Need for Speed™ Unbound werkt samen met modemerken van over de hele wereld

Baanbrekende merken waaronder Palace, Versace, Puma, Namilia en Danielle Guizio maken het voor spelers mogelijk om te laten zien wie ze zijn 

Woensdag 2 november 2022 – In de drukke straten van Lakeshore is stijl niet alleen een gevoel, maar ook een manier van leven. Need for Speed™ Unbound geeft het hart van de franchise nog meer energie en flair via een reeks samenwerkingen tussen Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), Criterion Games™ en de meest invloedrijke modemerken ter wereld. Voorbeelden hiervan zijn Palace Skateboards, Versace, Puma, Namilia, Danielle Guizio, ALPHA Industries, AWGE, Born x Raised, Brain Dead, Champion, EDWIN, FILA, GCDS, KHRISJOY, MKI MIYUKI ZOKU, NAPAPIJIRI en Vans. Al deze merken brengen hun visie tot leven in Need for Speed Unbound, dat vanaf 2 december wereldwijd verkrijgbaar is.

De modemerken in Need for Speed Unbound zijn geselecteerd door Toni-Blaze Ibekwe, de Fashion Director van de game en hoofdredacteur van het Britse cultuurtijdschrift Wonderland. “Need for Speed Unbound heeft een unieke visuele identiteit die het mogelijk maakt voor spelers om zichzelf en hun stijl terug te zien in de game”, aldus Ibekwe. “Via deze samenwerkingen vervagen de lijnen tussen de echte en digitale wereld. Mijn grootste hoop is dat fans deze mogelijkheid aangrijpen om zich via kleding te uiten en een aantal van hun ‘gewaagde‘ keuzes in de game ook in de echte wereld toe te passen.”

Palace, Versace, Puma, Namilia en Danielle Guizio brengen hun iconische merken naar Need for Speed Unbound via geavanceerde stijlen die verder gaan dan enkel een licentie:

  • Palace: Voor de trendsetters die door de straten van Lakeshore City racen, is er een unieke editie gemaakt in samenwerking met Palace Skateboards. De Need for Speed Unbound Palace Edition biedt een verscheidenheid aan getunede wagens, uitrustingen en stickers waarmee spelers hun wagens en de outfits van hun personages op kunnen leuken.
  • Versace: Het iconische modehuis introduceert haar prestigieuze stijl in Need for Speed Unbound via een rivaal in de game genaamd Medusa. Zij brengt zowel de rebelse energie als de glitter en glamour van Versace tot leven in de vorm van een ware straatcoureur. Dit gaat gepaard met 10 in-game-kledingstukken, variërend van jassen tot sneakers.
  • Puma: Als jarenlange partner van de Need for Speed-franchise en belichaming van de slogan ‘Forever Faster’, zorgt Puma voor snelheid met haar in-game rivaliserende coureur Chase die in een speciale Porsche 911 GT3 RS met Puma-wrap rijdt. Spelers kunnen 13 andere exclusieve in-game-items van Puma in handen krijgen, waaronder een trainingsbroek, hoodie en jas. Op een later tijdstip is er ook een speciale Puma x Need for Speed Unbound-capsulecollectie van schoenen en kleding in de echte wereld verkrijgbaar.
  • Namilia: Namilia introduceert een selectie van zes in-game-items, variërend van jassen tot korsetten. Allemaal gedreven door de revolutionaire geest van jongerencultuur en een ode aan vrijheid en eigen identiteit. De Namila x NFS-capsulecollectie bevat exclusieve uitrustingen die worden onthuld naarmate de lancering van de game nadert.
  • Danielle Guizio: GUIZIO, een luxemerk dat de subculturen van New York City vertegenwoordigt, introduceert de in-game-rivaal Harlow die haar stempel drukt in een speciale, op maat gemaakte Chevrolet Corvette Stingray met de iconische motieven van het merk. Spelers kunnen ook vijf exclusieve in-game-GUIZIO-kledingitems scoren uit de collectie met confectiekleding.

Daarnaast kunnen spelers hun personages voorzien van uitrustingen van ALPHA Industries, AWGE, Born x Raised, Brain Dead, Champion, EDWIN, FILA, GCDS, KHRISJOY, MKI MIYUKI ZOKU, NAPAPIJIRI, Vans en nog veel meer.

“De Need for Speed-franchise wordt een thuisbasis voor baanbrekende, vooruitstrevende merken die op een innovatieve manier vorm willen geven aan cultuur”, aldus Kieran Crimmins, Creative Director bij Criterion Games. “Met Need for Speed Unbound willen we deze filosofie naar een hoger niveau tillen door een authentiek universum te creëren dat niet alleen onze spelers vertegenwoordigt, maar ook mogelijkheden creëert voor interactie met deze gerenommeerde merken. Hierdoor kunnen spelers deze op een geheel nieuwe manier ervaren. Deze samenwerkingen zijn nog maar het begin. We kijken ernaar uit om in de komende weken nog meer partners aan te kondigen.”

De modepartners van Need for Speed Unbound hebben het volgende te zeggen:

  • Mathias Wendholt, Head of Marketing bij PUMA Motorsport: “PUMA maakt sinds 1985 deel uit van de motorsportwereld, altijd gedreven door een niet aflatende inzet om innovatieve producten te creëren voor de beste raceploegen ter wereld en hun fans. Onze integratie in de Need for Speed-franchise borduurt voort op deze aanpak. Hiermee streven we altijd naar samenwerkingen met de meest interessante merken om consumenten de kans te geven ons merk te dragen in een digitale omgeving, en om te laten zien dat PUMA Motorsport ook online FOREVER.FASTER is.”
  • Nan Li, CEO van Namilia: “Racestijl heeft altijd het hart gevormd van de identiteit van het merk Namilia, waarbij high-performance kleding wordt gecombineerd met high fashion, popcultuur en clubwear. Als een van de meest legendarische racegames is Need For Speed uiterst invloedrijk geweest bij het modern en vooruitstrevend houden van de race-esthetiek. We zien onze ontwerpen graag in een digitaal, bruikbaar formaat, omdat dit de toekomst van mode bepaalt. Alle items in de game zijn ook in de echte wereld verkrijgbaar, waardoor deze samenwerking tussen Namilia x NFS de perfecte creatieve combinatie is. Als klant kun je je niet alleen sterk voelen door je personage in Namilia te hullen; je kunt dat zelfvertrouwen ook in je fysieke leven uitstralen en zo machtig worden als je zelf wilt.”
  • Danielle Guizio, CEO van GUIZIO: “Opgroeien met games heeft absoluut mijn competitieve karakter bepaald. Tot op de dag van vandaag word ik hierdoor gemotiveerd tijdens mijn werk. Die gedrevenheid om te winnen is nooit verdwenen. Door deze samenwerking worden de dromen die ik als klein meisje had eindelijk werkelijkheid: ik droomde niet alleen van een eigen wagen in de game, maar ook van een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de gamesindustrie. De personalisatie die ooit ontbrak, komt nu tot bloei.”

Need for Speed Unbound zet spelers van over de hele wereld in de bestuurdersstoel van hun eigen straatrace-droom. Spelers moeten niet alleen de politie te slim af zijn, maar ook bewijzen dat ze genoeg in hun mars hebben om de ultieme race van Lakeshore, genaamd The Grand, te winnen. Tevens beschikt de game over een gloednieuwe, unieke visuele stijl die elementen van straatkunst combineert met de meest realistische wagens in de geschiedenis van de franchise.

Need for Speed Unbound en de Need for Speed Unbound Palace Edition zijn vanaf 2 december 2022 verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc via de EA app, Origin, Steam en Epic Game Store voor respectievelijk € 69,99 en € 79,99*.

Bezoek de officiële website voor meer informatie of volg Need for Speed op TwitterFacebookInstagram en TikTok om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates.

*Er gelden bepaalde voorwaarden, beperkingen en uitsluitingen. Zie tos.ea.com/legalapp/eaplay/US/nl/PC/ voor meer informatie.