ELECTRONIC ARTS ONTHULT PLANNING VOOR EA SPORTS™ FIFA 23 ESPORTS-ECOSYSTEEM

EA SPORTS FIFA 23 Global Series komt met een nieuwe prestigieuze toernooireeks, EA SPORTS Cup, en meer manieren om mee te doen

REDWOOD SHORES, Californië — 26 september 2022 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) kondigt vandaag een verbeterd, opnieuw ontworpen EA SPORTS™ FIFA 23 competitief gamen-programma aan dat voor de toekomst van voetbalesports staat.

De allereerste EA SPORTS Cup neemt het voortouw in de verbetering van het ecosysteem. Spelers die de grootste esportsorganisaties en profvoetvalclubs van de wereld vertegenwoordigen zullen het vanaf 17 oktober in een 2-tegen-2-competitie gedurende drie maanden in wedstrijden tegen elkaar opnemen. Kijk elke week naar de kanalen van EA SPORTS FIFA op Twitch en EA SPORTS FIFA Esports op YouTube waarin Manchester City Esports, Paris Saint-Germain Esports, Fnatic, Complexity en vele anderen hun voetbalvaardigheden van wereldklassen zullen tonen. De EA SPORTS Cup bereikt het hoogtepunt van 16 tot 21 januari, wanneer een kampioen wordt benoemd en wordt bepaald welke twee teams doorgaan naar de FIFAe Club World Cup 2023™ van EA SPORTS.

“Met de steun van esportsorganisaties en voetbalclubs van wereldklasse is de allereerste EA SPORTS Cup een gedenkwaardig moment in de EA SPORTS FIFA 23 Global Series (FGS 23),” zegt Brent Koning, VP van EA Esports. “De allure van de competitie gecombineerd met een dynamische vertelling van een verhaal dat zich ontvouwt op het veld zal entertainment creëren dat je móét zien en zal het publiek motiveren om hun eigen competitieve avonturen te beginnen in EA SPORTS FIFA 23.”

De EA SPORTS Cup is slechts één onderdeel van de FGS 23-puzzel. Het competitieve landschap van dit seizoen biedt een robuuste toernooistructuur voor spelers die woonachtig zijn in 70 landen en de kans krijgen om hun eigen respectievelijke kampioen te worden.

De traditionele FGS 23 1-tegen-1-competitie keert terug wanneer iedereen meedoet aan de Road to the FIFAe World Cup 2023™ van EA SPORTS. Online 1-tegen-1-competitie begint met de wereldwijde release van de EA SPORTS FIFA 23 Ultimate Edition op 27 september. In de komende tien maanden zullen deelnemers deelnemen aan allerlei 1-tegen-1-toernooien.

  • De wedstrijden beginnen op 27 september met de FUT Division Rivals, waarbij topspelers doorgaan naar een van de vijf FGS Regionale Online kwalificatiewedstrijden.
  • Op de FGS 23 Mid-Season Major worden op 7 april 2023 de beste spelers van de vijf FGS Regionale kwalificatiewedstrijden verwelkomd in een live LAN-evenement in Londen in Engeland.
  • Een andere route naar succes is meedoen aan een officieel toernooi dat wordt georganiseerd door een van ’s wereld grootste voetbalcompetities en voetbalbonden. Meer dan 30 voetbalcompetitiepartners en voetbalbonden zullen toernooien organiseren waarbij de deelnemers de kans krijgen om hun favoriete voetbalclub te vertegenwoordigen. De grootste en beste voetbalesportstoernooien keren terug als onderdeel van FGS 23, zoals de ePremier League, Virtual Bundesliga, eLaLiga Santander, eLigue 1 Uber Eats, eMLS, eSerie A TIM, KPN eDivisie, CONMEBOL eLibertadores en de eChampions League. De resterende voetbalcompetitiepartners worden zeer binnenkort aangekondigd.
  • De 64 spelers die het beste presteren op de FGS 23, die zich kwalificeren via de FGS Regionale kwalificatiewedstrijden of successen van voetbalcompetitiepartners, zullen het van 23 tot 25 juni tegen elkaar opnemen tijdens de FGS play-offs.
  • De esportscompetitie van EA SPORTS FIFA 23 komt aan het einde van de zomer van 2023 ten einde tijdens de FIFAe World Cup. De 24 spelers die het beste presteren in de FGS play-offs en de topsterren vertegenwoordigen van FGS 23, zullen meedoen aan de FIFAe World Cup 2023, waar slechts één persoon tot wereldkampioen wordt gekroond.

“De FGS-verzameling van ’s werelds grootste sterren, belangrijkste esportsorganisaties, beste voetbalclubs, competities en voetbalbonden zal de volgende generatie van esports laten zien in de Road to the FIFAe World Cup 2023,” zegt Sam Turkbas, EA SPORTS FIFA Esports Commissioner. “Als je nu de kracht van sterren combineert met een robuust ecosysteem dat spelers uit de hele wereld de kans geeft om de nieuwe grote speler te worden, dan kun je dit met recht het grootste jaar in de geschiedenis van de franchise noemen.”

De online kwalificatie en majors van FGS 23 worden officieel gebracht door PlayStation en worden exclusief gespeeld op de PlayStation®5-consoles.

Ga voor meer informatie over FGS 23 naar de officiële website en volg @EAFIFAesports.

EA SPORTS FIFA 23 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is op 30 september wereldwijd beschikbaar op PlayStation®5, Xbox Series X|S, pc, Stadia, PS4 en Xbox One. Early Access voor EA SPORTS FIFA 23 Ultimate Edition begint op 27 september 2022.