Kampioenschapsleider Charles Leclerc siert de cover van de game EA SPORTS F1® 22 naast Lando Norris van McLaren en George Russell van Mercedes

Charles Leclerc van Scuderia Ferrari is de eerste F1®-ambassadeur van EA SPORTS

Redwood City, Californië – 03 mei 2022 – Vandaag hebben Codemasters® en Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) aangekondigd dat Charles Leclerc van Scuderia Ferrari de rol krijgt van EA SPORTS-ambassadeur en dat hij de coverster van de game F1® 22 is. Deze game wordt wereldwijd uitgebracht op 1 juli. De huidige kampioenschapsleider in het 2022 FIA Formula One World Championship™ staat op de cover met twee andere rijzende sterren: Lando Norris van McLaren en George Russell van Mercedes. Spelers kunnen nu ook de Champions Edition pre-orderen: deze editie eert voormalige wereldkampioenen: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Fernando Alonso en de huidige titelhouder Max Verstappen. De Champions Edition wordt geleverd met drie dagen eerder toegang tot de volledige game en extra content, waaronder een tijdelijk beschikbaar Miami-contentpakket*, geïnspireerd door de iconische skyline en lichten van de stad. Deze content staat stil bij de toevoeging van de FORMULA 1 CRYPTO.COM MIAMI GRAND PRIX in de game.

“F1 22 viert jong talent in de F1 en we kunnen niet wachten om een diepgaandere relatie met Charles Leclerc op te bouwen. Het nieuwe tijdperk van Formula 1 wordt onder andere door hem vormgegeven en we werken met Charles gedurende het volledige seizoen om onze spelers dichter bij de actie te brengen”, zei Lee Mather, F1® Senior Creative Director bij Codemasters. “Daarnaast zijn we erg trots op het eerbetoon aan onze voormalige wereldkampioenen met de F1 22 Champions Edition. Zij gaan verder met het inspireren van een volgende generatie coureurs en het is fantastisch dat ze allemaal schitteren op de cover van onze digital-only-versie.’’

F1® 22 verwelkomt een nieuw tijdperk van Formula 1® met revolutionaire auto’s, die speciaal zijn ontworpen voor meer actie op de baan en de nieuwe regels die met de drie F1®-sprintraces het raceweekend opnieuw vormgeven. F1® 22 biedt razendsnelle, authentieke simracing voor zowel spelers van het eerste uur als casual fans. Om deze laatste groep sneller mee te laten doen op competitief niveau is Adaptive AI toegevoegd. De nieuwe F1® Life-hub laat spelers pronken met hun verzameling van customisation-items en supercars, die kunnen worden ontgrendeld door het spelen van de game, de Podium Pass en de in-game winkel. Uiteraard keren er ook geliefde features terug, inclusief de carrièremodus waarin spelers 10 jaar doormaken, inclusief de optie voor twee spelers, Mijn Team en Multiplayer. Er is nooit een betere tijd geweest om de strijd voor een podiumplaats aan te gaan.

F1® 22 wordt op 1 juli 2022 uitgebracht voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via de EA App, Origin, Steam en de Epic Store. Spelers kunnen de F1® 22 Champions Edition (uitsluitend digitaal verkrijgbaar) pre-orderen voor additionele content en drie dagen eerder toegang tot de volledige game.

Voor nieuws over F1® 22 ga je naar de Formula 1-gamewebsite of volg je de sociale kanalen op InstagramTwitter en YouTube.

*Miami-contentpakket is beschikbaar als onderdeel van de Champions Edition pre-order tot 16 mei. De speler ontvangt de content bij de launch van de game. Voorwaarden en restricties van toepassing. Ga naar https://www.ea.com/games/f1/f1-22/game-offer-and-disclaimers voor de details.