Knockout City cross-play beta begint op 2 april, nieuwe gameplaytrailer onthuld tijdens State of Play van Sony

Vrijdag 26 februari 2021 – Spelers kregen tijdens het State of Play-evenement van Sony meer te zien van de dynamische multiplayer-trefbalgevechten uit EA’s en Velans Knockout City. Naast een splinternieuwe gameplaytrailer is ook de datum voor de cross-play beta onthuld.

Het team van Velan Studios heeft onthuld dat spelers in de periode van 2-4 april de kans krijgen om Knockout City te spelen tijdens de cross-play beta van het spel. Deze biedt ondersteuning voor vele verschillende platformen: de PlayStation®4, Xbox One, Nintendo Switch, PC via Origin en Steam, PlayStation®5 en Xbox Series X|S. In deze beta kunnen spelers genieten van alles wat inbegrepen was in de eerste beta, inclusief nieuwe spelelementen, zoals de Back Alley Brawl-map, de Sniper Ball, epische aanpassingsmogelijkheden en de 1:1 Face-Off playlist.

In de nieuwe gameplay-trailer zie je niet alleen de nieuwe gameplayfeatures van de cross-play beta, maar ook de ingrediënten waarmee Knockout City zich onderscheidt van andere multiplayer-ervaringen: positionering, timing en teamwork. Hieronder volgen een paar hoogtepunten:

  • Trickshots om je tegenstanders te verrassen, zoals de angstaanjagende Fake Throw
  • Ultimate Throws die je teamleden in de lucht lanceren voor een enorme KO-explosie bij impact
  • Een diepgaand progressiesysteem met honderden opties waarmee je je stijl kunt aanpassen op basis van de unieke persoonlijkheid van jou en je Crew
  • Beelden van een aantal maps van Knockout City, met unieke mechanismen in verschillende omgevingen
  • Speciale ballen die de gameplay gevarieerder maken, zoals de Sniper Ball die doelwitten op de map volgt, de Bomb Ball die boven op de tegenstander explodeert, en nog veel meer
  • Speel diverse modes, inclusief 1v1, Team KO met 3v3-actie en nog veel meer.

Meer informatie over Knockout City en een diepgaande analyse van de State of Play demo vind je hier.

Knockout City wordt op 21 mei 2021 uitgebracht met een gratis tijdelijke proefperiode voor de volledige game op PlayStation®4, Xbox One, Nintendo Switch en PC via Origin en Steam. Op de PlayStation®5 en Xbox Series X|S is het spel backwards compatible. De proefversie geeft spelers de gelegenheid om de game uit te proberen voordat zij deze aanschaffen voor €19.99. Alle progressie wordt meegenomen. Spelers die de game bezitten krijgen ieder seizoen toegang tot gratis nieuwe content, waaronder maps, modes, ballen en meer.