Opening Game Mania Concept Store in Utrecht groot succes

Ruim 3000 gamers aanwezig bij feestelijke opening

Utrecht, 25 juli 2018 – Gamespeciaalzaak Game Mania opende afgelopen zaterdag haar tweede compleet vernieuwde winkel in Nederland. BN’ers en duizenden gamers verzamelden zich dit weekend in Hoog Catharijne in Utrecht om de feestelijke opening bij te wonen. Gamers konden onder andere op de foto met de populaire game-Youtuber JoostSpeeltSpellen tijdens een meet & greet, meedoen aan een Fortnite Challenge en games met scherpe kortingen scoren.

Lange wachtrijen
Ruim voor de opening stond er al een lange wachtrij met gameliefhebbers die niet konden wachten om als eerste naar binnen te mogen bij de gloednieuwe Concept Store van Game Mania. De eerste 150 bezoekers kregen namelijk een goedgevulde goodiebag van Game Mania cadeau. De eerste bezoeker stond vrijdagavond al om 23:00 uur voor de winkel te wachten om een felbegeerde goodiebag te bemachtigen, terwijl de gloednieuwe winkel pas op zaterdagochtend om 10:00 uur openging. Alle consumenten maakten ook kans op een Nintendo Switch. Deze stond in een glazen kluis met een viercijferige code, waarvan de eerste twee cijfers al door Game Mania waren ingevuld. Alle klanten konden een gok wagen om de kluis te kraken en de populaire spelcomputer te bemachtigen. Bovendien waren er scherpe kortingen en veel acties waar de bezoekers graag gebruik van maakten. Zo vond er tijdens de opening een meet & greet plaats met de populaire game-YouTuber JoostSpeeltSpellen, was er een Fortnite Challenge waar Turtle Beach Elite Pro gamingheadsets te winnen waren en werd de avond afgesloten met een FIFA 18 VIP CUP voor BN’ers.

Ontmoetingsplek voor gamers
De nieuwe vestiging in Utrecht is niet alleen een gamewinkel maar ook een ontmoetingsplek voor gameliefhebbers. De opening van deze futuristische Concept Store is het resultaat van Game Mania’s nieuwe visie om gamers samen te brengen door middel van de ultieme gamebeleving. Vandaar dat er in de nieuwe winkel actief wordt ingezet op het organiseren van toernooien en evenementen waar gamers elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen gamen op een grote Gameboxx-unit met een gigantisch LED-scherm. In de Concept Store vinden gamers naast het gehele assortiment ook een touchscreen waarop ze zowel nieuwe als aankomende gamereleases kunnen zien. Gameliefhebbers kunnen ook direct kijken of hun favoriete game op voorraad is in het winkelmagazijn of een pre-order plaatsen voor een aankomende game om exclusieve voordelen te scoren. Game Mania biedt hiermee een nog dieper en specialistischer gameportfolio aan en is er tegelijkertijd meer ruimte op de winkelvloer om te gamen.

Groot succes
De hypermoderne Concept Stores van Game Mania zijn een schot in de roos. “Na het succes van de opening van onze Concept Store in Amsterdam hadden we niet durven dromen dat we dit konden overtreffen met de opening in Utrecht”, aldus Kris Lenaerts, CEO van Game Mania. “Het is echt fantastisch om te zien dat er zoveel gamers vandaag een bezoek hebben gebracht aan onze Concept Store in Utrecht. Dit laat zien dat onze visie om gamers samen te brengen aan de hand van game-evenementen en gametoernooien werkt.” 

De nieuwe Concept Store van Game Mania bevindt zich op Gildenkwartier 197, 3511 DH in Utrecht.

Vertigo 6 verzorgde de PR en ondersteunde Game Mania op influencer activatie & eventproductie.