Giro d’Italia dit weekend van start in Hongarije, eerste Grote Ronde van het jaar live en exclusief te volgen op Eurosport en discovery+

Bekijk alle 21 etappes van de de Ronde van Italië live en zonder onderbrekingen bij Eurosport 1 en op discovery+. Mis niets van de Nederlandse toppers die vanuit Boedapest vertrekken en zich richten op de eindstreep in Verona

Amsterdam, dinsdag 3 mei 2022 – Aanstaande vrijdag gaat de Giro d’Italia van start in Boedapest en net zoals voorgaande jaren hoef je geen seconde te missen van de eerste Grote Ronde van het jaar met discovery+. Iedere etappe is namelijk van start tot finish te streamen, zonder onderbrekingen en met commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon, aangevuld met Jan Hermsen, Koen de Kort, Michael Boogerd en Erik Breukink.

De Giro kleurt oranje
De Giro gaat van start op vrijdag 6 mei om 12:10 uur met maar liefst 16 Nederlandse deelnemers op de voorlopige startlijst, waaronder Mathieu van der Poel, Tom Dumoulin, Wout Poels, Bauke Mollema en Wilco Kelderman. Zij beginnen hun tocht in de historische straten van Boedapest – waar er meteen kansen zijn op een roze trui voor Mathieu van der Poel – en zetten gedurende 21 etappes alles op alles om in het roze de eindstreep in Verona te bereiken. Letterlijk iedere minuut wordt live uitgezonden, dus fans zijn ervan verzekerd geen enkel moment te hoeven missen.

Voor en na iedere etappe is er Kop over Kop in de Giro met Sander Kleikers en Bobbie Traksel die vanuit Italië iedere etappe zullen voor- en nabeschouwen, renners opvangen en het laatste nieuws uit de Giro-karavaan delen. Daarnaast zijn de internationale experts Bradley Wiggins, vanaf de motor, en Alberto Contador ter plaatse om hun ervaring te delen met de Eurosport-kijker.

Ploegenpresentatie, podcasts en meer Giro op de digitale kanalen van Eurosport
Wielerliefhebbers kunnen naast live verslaggeving op Eurosport en discovery+ ook op de andere digitale platformen van Eurosport terecht voor nog meer nieuws, liveblogs en achtergronden rond de Giro d’Italia. Op Eurosport.nl kun je woensdag vanaf 18:00 uur live de ploegenpresentatie zien, vind je alle klassementen, interviews voor- en nabeschouwingen van iedere etappe, samenvattingen en de meest opvallende momenten van de dag. Lees hier alles wat je moet weten over de Giro d’Italia 2022.

In de wekelijkse Kop over Kop podcast bespreekt host Sander Valentijn alle ins en outs van het wielrennen met Eurosport commentatoren Jan Hermsen en Jeroen Vanbelleghem met extra bijdragen uit het Giro-peloton. De Grote Giro voorbeschouwingspodcast luister je nu hier: https://spoti.fi/3KIYUCZ 

Schakel iedere week in via Spotify of Apple Podcasts:

Het etappeschema van de Giro d’Italia 2022

6 mei Boedapest – Visegrád (195km, vlak)
7 mei Boedapest – Boedapest (9,2, tijdrit)
8 mei Kaposvár – Balatonfüred (201km, vlak)
9 mei Rustdag
10 mei Avola – Etna (170km, berg)
11 mei Catania – Messina (174km, vlak)
12 mei Palmi – Scalea (192km, vlak)
13 mei Diamante – Potenza (196km, heuvel)
14 mei Napels – Napels (153km, heuvel)
15 mei Isernia – Blockhaus (189km, berg)
16 mei Rustdag
17 mei Pescara – Jesi (196km, heuvel)
18 mei Santarcangelo di Romagna – Reggio Emilia (203km, heuvel)
19 mei Parma – Genua (202km, heuvel)
20 mei San Remo – Cuneo (150km, vlak)
21 mei Santena – Turijn (174km, heuvel)
22 mei Rivarolo Canavese – Cogne (178km, berg)
23 mei Rustdag
24 mei Salò – Aprica (202km, berg)
25 mei Ponte di Legno – Lavarone (168km, berg)
26 mei Borgo Valsugana – Treviso (151km, vlak)
27 mei Marano Lagunare – Castelmonte (177km, heuvel)
28 mei Belluno – Fedaiapas/Marmolada (167km, berg)
29 mei Verona – Verona (17,4km, tijdrit)

Viering van de wielersport, mijlpaal voor Eurosport
Dit jaar is extra bijzonder voor Eurosport. Het is namelijk een jubileumjaar waarin wordt stilgestaan bij 25 jaar live verslaggeving van de Giro d’Italia. Om deze reden is de aanpak grootser dan ooit tevoren en wordt er via Eurosport verslag gedaan van iedere race, met in totaal 110 live uitzenduren, in maar liefst vijftig markten in Europa. Warner Bros. Discovery bezit de wereldwijde rechten van de Giro d’Italia nadat het in 2021 tot een langetermijnakkoord kwam met RCS. Zij mag in ieder geval tot 2025 exclusief verslag doen in meer dan 200 markten en territoria.

Scott Young, SVP Content and Production bij Warner Bros. Discovery zegt: “We hebben kijkers dit jaar al voorzien van de beste live races, naast het real life entertainment op discovery+. Nu brengen we het breedste scala aan wielercontent naar superfans via Eurosport 1 en 2 en we zijn enorm enthousiast om de start van de Grote Rondes te vieren op onze kanalen en platformen.”

Zo kijk je de Giro d’Italia 2022 op Eurosport en discovery+:  https://www.eurosport.nl/wielrennen/giro-d-italia/2022/giro-ditalia-eerste-grote-ronde-van-2022-kijk-je-exclusief-en-live-op-eurosport-en-discovery_sto8909853/story.shtml