Bungie toont nieuwe uitbreiding tijdens Destiny 2 Showcase en lanceert crossplay

  • Meer details over de aankomende uitbreiding genaamd The Witch Queen
  • Bungie lanceert crossplay samen met Season of the Lost
  • Speciale content ter ere van Bungie’s 30e jubileum later dit jaar

Woensdag 25 augustus 2021 – Bungie onthulde gisteravond tijdens een speciale showcase het volgende hoofdstuk in het Destiny 2-universum. Uitbreiding The Witch Queen lanceert op 22 februari 2022. Naast deze uitbreiding onthulde Bungie ook de eerste details van het aankomende 30e jubileum van de studio. Tot slot bood het een eerste blik op Season of the Lost, het nieuwste seizoen in Destiny 2. Season of the Lost, inclusief crossplay, is vanaf nu beschikbaar voor iedereen.

The Witch Queen
In The Witch Queen ontrafelen Guardians de waarheid achter Savathûn, de Witch Queen. Spelers verkennen een gloednieuwe bestemming in Savathûn’s Throne World en krijgen te maken met haar Lucent Brood – Hive-vijanden die zijn doordrenkt met hetzelfde Licht dat Guardians van energie voorziet. Om deze bedreigingen het hoofd te bieden, kunnen spelers voor de allereerste keer eigen wapens craften. Verder brengt The Witch Queen nieuwe uitdagingen, met onder andere een nieuwe matchmade-activiteit voor zes spelers en een nieuwe raid die zich afspeelt in het hart van een gezonken piramideschip.

The Witch Queen is het nieuwste hoofdstuk in de lopende Light & Darkness-saga van Destiny 2. Deze wordt in 2023 voortgezet met de release van Lightfall. Bungie kondigde ook de titel van het laatste hoofdstuk in de saga aan, namelijk The Final Shape.

Crossplay en Season of the Lost nu beschikbaar in Destiny 2
In de showcase werden ook details getoond over Season of the Lost. Het nieuwe seizoen is nu beschikbaar en fungeert als de narratieve voorloper van de gebeurtenissen in The Witch Queen. Daarnaast biedt het nieuwe activiteiten, een nieuwe Exotic-quest en nog veel meer. Tegelijk met de lancering van Season of the Lost kunnen spelers ook aan de slag met de nieuwe crossplayfunctie van Destiny 2. Deze stelt Guardians op verschillende platformen in staat om samen uitdagingen aan te gaan.

Speciale content ter ere van 30e jubileum
Bungie onthulde ook plannen voor de viering van het 30e jubileum, waaronder een blik op de feestelijke content die in december in Destiny 2 verschijnt. Naast gratis content voor alle spelers kondigde Bungie ook de Bungie 30th Anniversary Pack aan. Deze bevat een nieuwe Dungeon geïnspireerd op de “Loot Cave” uit de originele Destiny, nieuwe wapens en gear geïnspireerd op games uit het verleden van de studio en meer.

Zowel de uitbreiding The Witch Queen als het Bungie 30th Anniversary Pack voor Destiny 2 zijn vanaf vandaag te pre-orderen. Spelers die nu pre-orderen krijgen direct toegang tot een speciale Exotic Ghost Shell, Legendary-embleem en andere bonus items. Bezitters van de Digital Deluxe krijgen ook direct toegang tot de nieuwe Exotic Enigma-emote. Season of the Lost is sinds gisteren beschikbaar voor iedereen.

Meer informatie over Destiny 2: The Witch Queen beschikbaar via deze link.
Meer informatie over Destiny 2: Season of the Lost beschikbaar via deze link.
Meer informatie over Destiny 2: Bungie 30th Anniversary beschikbaar via deze link.