Old School RuneScape’s ultieme PvP-toernooi keert vandaag terug met Deadman: Reborn

In de komende vier weken strijden duizenden spelers om een prijzenpot van $32.000

Bekijk de Deadman: Reborn trailer hier

Woensdag 25 augustus 2021, Cambridge, VK – Old School RuneScape’s ultieme PvP-toernooi keert vandaag terug met de introductie van Deadman: Reborn. De competitieve survivalmodus is terug met drastische veranderingen en biedt een ervaring als geen ander in Old School RuneScape. Spelers strijden voor een prijzenpot van $32.000.

Het Old School RuneScape-team is sinds het vorige toernooi druk bezig geweest met het verbeteren van de ervaring. Het brengt een hoger risico, belonende gameplay en dwingt spelers het tegen elkaar op te nemen in een meedogenloze omgeving.

Drie levens
Dankzij het Three Life-systeem heeft elke speler drie levens. Dit betekent dat er geen XP verloren gaat bij het verliezen van de eerste twee levens, maar wanneer een speler voor de derde keer sterft gaat alle combat XP en 10% van hun skilling XP verloren. Quest-vooruitgang wordt niet gereset. Een andere cruciale verandering is de introductie van Combat Level Bracket Worlds. Deze fungeren als een barrière om te voorkomen dat spelers van een hoger niveau spelers van een lager niveau zomaar kunnen verslaan.

Het ontwikkellingsteam introduceert ook Deadman Sigils, een extra laag van krachtige buffs die de gameplay verbeteren. De Sigils komen verpakt in drie niveaus, elk met meer kracht dan de vorige en beïnvloeden Combat, Skilling en Utility. Extra Sigils kunnen als drops van NPC’s worden verkregen. Ook kunnen spelers ze kopen of verkopen aan andere spelers op de Grand Exchange.

De hoofdprijs is $20.000
Het één maand durende seizoen komt tot een dramatisch hoogtepunt in de Deadman: Reborn Finale op vrijdag 17 september. Hier vechten 2000 elitespelers het uit in nagelbijtende 1-tegen-1 gevechten. De beste speler zal uiteindelijk de geschiedenisboeken ingaan en worden uitgeroepen tot de winnaar. De prijsverdeling is als volgt:

  • 1e plaats: $20.000
  • 2e plaats: $10.000
  • 3e en 4e plaats: $1.000
  • 5e t/m 16e plaats: gratis memberships van 12 maanden

Rob Hendry, Executive Producer van Old School RuneScape, zei:
“Deadman is terug en het gevaar is overal! We kijken er naar uit om onze nieuwe visie op het geliefde toernooi zich te zien ontvouwen tijdens de komende vier weken. Het toernooi is niet voor bangeriken – het is hectisch, frustrerend en opwindend in gelijke mate. Het verstand en de dapperheid van de spelers worden op de proef gesteld. De winnaar mag zich met recht de beste van de besten noemen! Ben jij meedogenloos genoeg?”

Om mee te doen hebben spelers een bestaand account nodig met een actief lidmaatschap.