Republic of Gamers onthult ROG Phone 6-serie: de krachtigste ROG Phones ooit

Het virtuele For Those Who Dare-event van ROG stond in het teken van de nieuw aangekondigde ROG Phone 6 en 6 Pro. Ook werden de accessoires voor deze nieuwe gaming smartphones, True Wireless gaming headphones en gaming headsets.

Belangrijkste kenmerken:

  • Gouden duo: Het nieuwste Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform en het GameCool 6 koelsysteem zorgen samen voor performance die je niet eerder in een gaming smartphone hebt gezien.
  • Een nieuwe standaard: Een 165Hz 6.87-inch AMOLED HDR 10+-beeldscherm, maximaal 18GB LPDDR5 RAM-geheugen, tot wel 512GB opslag en als kers op de taart een batterijcapaciteit van maar liefst 6000 mAh
  • Audio tot in de kleinste details: De nieuwe ROG Cetra True Wireless Pro / True Wireless gaming headphones, ROG Delta S Wireless en Delta S Core gaming headsets zorgen ervoor dat jij geen moment mist in-game.
  • Accessoires voor de veeleisende gebruiker: Modulaire accessoires, inclusief de vernieuwde AeroActive Cooler 6, ROG Kunai 3 GamePad en meer

Amsterdam, 5 juli 2022 – Republic of Gamers (ROG) heeft tijdens zijn virtuele ROG Phone 6: For Those Who Dare-event de ROG Phone 6-serie te onthuld. Naast deze nieuwe gaming smartphones zijn er ook bijbehorende accessoires uit de doeken gedaan, evenals nieuwe modellen in de ROG Cetra-serie (draadloze gaming headphones) en de ROG Delta-serie (draadloze en bedrade gaming headsets). Ook vond tijdens het event een showmatch plaats, waarin 14 bekende influencers uit 8 verschillende landen het tegen elkaar opnamen in PUBG Mobile, ondersteund door de kracht van de nieuwe gaming smartphones.

Performance en uithoudingsvermogen
De ROG Phone 6-serie bestaat uit de krachtigste ROG Phones ooit gemaakt: de ROG Phone 6 en de ROG Phone 6 Pro. Beide toestellen zijn uitgerust met een Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform met CPU-kloksnelheden tot 3.2GHz, maximaal 18GB (Pro-model) aan LPDDR5 RAM-geheugen en tot 512GB aan opslag. De Pro-versie wordt daarnaast geleverd met de nieuwe AeroActive Cooler 6 en beschikt over een extra LED-display aan de achterkant, waar bijvoorbeeld animaties en notificaties op geprogrammeerd kunnen worden. Door middel van het geüpgradede GameCool 6-koelsysteem wordt de CPU aan alle kanten gekoeld via 360 graden CPU-koeltechnologie. Dit zorgt ervoor dat de hoogst mogelijke performance langdurig kan worden bereikt. Dankzij de batterijcapaciteit van maar liefst 6000 MAh hoeft de speler zich ook tijdens langdurige gamingsessies geen zorgen te maken over een lege accu.

Een beeldscherm om in te lijsten
Naast verbeterde specs heeft ook het beeldscherm een upgrade gehad. De ROG Phone 6-serie biedt spelers een 6.78-inch Samsung AMOLED HDR10+-beeldscherm dat gebruikmaakt van exclusieve ROG tuning-technologie. Hierdoor kunnen spelers rekenen op een zeer hoge refresh rate van 165 Hz, een 720 Hz touch-sampling rate (het aantal keer dat het display ververst om aanraak-input te registreren) en een extreem hoge snelheid (slechts 23 milliseconden) waarmee het beeldscherm reageert op een aanraking. Aanvullend kunnen spelers ervoor kiezen om exclusieve ROG Phone 6-accessoires te koppelen, inclusief de nieuwe AeroActive Cooler 6 en een ROG Phone 6 screen protector van glas.

Gedetailleerde audio
Om volledig op te gaan in het spelen van games op de ROG Phone 6 is een goede headset geen overbodige luxe. Daarom zijn tijdens het ROG For Those Who Dare-event verschillende nieuwe headsets aangekondigd, waaronder de nieuwe ROG Cetra True Wireless Pro die zowel bedraad als draadloos te gebruiken is, inclusief een ESS Quad DAC en een AI Noise-Canceling-microfoon. Voor gedetailleerde, natuurgetrouwe audio is de ROG Delta S Wireless ook een geschikte partner: het is de allereerste draadloze ROG-headset met een dual-modus. Tot slot werden de slechts 270 gram wegende ROG Delta Core-headsets uitgelicht tijdens de show.

Prijs en beschikbaarheid
De ROG Phone 6 en ROG Phone 6 Pro worden deze maand nog verwacht. De in de Benelux verkrijgbare configuraties en bijbehorende adviesprijzen zijn hieronder te vinden.

Model RAM en opslag Adviesprijs Nederland Adviesprijs België
ROG Phone 6 Pro 18GB / 512GB €1299 €1299
ROG Phone 6 16GB / 512GB €1149 €1149
ROG Phone 6 12GB / 256GB €999 €999

Dit is een ingekorte versie van het volledige persbericht. Het originele persbericht is te vinden in de bijlagen en bevat meer technische details en specificaties.