FIFA 19 eDivisie 2018 2019

EDIVISIE TRAPT DERDE SEIZOEN AF MET NIEUWE COMPETITIEOPZET

Het derde seizoen van de edivisie start op dinsdag 13 november. In een vernieuwde competitieopzet gaan esporters van de 18 Eredivisieclubs strijden om het Nederlands kampioenschap in FIFA 19 Ultimate Team. Met een nieuwe opzet en een nog sterker deelnemersveld trapt de edivisie opnieuw een veelbelovend seizoen af. De edivisie is ook dit seizoen te zien op FOX Sports.

https://www.youtube.com/watch?v=niyuOoo35rY
Nieuwe competitieopzet
De edivisie introduceert dit jaar een nieuwe competitieopzet. In een toernooivorm met een groepsfase, play-off poule en knock-outs blijft de esportscompetitie gedurende het hele seizoen spannend. De groepsfase bestaat uit drie poules van zes clubs die telkens twee wedstrijden tegen elkaar spelen. De nummers één en twee gaan door naar de knock-outs, terwijl de nummers drie en vier in een extra play-off poule spelen om de laatste twee plaatsen. De acht clubs die zich plaatsen voor de knock-outs strijden om de titel. De poule-indeling voor de groepsfase wordt bepaald aan de hand van een loting.
Dit seizoen hebben de deelnemers beschikking over alle voetballers in FIFA 19 Ultimate Team, wat nog meer mogelijkheden creëert om een zo sterk mogelijke selectie samen te stellen.
image
Wereldkampioen op de PlayStation maakt debuut
De edivisie telt de eerste seizoenshelft acht nieuwe namen. Met finalist van de FIFA eWorld Cup 2018 Stefano Pinna heeft PSV de eerste buitenlandse deelnemer ooit in de edivisie. De 21-jarige Belg kroonde zich in augustus op de FIFA eWorld Cup 2018 tot beste FIFA 18-speler op de PlayStation 4.
Feyenoord hoopt met debutant Jimmy Donkers hoge ogen te gooien, terwijl Ajax inzet op Lev Vinken. Daarnaast zijn er ook nieuwe gezichten bij Excelsior, PEC Zwolle, sc Heerenveen, Willem II en de drie promovendi De Graafschap, FC Emmen en Fortuna Sittard.
Uitzendingen te zien op FOX Sports
Elke dinsdag, woensdag en donderdag wordt van 15.30 tot 17.30 uur een speeldag van de edivisie uitgezonden op FOX Sports 1. Een dag later verschijnen de wedstrijden ook op YouTube. Daarnaast is elke vrijdag om 15.30 uur een aflevering van Studio edivisie te zien. In dit praatprogramma gaat FOX Sports-presentatrice Fresia Cousiño Arias met bekende YouTubers de wedstrijden nabeschouwen. De eerste Studio edivisie staat gepland op vrijdag 9 november met een vooruitblik op het nieuwe seizoen en de loting voor de poule-indeling.
Onderdeel van de FIFA 19 Global Series
De edivisie wordt zowel op de PlayStation 4 (eerste seizoenshelft) als Xbox One (tweede seizoenshelft) gespeeld. De winnaars van beide competities treffen elkaar aan het einde van het seizoen voor het landskampioenschap. Samen met de prestaties op andere evenementen maken deelnemers kans zich via de Global Series Play-Offs te plaatsen voor de FIFA eWorld Cup 2019. Op dit mondiale eindtoernooi zal bepaald worden wie de beste FIFA 19-speler ter wereld is.
Het afgelopen seizoen was de edivisie een groot succes. De wedstrijdbeelden werden in totaal ruim 16,3 miljoen keer bekeken. De edivisie is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en Endemol Shine Nederland en is mede mogelijk gemaakt door KPN, FOX Sports en Radio 538.

Klik op het plaatje of hier om de trailer te bekijken.

 

Over de edivisie
De edivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™, Endemol Shine Nederland en wordt uitgezonden door FOX Sports. Binnen de edivisie strijden esporters van de 18 Eredivisieclubs om het kampioenschap in FIFA 19. Voor de Eredivisie en de Eredivisieclubs is de edivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten.