Het iconische levenssimulatiespel De Sims 4 kondigt seksuele geaardheid-functie aan

Vrijdag 15 juli 2022 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Maxis™ hebben vandaag een nieuwe stap aangekondigd om De Sims 4 nog inclusiever te maken. Later deze maand wordt er een gratis update voor het basisspel uitgebracht, die een seksuele geaardheidsfunctie introduceert. De nieuwe functie maakt het voor Sims mogelijk om aantrekkingskracht te ervaren en zorgt ervoor dat spelers meer vrijheid krijgen om zelf te bepalen hoe ze het spel spelen.

Naast de release van De Sims 4 Middelbare School, kunnen spelers binnenkort dus aan de slag met de nieuwe seksuele geaardheidsfunctie via het menu van de ‘Creëer-een-Sim’-modus. Met de nieuwe functie kan een Sim op verschillende manieren aan het spel deelnemen: zich aangetrokken voelen tot hetzelfde of andere geslacht, op natuurlijke wijze met aantrekkingskracht experimenteren middels interacties met andere Sims, fysieke maar geen romantische aantrekkingskracht en vice versa ervaren, of helemaal geen aantrekkingskracht ervaren.

Inclusiviteit is al 22 jaar een kernwaarde van De Sims en het diverse team van ontwikkelaars introduceert deze functie dan ook met trots. Zij zien het als een manier om de wereld waarin we leven en de manieren waarop we met elkaar communiceren zo representatief mogelijk weer te geven. Tevens begrijpen zij dat seksuele geaardheid essentieel, complex en inherent is aan hoe mensen de wereld om hen heen ervaren en zich omringen met gelijkgestemden. Door nauw samen te werken met non-profitorganisaties als It Gets Better en GLAAD, wordt De Sims 4 voorzien van een gedetailleerde functie waarmee spelers kunnen experimenteren met verschillende vormen van seksuele geaardheid voor hun Sims.

Lees het blogbericht hier voor meer informatie over het onderzoek van het team naar het testen en implementeren van de seksuele geaardheidsfunctie, en hoe spelers de seksuele geaardheid van hun Sims kunnen aanpassen en kiezen.

Voor meer informatie over De Sims 4, volg je @TheSims op TwitterInstagram of TikTok, like je De Sims op Facebook en bezoek je TheSims.com.