EA SPORTS™ ONTHULT FIFA 23 COVER ATHLETES KYLIAN MBAPPÉ & SAM KERR

Wereldwijd fenomeen Kerr wordt eerste vrouwelijke atleet die solo op Standard Edition cover komt te staan en vergezelt Mbappé op Ultimate Edition Artwork.

REDWOOD CITY, Calif. – 19 juli, 2022 – Gisteren onthulde Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) supersterren Kylian Mbappé en Sam Kerr als cover athletes voor de uitgebreidste FIFA-titel tot nu toe, EA SPORTS™ FIFA 23. Mbappé en Kerr zullen te zien zijn op de Global Ultimate Edition Cover, waarop de eerste vrouwelijke atleet staat. Daarnaast zal Mbappé op de Standard Edition staan, terwijl Sam Kerr te zien zal zijn op de Standard Edition in Australië en Nieuw-Zeeland, en als wereldwijde Amazon exclusive.

“Zowel Kylian als Sam vallen onder de grootste talenten van hun generatie, en het is een monumentaal moment om ze op de covers van de laatste FIFA te laten schitteren, niet alleen voor de franchise, maar voor EA SPORTS als geheel”, zegt David Jackson, VP Brand, EA SPORTS FC. “FIFA 23 is onze innovatiefste en veelzijdigste titel ooit en we vinden het geweldig dat twee van de beste voetbalspelers hun liefde voor het spel delen met fans over de hele wereld.”

De Chelsea FC-aanvaller Sam Kerr is een van de getalenteerdste sterren in de sport en FIFA 23 markeert Kerr’s eerste FIFA-cover. Als aanvoerder van het Australische Nationale Damesvoetbalteam en de enige speelster die de Gouden Schoen in drie verschillende competities op drie verschillende continenten heeft gewonnen, is ze zonder twijfel een van de beste voetballers ter wereld.

“Het is een eer en een droom die uitkomt om op de cover te staan van FIFA 23.” zei Sam Kerr. “Het was ongelooflijk om met Kylian en het hele EA SPORTS-team samen te werken, en ik kan niet wachten tot de fans een exemplaar van de game in hun handen krijgen”.

Paris Saint-Germain-spits en internationaal voetbalicoon Kylian Mbappé prijkt voor het derde jaar op rij op de cover, waardoor hij een van de weinigen is die die status verdient. Op 23-jarige leeftijd is Mbappé een van de slimste jonge sterren van de sport, zowel op als naast het veld, en vertegenwoordigt hij het beste van een nieuwe generatie fenomenaal voetbaltalent.

“Ik ben heel blij dat ik voor de derde keer op de cover van EA SPORTS FIFA ben uitgekozen, en ik ben nog enthousiaster om een cover ter ere van het vrouwenvoetbal te delen met een geweldige speelster als Sam Kerr”, aldus Kylian Mbappé. “Als grote fan van de game, kijk ik enorm uit naar de laatste FIFA en kan ik niet wachten om jullie allemaal op het veld te zien.”

De FIFA-franchise is de afgelopen 30 jaar door EA SPORTS geproduceerd, en biedt ongeëvenaarde authenticiteit en diepgang, waardoor spelers het veld kunnen betreden met de grootste competities, clubs en atleten ter wereld.

Fans kunnen de Wereldwijde FIFA 23 reveal trailer bekijken op 20 juli om 18:00 uur om meer te weten te komen over de innovatiefste en meest verbonden editie van de franchise tot nu toe.

De trailer zal live gaan op YouTube op deze link.

Voeg je bij de EA SPORTS FIFA-community op Facebook en Instagram, of volg ons op Twitter @ea_benelux.

EA SPORTS FIFA 23 assets zijn te downloaden op onze officiële EA Press site op:  PRESS.EA.COM.