Farming Simulator 22 verkoopt in eerste week meer dan 1,5 miljoen exemplaren

Farming Simulator 22 is voor het eerst in de geschiedenis van de serie door GIANTS Software zelf uitgegeven, en nu al een  doorslaand succes met meer dan 1,5 miljoen verkochte exemplaren. Dit rapporteert de ontwikkelaar en uitgever slechts dagen na de lancering op 22 november.

Self-publishing als groeimiddel

Nu Farming Simulator 22 wereldwijd verkrijgbaar is voor pc en consoles, wordt de reeds enorme fan-base van Farming Simulator-spelers elke dag zelfs nog groter. Door deze titel zelf uit te geven, kon GIANTS Software de communicatie met internationale distributeurs stroomlijnen en het netwerk uitbreiden om ervoor te zorgen dat aan alle doelstellingen werd voldaan.

Christian Ammann, CEO van GIANTS Software: “Ik ben zo trots! Op zowel het team als de bloeiende community waarin de game is ontvangen. Dat we in staat waren om met succes internationale structuren op te bouwen om een zo grote serie als Farming Simulator om te zetten naar een self-published merk met nieuwe impulsen, is niet zomaar iets. Dankzij de geweldige samenwerking met onze partners is de lancering fantastisch verlopen.”

De community groeit mee met de serie

Terwijl GIANTS Software een groeiend netwerk van partners ontwikkelde, verbond de ontwikkelaar ook spelers met elkaar: doordat Farming Simulator 22 via cross-platform multiplayer samengespeeld kan worden op pc, de nieuwste en vorige generatie consoles, zijn meer en meer spelers van over de hele wereld in de game samengekomen.

Boris Stefan, hoofd publishing sinds april 2020, voegt toe: “Het succes van deze eerste week en de geweldige feedback die we van spelers kregen, bewijzen dat we met Farming Simulator de goede kant op gaan. Ons plan om alle aspecten van het uitgeven en de bijbehorende communicatie zelf te beheren heeft ervoor gezorgd dat we onze strategische doelen hebben bereikt.” 

Farming Simulator 22 is beschikbaar voor pc, Mac, PlayStation®5 (PS5™), Xbox Series X|S, PlayStation®4 en Xbox One. De game biedt spelers de meest uitgebreide boerderijsimulatie tot op heden, inclusief nieuwe features zoals productieketens die landbouwimperiums steeds groter laten groeien, tot wisselende seizoenen die nieuwe uitdagingen met zich meebrengen. Daarnaast is er een Year 1 Season Pass beschikbaar die de game in de toekomst zal uitbreiden met nog meer content. Bezoek de officiële Farming Simulator-website voor meer informatie.