Tour de France en Tour de France Femmes, van start tot finish, live op discovery+

De mixed-reality Cube-studio komt in actie tijdens de Tour de France in juli (Afbeelding: Getty)  

  • Volg iedere etappe van de Tour de France (1-24 juli) en de Tour de France Femmes (24-31 juli) live via discovery+.

  • Baanbrekende Cube studio met Unreal Engine 5-technologie geïntroduceerd voor “The Breakaway”.

  • De grootste namen uit de wielersport, waaronder Alberto Contador en Sir Bradley Wiggins, keren terug op en naast de motor om live verslag te doen uit de koers.

Maandag, 4 juli 2022, Amsterdam – Afgelopen vrijdag is de Tour de France begonnen, de grootste wielerronde van Europa. De renners zijn gestart met een tijdrit in Kopenhagen en zullen na 21 etappes eindigen op 24 juli op de Champs-Élysées in Parijs waar de winnaar van de Gele trui zal worden gehuldigd. Na drie dagen in Denemarken gaat de Tour verder op 5 juli vanuit Duinkerke. Met onder andere mythische cols als la Planche des Belles Filles, Alpe d’Huez en – voor het eerst in 36 jaar – de Col de Granon op het programma worden de 176 renners dit jaar flink op de proef gesteld.

Elke etappe van de Tour de France en de eerste editie van de Tour de France Femmes wordt live uitgezonden en abonnees van discovery+ hoeven daar geen seconde van te missen. Bij Eurosport en discovery+ volg je exclusief het eerste uur van etappe twee tot en met zes, dertien tot en met zestien, en negentien & twintig. Daarnaast is iedere etappe van start tot finish te streamen, zonder onderbrekingen en met commentaar van Jan Hermsen en Bobbie Traksel bij de Tour de France. Onder andere Nick Stöpler verzorgt het commentaar bij de Tour de France Femmes. Alberto Contador en Sir Bradley Wiggens stappen afwisselend op de motor om vanuit de koers live verslag te doen bij de mannen, onze eigen Iris Slappendel zal dit bij de vrouwenkoers gaan doen.

Premiere van The Cube in het wielrennen in “The Breakaway”
Voor de allereerste keer zet discovery+ de mixed-reality studio ‘The Cube’ in bij het wielrennen. In de nabeschouwing “The Breakaway” zal deze ongeëvenaarde manier van verslaggeving de wijze waarop naar de sport wordt gekeken naar nieuwe hoogtes brengen. Dankzij de Cube worden kijkers nog dichter bij de actie gebracht.

The Cube verandert nu al de manier waarop live sport wordt gepresenteerd. Kijkers van Grand Slam-tennisevenementen, de Olympische Spelen in Tokyo 2020 en Olympische Winterspelen in Beijing 2022 hebben allemaal de baanbrekende analytische mogelijkheden en meeslepende realtime videoverbeteringslocaties van deze studio kunnen aanschouwen.

Voor de Tour de France en Tour de France Femmes van dit jaar zullen een reeks nieuwe innovaties, augmented reality-analysetools en unieke virtuele achtergronden de kijkervaring verbeteren. Er wordt een “inclinometer”-functie geïntroduceerd: een 3D-weergave die de hellingen waarhet peloton mee wordt geconfronteerd tot leven brengt. Nieuwe technologieën binnen de Cube-omgeving laten ook de fijnere, tactische nuances van de sport zien, zoals waaiers en tijdritafstellingen. De Cube-studio maakt gebruik van Unreal Engine 5-technologie.

Meer Tour de France en Tour de France Femmes op digitale kanalen van Eurosport
Voor het laatste nieuws, achtergronden en analyses kun je behalve via de uitzendingen van de Tour de France ook terecht op de website van Eurosport. Met video’s van de beste momenten, Kop over Kop – de wielerpodcast van Eurosport – samenvattingen van alle etappes en de laatste berichten uit de koers hoef je ook rond de etappes helemaal niets te missen van ‘La Grand Boucle’.

Scott Young, SVP Content and Production bij Warner Bros. Discovery Sports Europe over de Cube en Tour de France Femmes: “Onze Cube-studio is een van de beste storytelling-innovaties. Het gebruik van op maat gemaakte tools en functies om een etappe, klim of sprint te analyserenis uniek voor de wielersport.

Het is enorm belangrijk om de vrouwensport naar een hoger niveau te tillen en meer te doen om een evenwicht tussen mannen en vrouwen te creëren bij de evenementen die we uitzenden. Meer vrouwensport presenteren en gelijke aandacht geven aan dames- en herenevenementen tijdens onze verslaggeving over tennis Grand Slams en de Olympische Spelen, inclusief het tonen van elk moment van de eerste gendergelijke Spelen afgelopen zomer, is nog maar het begin. Toen de ASO de Tour de France Femmes lanceerde, waren we vastbesloten om het allerbeste van onze productie-innovatie en expertise naar beide Tours te brengen.

In combinatie met de meest geïnformeerde, ervaren wielerexperts, live-verslaggeving van elke etappe en additionele wielercontent op onze digitale platforms, kunnen we niet wachten om onze verslaggeving van de Tour de France en de Tour de France Femmes dit jaar naar een geheel nieuw niveau te tillen.

Iris Slappendel, Eurosport wielerexpert over Tour de France Femmes:“Vrouwenwielrennen zit in de lift en 2022 markeert een historisch jaar nu ’s werelds beste vrouwelijke wielrenners op de weg gaan strijden om de gele trui in de eerste Tour de France Femmes.

“Het is geweldig om deel uit te maken van het team van Warner Bros. Discovery Sports en weer op de motor te zitten om zo de kijkers nog dichter bij de actie te brengen. We willen de sport zo goed mogelijk onder de aandacht brengen om zo een nieuwe generatie te enthousiasmeren voor het vrouwenwielrennen.

De Tour de France kijk je live op bij Eurosport en op discovery+.