MATTEL EN MILESTONE ONTHULLEN HOT WHEELS UNLEASHED™

De gloednieuwe, spectaculaire arcade-stijl race-ervaring met Hot Wheels-auto’s en wervelende tracks scheurt dit jaar naar consoles en pc’s

Mattel, Inc. (NASDAQ: MAT) en Milestone, de wereldwijd toonaangevende race-game-ontwikkelaar, onthullen vandaag Hot Wheels Unleashed, een gloednieuwe, arcade-stijl race-game. Deze game is vanaf vandaag te pre-orderen en verschijnt op 30 september 2021 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Gamers kunnen naar hartenlust driften, bootsen, jumpen en crashen op de iconische oranje tracks van Hot Wheels in diverse Single Player-modes. Daarnaast kunnen spelers het opnemen tegen hun vrienden in multiplayer-races, zowel online als offline, dat laatste op een gesplitst scherm.

“We blijven ons via gamingplatformen richten op consumenten om ze bij onze merken te betrekken,” aldus Andrew Chan, hoofd Digital Gaming bij Mattel. “Met Hot Wheels willen we spelers aanmoedigen om uitdagingen aan te gaan, en Hot Wheels Unleashed brengt die missie tot leven voor gamers van alle leeftijden. Dankzij Milestone’s expertise in de ontwikkeling van racegames konden we ons merk transformeren naar een meeslepende console- en pc-game-ervaring voor zowel bestaande Hot Wheels-fans als gamers die het iconische merk via deze game opnieuw ontdekken.”

“Net als veel andere teamleden die aan de game werkten, speelde ik als kind al met Hot wheels, en tegenwoordig ben ik nog steeds een fanatieke Hot Wheels-fan en -verzamelaar,” aldus Michele Caletti, uitvoerend producent bij Milestone. “Daarom hebben we alles op alles gezet voor het leveren van de puurste en meest authentieke Hot Wheels-gameplay-ervaring ooit in een videogame. Gemaakt voor zowel de Hot Wheels-community als onze eigen innerlijke kinderen.”

Hot Wheels Unleashed laat spelers racen met de auto’s waar ze als kind mee speelden. De game biedt spectaculaire races, een uitgebreide keuze aan Hot Wheels-voertuigen met verschillende eigenschappen en zeldzaamheidsniveaus, de mogelijkheid om auto’s aan te passen met verschillende skins, en adembenemende tracks op alledaagse locaties, inclusief speciale baanstukken en interactieve items. De game bevat ook een revolutionaire Track Editor waarmee spelers tracks in elke game-omgeving kunnen maken, om deze vervolgens te delen met de community van de game.

Het Hot Wheels Singles-assortiment werd onlangs uitgeroepen tot de 2020 Global Best-Selling Toy of the Year, volgens de NPD Group.* Fans kunnen het merk, dat in 1968 debuteerde, ervaren via speelgoed, consumentenproducten, content op YouTube en evenementen, zowel live als virtueel.

Mattel en Milestone brengen Hot Wheels Unleashed wereldwijd uit, in verschillende versies. Ga voor meer informatie over pre-orders naar hotwheelsunleashed.com en bekijk de trailer op YouTube. Consumenten kunnen #HotWheelsUnleashed ook online vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Bron: The NPD Group/ Retail Tracking Service, verkopen in Amerikaanse dollars, januari – december 2020