ASUS introduceert baanbrekende nieuwe ZenBook Pro-serie in Nederland

Professionele high-performance laptops introduceren futuristische ScreenPad™, een revolutionair nieuw concept dat mensen op nieuwe manieren met een laptop laat communiceren

BELANGRIJKE PUNTEN

  • Beleef de toekomst: ScreenPad combineert een hoge resolutie touchscreen met een touchpad om een spannende nieuwe manier van werken te bieden.
  • Moeiteloze prestaties: 8th Gen Intel Core processors, tot 16GB RAM, GeForce® GTX 1050 Ti en 1TB PCIe x4 SSD voor een krachtige gegevensverwerking.
  • Inspirerende schoonheid: slanke, elegante en volledig uit aluminium bestaande unibody-ontwerpen met een iconische metalen afwerking in luxe Deep Dive Blue met rosé gouden details
  • Uitgebreide connectiviteit: 11ac gigabit-klasse Wi-Fi, USB 3.1 Gen 2 Type-C met Thunderbolt 3, USB Type-A en standaard HDMI-poorten

TAIPEI, Taiwan, 27 juli 2018 — ASUS heeft vandaag de baanbrekende nieuwe ZenBook Pro-serie aangekondigd voor Nederland, een familie van krachtige Windows 10-laptops voor professionals. De nieuwe serie introduceert het futuristische nieuwe ScreenPad™ – een ASUS-innovatie die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop gebruikers werken en met hun laptop communiceren. ScreenPad combineert op slimme wijze een touchpad met een kleuren-touchscreen (met een hoge resolutie) om nieuwe interactie te bieden voor zowel Windows-apps als speciale programma’s die ScreenPad Apps worden genoemd. Adaptieve functies met contextgevoelige tools verbeteren de workflow en productiviteit, bovendien is ScreenPad volledig aanpasbaar zodat gebruikers hun ervaring kunnen personaliseren.

De nieuwe ZenBook Pro-serie zet de allesoverheersende erfenis van de ZenBook Pro-familie voort en biedt toonaangevende prestaties in slanke, lichte en uiterst elegante pakketten. De ZenBook Pro is ontworpen om moeiteloos de meest veeleisende taken aan te kunnen en daarom aangedreven door de nieuwste 8th Generation Intel Core-processors met maximaal 16 GB RAM, gaming-klasse NVIDIA® discrete graphics en de snelste PCIe® 3.0 x4 SSD’s. De uitgebreide connectiviteit omvat gigabitklasse 802.11ac Wi-Fi, USB-C met Thunderbolt™ 3, USB 3.1 Gen 1 Type-A en standaard HDMI-uitgang.

Laptops uit de ZenBook Pro-serie hebben gezichtsherkenning en ingebouwde ondersteuning voor Amazon Alexa-spraakdiensten, waardoor gebruikers op nieuwe, slimme manieren met hun laptop kunnen communiceren. Met Windows Hello kunnen mensen moeiteloos inloggen met slechts hun gezicht. Ook kan men dankzij Alexa’s stemherkenning handsfree genieten en meer gedaan krijgen: luister naar het weer, luister naar muziek, plan afspraken en meer.

ZenBook Pro 15 met ScreenPad (UX580) is het eerste model in de serie geschikt voor ScreenPad, met een 15-inch display, tot een Intel Core i9-processor en NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafische kaart. De 14-inch ZenBook Pro 14 (UX480) wordt later in 2018 gelanceerd, met de nieuwste Intel Core i7-processor en NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q grafische kaart.

ZenBook Pro is ontworpen voor professionele artiesten, ontwerpers, programmeurs en iedereen die enthousiast is over nieuwe technologie. ScreenPad biedt ontwikkelaars ook een geweldige kans om nieuwe ScreenPad-apps te maken of te integreren met desktop-apps. Hierdoor ontstaan eindeloze mogelijkheden voor gebruikers.

ScreenPad: Beleef de toekomst
ScreenPad is een Windows Precision Touchpad (PTP) gecombineerd met een interactief 5,5 inch FHD-touchscreen dat een nieuwe manier biedt om met een laptop te werken. De functies van ScreenPad passen zich op intelligente wijze aan op wat de gebruiker aan het doen is, waardoor men gemakkelijker en sneller zaken voor elkaar te krijgt en makkelijker kan multitasken. Het is mogelijk om ScreenPad met één simpele druk op de knop te laten wisselen tussen touchscreen-modus en touchpad-modus.

ScreenPad kan op verschillende manieren worden gebruikt. Speciale ScreenPad-apps worden binnen ScreenPad zelf uitgevoerd, met een verscheidenheid aan nuttige hulpmiddelen, waaronder Calculator, Muziekspeler, NumKey en Launcher. Launcher stelt gebruikers in staat om tussen desktop-apps te switchen of ze te openen via aanpasbare snelkoppelingen. NumKey maakt van ScreenPad een handig numeriek toetsenblok voor gegevensinvoer. Met de Screen Extender-modus kan ScreenPad worden gebruikt als een uitbreiding op het hoofdscherm, wat de productiviteit ten goede komt.

Geselecteerde desktop-apps – momenteel beperkt tot Microsoft Word, Excel en PowerPoint, maar met andere populaire apps in de pijplijn – bieden nog nauwere integratie met ScreenPad. Met aanpasbare menu’s en bediening op ScreenPad, die automatisch veranderen aan de hand van de app en welke taak wordt uitgeoefend. Met ScreenPad wordt de workflow-efficiëntie verbeterd voor een betere productiviteit.

Een andere innovatieve vorm van adaptieve ScreenPad-integratie is via browserextensies, zoals de ScreenPad YouTube Player voor Chrome: hiermee worden video-afspeelknoppen voor YouTube-video’s binnen handbereik van de gebruiker geplaatst.

Live-updates zorgen ervoor dat ScreenPad altijd up-to-date is en dat nieuwe apps kunnen worden gedownload van de Microsoft Store. Een ScreenPad SDK is beschikbaar voor ontwikkelaars die nieuwe apps willen maken en de eindeloze mogelijkheden van ScreenPad willen verkennen.

ZenBook Pro 15: Moeiteloze prestaties
ZenBook Pro 15 is gebouwd om ultieme prestaties te leveren voor veeleisende professionele gebruikers. Hij wordt aangedreven door maximaal een 8th Generation Intel Core i9 hexa-coreprocessor, met een krachtig RAM-geheugen tot wel 16 GB 2400 Hz DDR4 en 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD, die beter presteert dan de PCIe x2 en SATA 3 SSD’s (deze worden gebruikt in concurrerende laptops). Dankzij de supersnelle prestaties start de ZenBook Pro 15 direct op en worden apps in een oogwenk geopend.

ZenBook Pro 15 maakt gebruik van de nieuwste gaming-klasse NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti GPU voor grafische prestaties die bijna twee keer zo snel zijn dan een GeForce GTX 960M. Deze DirectX® 12-compatibele GPU levert alle benodigde kracht voor de meest grafisch-intensieve taken, zoals 3D-rendering of 4K UHD-videoweergave en perfecte game graphics.

ZenBook Pro 15: Inspirerende schoonheid
Elegantie, verfijning en precisie zijn de kenmerken van elke ZenBook. Het prestigieuze Deep Dive Blue en Rose Gold kleurenschema, gekozen voor de ZenBook Pro 15, is luxueus stijlvol. Voor een discrete, elegante afwerking is er een gouden achtergrondverlichting op het toetsenbord en een logo op de deksel.

Het prachtige 15-inch NanoEdge 4K UHD ultraslim-bezel touchscreen op de ZenBook Pro 15 heeft haarscherpe details en heldere, levendige kleuren voor levensechte foto’s. Het is prachtig voor dagelijks gebruik. De PANTONE® gevalideerde kleurweergave, ingebouwde ASUS-kalibratietechnologie voor eenvoudige kleurkalibratie en een indrukwekkend lage Delta E-waarde voor supernauwkeurige kleuren, maken het tot een droom voor grafische professionals. In combinatie met de optionele ASUS-pen laat de ZenBook Pro 15 de creativiteit stromen.

Naast de prachtige natuurgetrouwe kleuren vanuit bijna elke hoek, is het verbluffende NanoEdge-display de sleutel tot de ongelofelijk compacte voetafdruk van de ZenBook Pro 15. Dankzij de ultradunne bezel is de maximale hoeveelheid schermruimte beschikbaar, waardoor de ZenBook Pro 15 vergelijkbaar is met veel 14-inch laptops.

ZenBook Pro 15: Uitgebreide connectiviteit
Een uitgebreide set van high-performance I / O-poorten – waaronder twee USB-C-poorten met de nieuwste Thunderbolt ™ 3, twee USB 3.1 Gen 1 Type-A-poorten en een HDMI-poort – geeft de ZenBook Pro 15 de ultieme, probleemloze connectiviteit voor veelzijdige flexibiliteit, zowel op kantoor als onderweg. De geïntegreerde gigabitklasse dual-band 802.11ac Wi-Fi is in staat een faster-than-wired verbinding te leveren tot snelheden van 1734 Mbps – 12 keer sneller dan 802.11n – voor een soepele streaming van 4K UHD online video’s, met een groter bereik en stabielere netwerkverbindingen.

De ASUS ZenBook Pro 15 is nu verkrijgbaar bij MediaMarkt

ZenBook Pro 14 (UX480): Binnenkort verkrijgbaar!
Later in 2018 zal de ZenBook Pro 14 zich, met adembenemende prestaties in een nog compactere vorm met een verbluffend nieuw ontwerp, bij de ZenBook Pro-familie voegen. Het bevat het unieke ASUS ErgoLift-scharniermechanisme dat het toetsenbord automatisch kantelt, zodat er comfortabel kan worden getypt. De ZenBook Pro 14 zal ondersteuning bieden voor Intel Optane™-geheugen, een FHD NanoEdge-display, een infraroodcamera voor gezichtsherkenning en ingebouwde ter ondersteuning van Amazon Alexa spraak gestuurde diensten. Dit allemaal dankzij de nieuwste Intel Core i7 processor, tot 16GB RAM en NVIDIA GeForce GTX 1050 MAX-Q graphics. Gedetailleerde productspecificaties worden bij de lancering bekendgemaakt.