MOTOGP 21 RIJDT ALVAST WARM! – De meest realistische MotoGP ooit is bijna klaar voor de start

Milestone en Dorna Sports S.L. kondigen met plezier MotoGP™21 aan, het volgende hoofdstuk in de geliefde motorrace-simulatie dat zal voortbouwen op de geweldige geschiedenis van de franchise. MotoGP™21 verschijnt op 22 april 2021 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, pc, Steam en Epic Games Store.


MotoGP™21 laat spelers deelnemen aan het officiële 2021-seizoen en is verrijkt met de kracht van next-gen-consoles voor een ongekende race-ervaring.

De game biedt een progressieve en strategische Managerial Career-mode, de slimste, geavanceerde Neural AI en real-life gameplay-verbeteringen om de simulatie-aspecten naar een hoger niveau te tillen en de ervaring nog meeslepender te maken. Dit jaar voelt MotoGP™ echter dan ooit!

Een echte MotoGP™-ervaring
De nieuwe editie van de Managerial Career-mode nodigt spelers uit om diep in de managementervaring te duiken en gebruik te maken van diverse nieuwe functies, zowel op als naast de baan. Het samenstellen van het best mogelijke team en het aanpassen van de motorfiets vormen daarbij de sleutels tot succes. Je bepaalt nu helemaal zelf hoe snel je motor over het asfalt raast!

De Personal Manager geeft leiding aan het personeel en helpt coureurs bij het zoeken naar nieuwe, prestigieuze contracten met de beste teams in het kampioenschap. Daarbij krijg je hulp van de Chief Engineer die je voorziet van de onderzoekspunten die je wekelijks ontvangt of kunt verdienen tijdens gratis oefensessies. Daarnaast is er nog de Data Analyst, die streeft naar de perfecte balans voor elk ontwikkelingsgebied om steeds verder te komen en al het personeel zo effectief mogelijk in te zetten. Al deze elementen komen samen in meest diepgaande en uitgebreide carrière-ervaring. En je kunt die carrière helemaal onderaan beginnen met een Junior Team.

Wanneer je met een Junior Team begint wordt je weg naar de top moeilijker, maar ook persoonlijker. Zoals altijd is het inhuren van de juiste mensen fundamenteel voor succes, beginnend bij de Team Manager, die op zoek gaat naar nieuwe sponsoring en nieuwe coureurs, en de Technical Director die de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van junior-motorfietsen beheert. En uiteraard moet je ook nog een getalenteerde jonge coureur inhuren om het team naar de top van de ladder te leiden.

In beide gevallen is de motorfiets de hoofdrolspeler en in MotoGP™ 21 komen de aanpassingsmogelijkheden weer een stap dichter bij de werkelijkheid. Wijs je personeel toe aan één van de verschillende motorontwikkelingsbranches en investeer je R&D-punten om het motorvermogen, de aerodynamica, het frame en de belangrijkste elektronische functies te verbeteren, zoals tractiecontroleremmenanti-wheelie en vermogensmapping. Natuurlijk  is ook het uiterlijk van de motorfiets van belang, en daarom biedt MotoGP™ opnieuw toegang tot een editor met vijf hoofdcategorieën: helmkleurstellingpakstickers en racenummer.

De toekomst van de motorrace-game-ervaring is gearriveerd
We beloofden een realistischere ervaring dan ooit, en de Managerial Career is slechts een van de verbeteringen dit jaar. De gameplay heeft ook enkele iconische vernieuwingen gekregen om een ​​opwindende, strategische en adrenaline-gedreven racesimulatie te creëren zoals spelers die nooit eerder hebben beleefd.

  • Zelf opstaan. Als je bent gevallen, wordt je niet automatisch weer op de baan gezet. Je moet nu zelf zo snel mogelijk opstaan en weer op je motor stappen. Dus pas goed op in die bochten!
  • Remtemperatuur. Racen draait niet alleen om snelheid, maar ook om strategie. Zorg dus dat je de temperatuur van je remmen goed in de gaten houdt om de controle te behouden. Als je remmen te warm of te koud zijn, kunnen ze namelijk hun effectiviteit verliezen.
  • Straf voor lange ronde. Deze nieuwe functie komt eindelijk naar de MotoGP™-videogame-franchise, waardoor straffen nu specifieker kunnen zijn.
  • Herzien ophangingssysteem. Het realisme wordt verder opgevoerd met deze functie voor alle liefhebbers van motorrace-simulaties!

Aangezien er onlangs een nieuwe generatie consoles is verschenen, maakt MotoGP™21 daar graag gebruik van om de ervaring naar een nog hoger niveau te tillen. Zo kunnen spelers die de game spelen op PlayStation 5 en Xbox Series X genieten van een dynamische resolutie tot 4K en met 60FPS. De algehele kwaliteit is aanzienlijk verbeterd, waarbij de verbeterde belichting de race-sensatie nog overtuigender maakt. Ook zijn de laadtijden korter, en kunnen competitief ingestelde coureurs nu met maar liefst 22 spelers online racen. Tenslotte kunnen PlayStation-spelers genieten van de geweldige functies van de PS5 DualSense™, inclusief haptische feedback en adaptieve triggers.

Tenslotte kondigen we de terugkeer aan van ANNA, onze revolutionaire, op ‘machine learning’ gebaseerde AI. De kunstmatige intelligentie keert terug in verbeterde vorm voor snellere, slimmere en meer nauwkeurige tegenstanders, waardoor de offline ervaring net zo spannend is als een echte race.
En dit is nog maar het begin! MotoGP™21 zal in de loop der maanden alleen maar groter en beter worden dankzij nieuwe content die via patches wordt toegevoegd. De lancering is nog maar het begin van de race!
MotoGP™21 verschijnt op 22 april 2021 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PC, Steam en Epic Games Store.

Sluit je aan bij onze community en volg ons op Facebook, YouTube en Instagram voor het laatste nieuws, ga naar onze officiële website voor meer informatie.