Justin Schiphorst eerste  Nederlands kampioen Formule 1 eBattle

Amsterdam/Hilversum, zaterdag 2 december 2017 – Gisteravond won Justin Schiphorst (22) het eerste Nederlands Kampioenschap Ziggo eBattle F1 in een zinderende finale. Twintig simulatoren van Playseat® stonden opgesteld in een Hilversumse studio. Hierin namen alle negentien eBattle-winnaars van dit seizoen én mystery guest Jarno Opmeer, Formula Renault 2-coureur, het tegen elkaar op. Onder toeziend oog van een een uitverkocht huis met F1-fans en de bekende Ziggo Sport F1-gezichten Robert Doornbos en Olav Mol, won Justin met 7 seconden verschil van de nummer twee Floris Wijers.

YouTube, Twitter, Twitch en TV 
2017 is het jaar waarin de “Maxmania” echt is uitgebroken. Heel Nederland leeft mee met Max en op verjaardagen en feestjes is de volgende F1-race vaak een geliefd gespreksonderwerp. De Ziggo eBattle F1 haakte in op dit oranjegevoel. De eBattle was een virtuele strijd tussen analist Robert Doornbos en racefans. Iedere bezoeker kon op Hoog Catharijne plaatsnemen in een simulator van Playseat en proberen de snelste rondetijd te klokken in de Ziggo eBattle F1. Per Grand Prix kregen de tien snelste coureurs van die periode een uitnodiging voor een finalewedstrijd op vrijdag. De races werden live uitgezonden op social media en op TV via Ziggo TV en Ziggo Sport. De winnaar van deze finale nam het live in het Ziggo Sport-programma Formule 1 Café op tegen oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Tijdens het NK, dat gisteravond plaatsvond in Studio 1 te Hilversum, kwamen alle 19 winnaars van dit seizoen samen en streden met mystery guest Jarno Opmeer om de titel Nederlands Kampioen eBattle F1 2017. De race werd gewonnen door, de uit Purmerend afkomstige, Justin Schiphorst. Naast de titel ging hij naar huis met prachtige prijzen waaronder een reis naar de Red Bull Racing Simulator Experience in Milton Keynes (UK) en een Ziggo Sport Totaal GO pakket.

Ik kan m’n gevoel amper beschrijven”, zei Justin na zijn overwinning. “Er zijn ruim 60.000 rondetijden geklokt in de Ziggo eBattle F1. Als je je dan Nederlands kampioen mag noemen, is dat een droom die uitkomt!

Simracen
De opkomst van eSports is onstuitbaar. De Formule 1 game leent zich perfect voor voor eSports omdat racegames heel dicht bij de werkelijkheid komen. Formule 1-coureurs zijn zelf ook allemaal gamer in hart en nieren. Daarom zijn partijen als FIA, McLaren en zelfs coureur Fernando Alonso gestart met eigen simraceteams en -competities. Door de vaste eBattle-locatie, die Ziggo tijdens het seizoen had in Hoog Catharijne probeert Ziggo simracing toegankelijk, leuk én spannend te maken voor iedereen. Daarnaast was de locatie een verzamelplek voor veel fans om hun oranjegevoel uit te dragen.

eBattle succesvolle F1 aanjager voor Ziggo
Gedurende het hele F1-seizoen zijn er ruim 68.000 rondetijden geklokt in de Ziggo eBattle F1 en daarmee is het een begrip geworden in Nederland. Volgens eigen onderzoek van Ziggo heeft 26% van de Nederlanders gehoord van de Ziggo eBattle F1. Dat percentage is met 54% zelfs twee keer zo hoog onder Formule 1-fans. In de Ziggo eBattle F1 kan iedereen een Formule 1-coureur worden in een spannende simulatierace. Het kwalificeren hiervoor kon dit seizoen bij de Ziggo eBattle-locatie op Hoog Catharijne.

Steeds meer games worden in competitief verband gespeeld en er zijn maar weinig games die zo dichtbij de werkelijkheid komen als de Formule 1-game. De eBattle is een succesvol activatiemiddel gebleken om jong en oud te verbinden aan Formule 1 en Ziggo“, aldus Mart Roumen, projectleider Ziggo eBattle F1.