EA EN VELAN STUDIOS ONTHULLEN KNOCKOUT CITY

Een gloednieuwe, door trefbal geïnspireerde multiplayer game waarin teamplay de sleutel tot succes is. De gratis proefversie voor de aftrap van de game gaat op 21 mei 2021 live op consoles en PC. De eerste Closed Beta op PC via Origin en Steam start op 20 februari.

REDWOOD CITY, Calif. – 18 februari 2021 – Vandaag hebben Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Velan Studios Knockout City onthuld, een team-based multiplayer game boordevol actie dat dodgeball verrijkt met techniek, diepgang en stijl om er een dodgeBRAWL van te maken! In Knockout City zijn intense gevechten een manier van leven, en moeten spelers alles leren over gooien, vangen, overspelen en ontwijken in een vrolijke maar bijzonder competitieve ervaring die ze continu zal verrassen. Knockout City, het nieuwste spel van het label EA Originals, is vanaf 21 mei 2021 verkrijgbaar voor de PlayStation®4, Xbox One, Nintendo Switch, pc via Origin™ en Steam, plus de PlayStation®5 en Xbox Series X|S via backwards compatibiliteit met verbeteringen op het gebied van graphics en prestaties. Het spel biedt tevens ondersteuning voor cross-play en cross-progression op alle systemen.

https://www.youtube.com/watch?v=NNBQ_FwEij0

“Bij Velan zijn we geobsedeerd door het ontdekken van nieuwe spelervaringen”, aldus Karthik Bala, Co-founder en CEO van Velan Studios. “Knockout City begint met het bedrieglijk eenvoudige concept van het gooien en vangen van een bal, en legt daar ongelooflijk veel lagen vaardigheid, diepgang en stijl in voor een verfrissende en leuke competitieve multiplayer-ervaring die je gespeeld moet hebben om het te kunnen geloven. Dit is geen dodgeball, maar dodgeBRAWL. Sinds we voor het eerst die magie in het spel voelden, zijn we nooit meer gestopt met spelen. We kunnen niet wachten om die ervaring met sommigen van jullie te delen tijdens de eerste closed beta dit weekend.”

Of het nu om 3v3, 4v4 of free-for-all quick matches gaat in Street Play, competitieve ranked matches in League Play of een gehoste ervaring in een Private Match, het gevecht om rivaliserende Crews uit te schakelen kan talloze vormen aannemen. In Knockout City beginnen spelers elke match op een gelijk speelveld en moeten ze vertrouwen op techniek om de competitie te domineren. Een solide Crew maakt ook het verschil tussen straffen en gestraft worden. Het spel is eenvoudig aan te leren, maar oefening is cruciaal om je positionering, timing en teamwork onder de knie te krijgen voor dodgeBRAWL-heerschappij.

En als spelers de moves eenmaal onder de knie krijgen, willen ze natuurlijk worden gezien met hun eigen unieke look. Dankzij de robuuste aanpassingsmogelijkheden in Knockout City (variërend van uiterlijk, uitrusting, houding, lichaamstype en kapsel tot een aangepast zweefvliegtuig, KO-effecten en provocaties) kunnen spelers helemaal in stijl vechten. Het gaat niet alleen om de speler, maar ook om zijn Crew, en met maximaal 32 vrienden op platforms kunnen spelers hun Crew-naam, logo en banner aanpassen en zelfs een aangepast Crew-voertuig kiezen om zich rijdend in de strijd te storten.

“Het is een eer om voor hun eerste EA Originals-release ooit met Velan Studios samen te werken”, aldus Steve Pointon, SVP 3rd Party Content & Development bij Electronic Arts. “Het team bestaat uit de grootste namen in de industrie, en het werk dat ze in Knockout City hebben afgeleverd, laat met recht hun enorme expertise en talent zien. We vinden het geweldig dat iedereen het spel kan spelen om te voelen wat van dit spel zo’n energieke en innovatieve ervaring maakt.”

Spelers in Noord-Amerika en Europa krijgen dit weekend de kans om het spel op de pc te spelen tijdens de eerste bèta, die dit weekend op 20-21 februari zal plaatsvinden op Origin en Steam.

Als het spel wordt uitgebracht op 21 mei, krijgen spelers voor een gelimiteerde tijd tevens toegang tot een gratis proefversie op PC via Origin en Steam, de PlayStation®4, de Xbox One, de Nintendo Switch, de PlayStation®5 en de Xbox Series X|S. Gedurende deze periode is het spel volledig speelbaar. Direct na de release is Knockout City al een volledig multiplayer-pakket met vijf multiplayer-maps, één interactieve omgeving waarin spelers en hun Crew kunnen oefenen, zes soorten ballen, volledig configureerbare personages, cross-play, cross-progression, Street Play met vijf start-playlists, League Play, Private Match en de volledige Street Rank Progression met honderden cosmetische items. Knockout City biedt niet alleen direct na de release al enorm veel waar voor je geld, maar introduceert daarnaast elk seizoen gratis heel veel nieuwe content, zoals nieuwe maps, modes, ballen, tijdelijke evenementen en nog veel meer.

Spelers die tijdens de gratis proefperiode het volledige spel kopen voor €19,99, kunnen al hun vorderingen meenemen en extra cosmetische beloningen ontvangen als ze verder strijden in Knockout City. Mensen die na de gratis proefperiode tot aanschaf overgaan, kunnen nog steeds al hun vorderingen meenemen.

Voor meer informatie over Knockout City en registratie voor een kans op selectie voor de closed beta van de pc bezoek je: https://www.ea.com/nl-nl/games/knockout-city. Volg het spel op Twitter of sluit je aan bij de Knockout City Discord.