Jagex Partners tekent publishing-deal met Outlier Games voor This Means Warp

Donderdag 3 februari 2022, Cambridge, VK – Jagex, leider op het gebied van diepgaande, community-driven games, heeft een deal getekend met de Iers/Canadese indie-ontwikkelaar Outlier Games om This Means Warp, de eerste game van de studio, te publiceren. De spaceship management roguelike wordt op 17 maart 2022 op pc uitgebracht via Steam Early Access.

This Means Warp is ontworpen met multiplayer en herspeelbaarheid in het achterhoofd. Het moedigt spelers aan om samen te werken, tactisch te denken en slimme strategieën toe te passen terwijl ze hun schip door een vijandig, in fases gegenereerd universum leiden in hectische, realtime ruimtegevechten. De game is geïnspireerd door roguelikes zoals FTL en partygames zoals de Overcooked-serie. In This Means Warp moeten spelers de bemanningsleden aan boord van een schip besturen, verschillende systemen bemannen, wapens richten en reparaties uitvoeren, en uiteindelijk een koers uitstippelen door de verraderlijke leegte van de ruimte.

This Means Warp is de eerste game die is ontwikkeld door Outlier Games, een onafhankelijke studio opgericht door Paul Froggatt en Matt Rathbun in 2018, gevestigd in Dublin, Ierland en Toronto, Canada. Het wordt de derde game die wordt gepubliceerd door Jagex Partners, het third-party-publishing-programma van de makers van de RuneScape-franchise. Jagex Partners biedt met haar uitgebreide publicatie-ervaring zowel tijdens als na de lancering van This Means Warp aanvullende middelen en marketingondersteuning.

Paul Froggatt, technisch directeur en mede-oprichter van Outlier Games, zegt: “We zijn ongelooflijk verheugd om met Jagex Partners samen te werken om This Means Warp op de markt te brengen. De omvang van de ondersteuning die we kunnen gebruiken in aanloop naar onze Early Access-release maak echt indruk op ons, niet alleen wat betreft de gespecialiseerde vaardigheden die de teams van Jagex met zich meebrengen, maar ook hoeveel hun ondersteuning ons in staat stelt om plannen te maken voor de toekomst van zowel This Means Warp als Outlier Games als bedrijf. Ze zijn gedurende dit hele proces niets anders dan responsief en professioneel, en we kijken ernaar uit om nauw met hen samen te werken.”

Phil Mansell, CEO van Jagex, zegt: “Toen we voor het eerst kennismaakten met Outlier Games waren we ongelooflijk onder de indruk van wat ze gemaakt hadden met This Means Warp – het combineert enkele van de beste aspecten van roguelikes met partygames op een manier die samenwerking aanmoedigt en eindeloos opnieuw gespeeld kan worden. Wat ons als uitgever het meest opviel, was hoe Outlier zijn community tot nu toe bij elke ontwikkelingsfase heeft betrokken. Feedback van spelers staat centraal bij het maken van deze game en heeft de richting van ontwikkeling flink beïnvloed. Het is een zeldzaam genoegen als uitgever om een ​​game te vinden die resoneert met zijn spelersbasis, een aantrekkingskracht kan uitoefenen op het bredere gamingpubliek en serieuze commerciële kansen op lange termijn biedt. We kijken ernaar uit om de lancering van This Means Warp – later dit jaar – en Outlier Games als ontwikkelaar tot ver in de toekomst te ondersteunen.”

Meer details over This Means Warp zijn te vinden op de officiële Steam-productpagina, waar spelers ook kunnen genieten van een volledig speelbare demo van de game voorafgaand aan de Early Access-release op 17 maart 2022.