Logitech G introduceert tenkeyless Logitech G915 mechanisch gamingtoetsenbord

De G915 TKL combineert hoogwaardig design met geavanceerde technologie en baanbrekende techniek voor een volledig uitgerust, tenkeyless en compact toetsenbord

LEUSDEN – 26 mei 2020 – 
Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), en toonaangevend innovator op het gebied van gamingtechnologieën en -uitrustingen, introduceerde vandaag het Logitech G915 TKL Tenkeyless LIGHTSPEED Wireless RGB Mechanisch Gamingtoetsenbord, met dezelfde technologieën en gebruikservaring als de bekroonde G915, in een kleinere vormfactor zonder het numerieke toetsenblok. De G915 TKL levert hoogwaardige LIGHTSPEED Wireless-technologie, LIGHTSYNC RGB en low-profile mechanische toetsschakelaars voor een ongeëvenaard, ultra dun ontwerp met superieure prestaties en precisie-gameplay – en dit allemaal met een batterijlevensduur tot wel 40 uur.

Met alle vitale toetsen voor gaming past de Logitech G915 TKL in kleinere game ruimtes en kan hij gemakkelijk worden meegenomen naar LAN-evenementen of naar het huis van een vriend. Hij beschikt ook over een ruimte aan de achterkant van het toetsenbord om de LIGHTSPEED Wireless-dongle in op te bergen. Zonder het numerieke toetsenblok krijg je extra ruimte om je muis dichter bij het toetsenbord te brengen, je handen dichter bij elkaar te brengen en je lichaam meer gecentreerd te houden voor een betere houding en meer comfort, een belangrijk aspect voor veel gamers.

“Sinds de lancering van de originele Logitech G915 heeft de community consequent gevraagd om dezelfde technologie in een compact, tenkeyless ontwerp”, zegt Ujesh Desai, Vice President en General Manager van Logitech Gaming. “De G915 TKL combineert LIGHTSPEED Wireless-technologie, RGB-verlichting en een verbazingwekkende batterijlevensduur in een gestroomlijnd, ultra dun ontwerp dat een nieuwe standaard voor gamingtoetsenborden creëert”.

Dit premium toetsenbord is voorzien van Logitech G’s bekroonde LIGHTSPEED Wireless-technologie voor een bliksemsnelle, pro-grade 1ms-rapportagesnelheid en tot 135 dagen non-stop draadloos gamen met uitgeschakelde verlichting (uitgaande van acht uur spelen per dag). Dit is voor het eerst dat Logitech G een tenkeyless draadloos toetsenbord heeft voorzien van zowel LIGHTSPEED als LIGHTSYNC RGB-verlichting. LIGHTSYNC zorgt ervoor dat de RGB-verlichting in circa 16,8 miljoen kleuren kan worden gepersonaliseerd middels de Logitech G HUB Advanced Gaming Software. Met RGB-colorwave ingeschakeld kunnen gamers 40 uur lang non-stop spelen met één enkele lading.

De G915 TKL mechanische gamingtoetsenborden zijn voorzien van Logitech G’s high-performance, low-profile GL mechanische toetsschakelaars. Deze zijn half zo hoog als standaard mechanische toetsschakelaars, en zorgen zo voor een 25 procent snellere bediening (versus een 2,0 mm actuatiepunt in standaard schakelaars) en een meer comfortabele type-ervaring. Je kunt kiezen tussen GL Linear-, GL Tactile- of GL Clicky-schakelaars, om de type-ervaring aan jouw speelvoorkeuren aan te passen. De lineaire versie zorgt voor een soepele toetsaanslag, terwijl de tactiele versie een voelbare klik heeft voor gamers die de voorkeur geven aan directe terugkoppeling. De clicky versie biedt een hoorbare typervaring met tactiele feedback, zodat je je kamergenoten kunt irriteren of trots kunt pronken met je geloofwaardigheid als gamer!

Al deze technologieën en innovaties zijn zorgvuldig ontwikkeld voor een van de dunste mechanische toetsenborden in de industrie en Logitech G’s meest geavanceerde mechanische gamingtoetsenbord tot nu toe.

Prijs en beschikbaarheid
Het Logitech G915 TKL Tenkeyless LIGHTSPEED Wireless RGB Mechanisch Gamingtoetsenbord zal naar verwachting in juni 2020 beschikbaar zijn op LogitechG.com en bij verschillende retailers in de Benelux, voor een adviesprijs van €229,-.