Harry Potter 20 Jaar Magie

Magische Harry Potter winkel opent zijn deuren in Utrecht ter ere van twintigjarig jubileum

Stap in de betoverende wereld van Harry Potter in Hoog Catharijne

Utrecht, 9 november 2018 – Ter ere van het twintigjarig jubileum van de Nederlandstalige Harry Potter boeken opent Uitgeverij De Harmonie vandaag een magische Harry Potter pop-up store in Hoog Catharijne. Bezoekers kunnen de betoverende wereld van Harry Potter van dichtbij beleven en een zeer speciale uitgave van de boeken kopen. De pop-up store zal, geheel in thema, 9¾ week openblijven. De opening van deze unieke locatie valt samen met de ingebruikname van de nieuwe Zuidpassage in Hoog Catharijne, waar tevens de pop-up store gevestigd is.

Magische wereld
De pop-up store is volledig gehuld in de karakteristieke magische stijl die mensen kennen uit de boeken van de afgelopen twintig jaar. De winkel bevat locaties geinspireerd uit de boekenreeks, zoals de bibliotheek en de leerlingenkamer, voor een ideaal fotomoment. Er zijn allerlei bijzondere items uit de boeken terug te vinden, waaronder een life-size Hagrid en Harry Potter gemaakt van LEGO, en snoep regelrecht afkomstig uit Zacharinus’ Zoetwarenhuis, zoals Choco Kikkers en Smekkies in Alle Smaken van Jelly Belly. Naast een authentieke Harry Potter-beleving bestaat de mogelijkheid om de speciale ‘Limited Edition’ hardcovers van de boeken te kopen. Ook is er een speciale expositie van twintig jaar Harry Potter en is de nieuwe LEGO Harry Potter-game te spelen op de Nintendo Switch. In de shop zijn daarnaast nog vele andere officiële Harry Potter producten verkrijgbaar.

Generatie op generatie
De gelegenheid geeft fans van jong en oud de kans om weer eens op een andere manier van hun favoriete boekenserie te genieten. Dat is volgens Elsbeth Louis, van Uitgeverij de Harmonie, ook zo mooi aan Harry Potter: “De mensen die eerder de boeken lazen geven dit nu door aan hun kinderen en misschien zelfs wel kleinkinderen. Het gaat van generatie op generatie en verbindt iedereen met elkaar. Dát is wat Harry Potter zo ontzettend mooi maakt”, glimlacht Elsbeth.

Uniek Harry Potter item
De deuren van de Harry Potter winkel gaan vandaag voor iedereen open. Bezoekers krijgen de unieke kans om voor de allereerste keer een zeer speciaal item te bezichtigen dat nog nooit eerder is vertoond. Wat dit mysterieuze item precies is en wat het kan, is vooralsnog een geheim. Twee weken later op 23 november, de vooravond van Dutch Comic Con, wordt officieel bekendgemaakt wat dit item zo magisch maakt.