RuneScape’s Fresh Start Worlds lanceert vandaag

  • Fresh Start Worlds lanceert vandaag in RuneScape
  • Fresh Start Worlds start op 19 oktober in Old School RuneScape
  • Bekijk de Fresh Start Worlds-trailer hier

 

Maandag 26 September, Cambridge, VK – Jagex lanceert vandaag het Fresh Start Worlds-evenement voor RuneScape. Vanaf vandaag kunnen RuneScape-leden in Fresh Start Worlds met nieuwe personages spelen in een speciale wereld waar iedereen op gelijke voet begint. De nieuwe wereld heeft een gloednieuwe economie, Grand Exchange, Hi-Scores en een versnelde XP-boost, zodat spelers sneller kunnen levelen. Het evenement duurt vier maanden. Daarna kunnen spelers terug naar het basisspel met hun gloednieuwe personages.

Fresh Start Worlds brengt nieuwe en oude spelers samen. Vier maanden lang ontdekken en herontdekken spelers het land van Gielinor door terug te keren naar historische steden, memorabele quests, skilling areas en boss battles. Dit allemaal met versnelde XP- en gameplay-boosts. Er zijn ook tal van beloningen te verdienen, waaronder nieuwe cosmetische pantsers, skins voor je huisdier, alternatieve skill capes en zelfs enkele zeldzame verhandelbare beloningen.

Spelers worden tijdens de eerste acht weken van het evenement uitgedaagd met World Firsts-races. Zo racet men voor wie als eerste in elke skill 99 tot 120 haalt, de eerste die de Quest cape haalt (alle quests voltooid in het spel) en de eerste die de Max Cap haalt. Spelers moeten tijdens deze periode op hun RuneScape-kennis vertrouwen, want zowel Treasure Hunter als premium XP-voordelen (zoals het Premier Membership Artifact) zijn tijdens deze periode niet beschikbaar. RuneScape-spelers kunnen ook gebruikmaken van RuneScape-bonds om hun membership te betalen. Dit is echter beperkt tot één keer per week tijdens deze eerste competitieve fase.

“We zijn enthousiast over het potentieel dat Fresh Start Worlds heeft om het spelersbestand van RuneScape te laten groeien en onze spelers te helpen deze geweldige game te herontdekken.” Zei Jendrik Posche, Executive Producer van RuneScape. “Fresh Start Worlds is een moment waarop nieuwe en terugkerende spelers zich verenigen. We willen dat magische gevoel van het beginnen van een avontuur als community nieuw leven inblazen. Nog belangrijker is dat het avontuur niet eindigt als het evenement voorbij is. Spelers hebben de mogelijkheid om hun personage naadloos over te zetten naar het hoofdspel, compleet met alle prestaties en cosmetica die ze onderweg hebben verdiend.”

Jagex heeft ook bevestigd dat Fresh Start Worlds op 19 oktober lanceert in Old School RuneScape. Het evenement duurt zes maanden. In tegenstelling tot RuneScape zal Old School Fresh Start Worlds geen XP-boost krijgen. Het biedt spelers nog steeds dezelfde Old School RuneScape-ervaring die ze kennen en waar ze van houden, alleen spelen ze in een wereld met een gloednieuwe economie en Hi-Scores. Zes maanden na de lancering worden de personages van de spelers overgezet op een hoofdserver, zodat ze daar verder kunnen spelen.

RuneScape is beschikbaar op PC, Steam, iOS en Android. De game heeft cross-platform-progressie en crossplay op PC en mobiel.