Guardian Games van start gegaan in Destiny 2

Het jaarlijks terugkerende in-game-evenement duurt tot en met 24 mei

Woensdag 4 mei 2022 – Het populaire in-game-evenement genaamd ‘Guardian Games’ is terug in Destiny 2. Aan het einde van dit speciale evenement wordt één class uitgeroepen tot winnaar. Guardian Games is gratis voor alle spelers en duurt tot 24 mei.

Spelers kunnen met alle classes (Hunter, Warlock en Titan) meedoen aan verschillende activiteiten om punten te verzamelen in verschillende categorieën. Zo kunnen ze punten verdienen voor zichzelf, maar ook voor de class waarmee ze spelen. Spelers kunnen hun class helpen door PvE-content in Destiny 2 te spelen. Via een competitieve Strike-playlist kunnen spelers medailles verdienen en strijden om wekelijkse highscores. Iedereen kan beloningen vrijspelen, zoals de Heir Apparant Exotic Machine Gun en Catalyst, een Legendary SMG, een Exotic schip en meer.

Aan het einde van elke week worden gouden, zilveren en bronzen aura’s via een podiumceremonie toegekend aan elke class op basis van hun huidige status. Tijdens de sluitingsceremonie op 24 mei wordt de winnende class bekendgemaakt.

Guardians die op zoek zijn naar wat flair voor hun gear kunnen terecht bij Tess Everis. Zij verkoopt podiumwaardige items via de Eververse Store. Voor spelers die meerdere Platinum Torches aansteken zijn er ook de Guardian Games Tankard en de Guardian Games Medal vrij te spelen via Bungie Rewards.

Guardian Games Cup
Bungie organiseert voor het eerst een Guardian Games Cup. Hierin nemen 42 fireteams onder leiding van verschillende content creators het tegen elkaar op in een vriendschappelijke competitie. Donaties die tijdens de Guardian Games Cup worden ingezameld door de teams gaan naar Direct Relief. Direct Relief is een humanitaire hulporganisatie met als missie het verbeteren van de gezondheid en het helpen van mensen die getroffen zijn door armoede of noodsituaties. Wie 25 dollar of meer doneert, ontvangt een gloednieuw embleem genaamd ‘Guardians Oath’. Het gloednieuwe embleem kan worden verzilverd via Bungie.net. Meer informatie over de Guardian Games vind je op de officiële website.