RightSight 2 van Logitech dicht kloof tussen de fysieke vergaderruimte en deelnemers op afstand

Artificial Intelligence (AI) als ondersteunde feature laat de grens tussen fysieke deelname en deelname op afstand vervagen. Hybride vergaderingen worden zo voor iedereen optimaal toegankelijk en overzichtelijk, ongeacht de locatie.

NEWARK, Calif. & LAUSANNE, Zwitserland – 1 februari 2022 – Vandaag heeft Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ:LOGI) RightSight 2 uitgebracht: een door Artificial Intelligence (AI) ondersteunde feature voor de Rally Bar en Rally Bar Mini. Deze update voor Logitech RightSight zet een grote stap om meetings toegankelijker te maken en om deelnemers, ongeacht hun locatie, op gelijkwaardig niveau mee te laten doen. De update introduceert Speaker View: een unieke feature waarbij er zoals gewoonlijk een volledig beeld van de vergaderruimte getoond wordt, met daarbij een picture-in-picture weergave waarbij de actieve spreker ingezoomd in beeld gebracht wordt. Niemand hoeft hierdoor meer iets te missen van de verbale en non-verbale communicatie tijdens een videovergadering.

Altijd dichtbij, ook als je ver weg bent
Scott Wharton, general manager en vice president van Logitech Video Collaboration vertelt: ‘’Deelnemers op afstand voelen zich buitengesloten op het gebied van deelname wanneer ze op afstand een video-call bijwonen, ten opzichte van collega’s die fysiek in de vergaderruimte zijn. Hierdoor missen deelnemers op afstand belangrijke interacties die in de ruimte plaatsvinden of hebben zij moeite om in de flow van de meeting te blijven. We willen deelnemers van vergaderingen op afstand het gevoel geven dat zij fysiek aanwezig zijn in de vergaderruimte. Dit wordt steeds belangrijker, omdat we meer en meer werken in een hybride vorm. RightSight 2 is hét middel om deze kloof tussen fysieke deelname en deelname op afstand te dichten. Hierdoor kunnen deelnemers op afstand op hetzelfde niveau bijdragen aan vergaderingen als hun collega’s die fysiek aanwezig zijn.’’ 

Speaker View ziet alles en iedereen
RightSight 2 combineert audio- en video-intelligentie om de plek van mensen in de vergaderruimte te bepalen en vast te leggen waar hun stemmen vandaan komen. Het bevat een nieuwe modus genaamd Speaker View, dat gebruikmaakt van een camerasysteem met twee camera’s (zoals de Rally Bar of de Rally Bar Mini) om een picture-in-picture view van de actieve spreker en de volledige groep te laten zien. De actieve spreker wordt hierbij groot in beeld gebracht, terwijl de groep vanuit picture-in-picture perspectief wordt weergegeven.

De actieve spreker wordt bovendien gekaderd met behulp van de primaire camera, die soepel meebeweegt en zoomt als er van spreker wordt gewisseld.  De 150 graden groothoek AI Viewfinder legt de ruimte vast en verzekert deelnemers op afstand ervan dat zij alles tijdens de meeting kunnen zien en horen. IT-beheerders hebben de flexibiliteit om te schakelen tussen Speaker View en Group View (RightSight’s oorspronkelijke implementatie van auto-framing), zodat zij altijd een weergave-optie kunnen kiezen die het beste past bij hun teams.

Speaker View van RightSight 2 werkt samen met alle toonaangevende videoconferencing-partners, waardoor het IT-team ervan verzekerd is dat hun Logitech-ecosysteem zich eenvoudig aan kan passen aan toekomstige veranderingen en behoeften binnen een hybride werkomgeving. Deze feature werkt als picture-in-picture modus binnen Microsoft Teams Rooms voor Android en Windows en integreert bovendien naadloos in Zoom Rooms Smart Gallery multi-stream technologie. Dit platform laat iedere spreker en de verschillende room streams zien in afzonderlijke tabjes. Ook ondersteunt het verschillende videostreams in Microsoft Teams Dynamic View.

Prijs en beschikbaarheid
RightSight 2’s Speaker View is nu wereldwijd gratis beschikbaar via CollabOS 1.5 voor de Rally Bar en Rally Bar Mini. Gebruikers kunnen hun videobars updaten via Sync-software om apparaten te managen, of via partnerplatformen als Zoom Device Management en Teams Admin Center.

*Picture-in-picture view is beschikbaar in CollabOS 1.5. Weergave kan variëren, afhankelijk van het videoconferencingplatform.