Need For Speed™ Unbound is nu verkrijgbaar

Spelers kunnen beginnen aan hun eigen straatrace-droom op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via de EA app, Origin, Steam en Epic Games Store

Vrijdag 2 december 2022 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Criterion Games hebben laten weten dat het vanaf vandaag mogelijk is om adembenemende momenten te beleven in Need for Speed™ Unbound, nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Het volgende deel in de iconische Need for Speed-reeks zet spelers in de bestuurdersstoel van hun eigen straatrace-droom. Ze moeten niet alleen de politie te slim af zijn, maar ook bewijzen dat ze genoeg in hun mars hebben om de ultieme race van Lakeshore, genaamd The Grand, te winnen.

Met een gloednieuwe, unieke visuele stijl combineert Need for Speed Unbound voor het eerst in de reeks een aantal elementen van street art met de meest realistische wagens in de geschiedenis van de franchise. En dit alles in een vloeiende 4K-resolutie met 60 FPS. De innovatieve singleplayer zorgt voor spanning en sensatie met een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in Lakeshore City. Spelers moeten de meest populaire performance cars ter wereld besturen, verzamelen, upgraden en tunen om zich een weg te banen naar de top van de scene.

“Zelfexpressie staat centraal in Need for Speed Unbound, en we halen alles uit de kast”, aldus Kieran Crimmins, Creative Director bij Criterion Games. ”Van unieke wagens en aanpassingsopties tot samenwerkingen met high-end modehuizen en een soundtrack vol internationale artiesten. We bieden onze coureurs de kans om zichzelf vertegenwoordigd te zien op de straten van Lakeshore, terwijl ze tegen anderen racen in dit nieuwe visueel verbeterde en stilistische universum.“

Begin onderaan, race naar de top
Spelers ontdekken de wereld van Lakeshore City nadat een overval op een familiegarage twee vrienden uit elkaar drijft en een beginnende coureur aan een reis begint om de ultieme straatrace te winnen en de onbetaalbare gestolen wagen terug te krijgen.

Need for Speed Unbound definieert het race-genre opnieuw en verhoogt de inzet met:

  • Breng graffiti tot leven – Net als straatartiesten die het stadslandschap op creatieve wijze vormgeven, kunnen spelers graffiti tot leven brengen. Dat allemaal terwijl ze door de stad scheuren middels energieke gameplay, vormgeving en audiovisuele effecten. Denk hierbij tags en Burst Nitrous, die spelers belonen met een boost op basis van hun rijstijl.
  • Heers op straat – In Need for Speed Unbound moeten spelers risico’s nemen om aan de top te komen. Hoe meer spelers racen, hoe meer Heat ze opbouwen. Spelers moeten kiezen hoe en wanneer ze alles op het spel willen zetten, door enorme drifts op straat te maken, de politie te slim af te zijn of weddenschappen met rivalen af te sluiten. Tijd is geld, dus het is aan spelers om zo snel mogelijk genoeg geld te verdienen, mee te doen aan de wekelijkse kwalificatiewedstrijden en de ultieme race van Lakeshore, genaamd The Grand, te winnen.
  • Laat jezelf zien – Baanbrekende merken zoals Palace Skateboards, AWGE, Versace, Namilia, PUMA, Balmain, Danielle Guizio, ALPHA Industries, Born x Raised, Brain Dead, Champion, EDWIN, FILA, GCDS, KHRISJOY, MKI MIYUKI ZOKU, NAPAPIJRI, Vans en nog veel meer brengen hun visie tot leven voor fans via een assortiment met cosmetische items. Hierbij kan gedacht worden aan exclusieve in licentie gegeven uitrusting om niet alleen hun wagen te tunen, maar ook hun persoonlijke stijl in de game te laten zien. Spelers kunnen hun mode uitbreiden tot buiten de garage en in hun echte kledingkast met de speciale Need for Speed Unbound-capsulecollectie, inclusief echte schoenen en kleding van Balmain en PUMA.
  • Kom in de flow – Laat de muziek tijdens elke straatrace dreunen met een unieke soundtrack onder regie van de veelzijdige A$AP Rocky, zowel artiest, ondernemer, acteur als mode-icoon, en zijn creatieve bureau AWGE, die ook hebben gefungeerd als creatieve medewerkers van de game. De soundtrack van Need for Speed Unbound bevat meer dan 70 nummers van wereldwijd toonaangevende artiesten uit de wereld van hiphop, waaronder A$AP Rocky’s nieuwe track “Sh* ttin’ Me”, evenals wereldwijde talenten zoals Brodinski, Lous and the Yakuza, SCH, Alina Pash, Slikback, Villano Antillano, COUCOU CHLOE, Balming Tiger, Shirin David en nog veel meer. De uitgebreide tracklist biedt de mogelijkheid om nieuwe artiesten te ontdekken, terwijl spelers door de straten van Lakeshore rijden. Spelers kunnen ook opgaan in de originele genre-overstijgende muziek die is gecomponeerd door Brodinski, de Franse producer van elektronische muziek en hiphop, en tevens oprichter van het Franse electrolabel Bromance Records. Luister naar de originele muziek op Spotify en stream de soundtrack op Spotify en Apple Music.
  • Takeover Scene met A$AP Rocky – A$AP Rocky verschijnt in-game als de leider van de Takeover Scene, een nieuwe herspeelbare modus waarbij de community delen van de stad overneemt en een stijlvolle ode aan het straatracen brengt. Wanneer ze A$AP Rocky tegenkomen op het evenement, moeten spelers hem een koekje van eigen deeg geven om zijn op maat gemaakte Mercedes 190 E te winnen en deze mee te nemen naar hun eigen schuilplaats.

De race is nog niet voorbij als de game is uitgebracht! Need for Speed Unbound-spelers kunnen uitkijken naar een reeks content updates na de release, evenals gratis toegang tot nieuwe modi, sociale features en progressie voor Lakeshore Online. De eerste update na de release richt zich op het uitbreiden van social play features, terwijl toekomstige updates nieuwe modi en features, wagens, aanpassingscontent en nog veel meer introduceren. Houd het nieuws in de gaten voor meer informatie over toekomstige Need for Speed Unbound-content.

Need for Speed Unbound is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S tegen een adviesprijs van € 79,99 en voor pc via de EA app, Origin, Steam en Epic Game Store tegen een adviesprijs van € 69,99. De Need for Speed Unbound Palace Edition, een deluxe-aanbod dat tot stand is gekomen in samenwerking met Palace Skateboards, biedt spelers exclusieve content. Denk hierbij aan wagens, rij-effecten, een kledingpakket met 20 items, stickers, een nummerplaat, personage-pose en banners. De Need for Speed Unbound Palace Edition is verkrijgbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S tegen een adviesprijs van € 89,99 en voor pc via de EA app, Origin, Steam en Epic Game Store tegen een adviesprijs van € 79,99.

Bezoek de officiële website voor meer informatie of volg Need for Speed op TwitterFacebookInstagram en TikTok om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates.