op zijn Twitch-kanaal en dat gaat soms ten koste van zijn gameprestaties.
Twitch-kanaal: JoshuaKhane – Twitch

ROG Benelux-kanalen