Finales allereerste VALORANT Champions Tour gaan vandaag van start

De 16 beste teams ter wereld strijden in Berlijn voor de felbegeerde VALORANT World Champions-titel

Woensdag 1 december 2021 – Vandaag begint in Berlijn de laatste fase van de VALORANT Champions Tour. De competitie ging in februari van start en bestaat uit drie fases. De laatste fase, Champions, is het hoogtepunt van de competitie en brengt ’s werelds beste 16 teams samen. In Berlijn strijden ze tegen elkaar voor de allereerste VALORANT World Champions-titel.

De VALORANT Champions Tour werd begin 2021 aangekondigd en kende eerst een reeks van drie Challengers- en Masters-evenementen, evenals vier kwalificatietoernooien. Vanaf vandaag tot en met 12 december worden fans getrakteerd op geweldige wedstrijden tussen Europese teams zoals Acend, Fnatic, Gambit Esports, Team Liquid, maar ook teams uit de rest van de wereld zoals Team Secret (SEA), Sentinels (NA), Team Envy (NA), KRÜ Esports (LATAM), Team Vikings (BR), Keyd Stars (BR), Vision Strikers (KR), Crazy Raccoon (JP), X10 CRIT (SEA), Cloud9 Blue (NA), FURIA Esports (LATAM) en FULL SENSE (SEA).

De VALORANT Champions Tour is het allereerste internationale kampioenschap van de game en komt als reactie op de groeiende vraag van fans naar een speciale esports-scene. De productie van de competitie is van hoge kwaliteit met eigen themamuziek en een uniek podium. Enthousiaste fans kunnen genieten van in-game skins. Alles wordt ondersteund door Riot,  die meer dan 10 jaar ervaring en expertise heeft in de esports-scene. Voor meer informatie kunt u terecht op de officiële website valorantesports.com.

VALORANT is ontwikkeld door Riot Games en is een één-op-één tactical shooter waarin twee teams van 5 spelers het tegen elkaar opnemen in 13 rondes. Alle beeldmaterialen en praktische informatie zijn te vinden op de speciale perswebsite https://media.valorantesports.design/ (wachtwoord: artofgreatness).