EA en KOEI TECMO onthullen WILD HEARTS™, een nieuwe AAA-jachtgame die wordt uitgebracht op 17 februari 2023

WILD HEARTS™, de eerste AAA-jachtervaring voor een nieuwe generatie, geeft spelers (samen of alleen) de kans om te vechten tegen reusachtige natuurmonsters

Bekijk de onthullingstrailer hier en kijk uit naar een uitgebreide gameplay-onthulling op 5 oktober

REDWOOD CITY, Calif. – 28 september 2022 – Vandaag hebben Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en KOEI TECMO de game WILD HEARTS™ officieel onthuld: een nieuw soort jachtspel met unieke crafting-mechanismen, dat op 17 februari 2023 wordt uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC via Origin, Steam en de Epic Game Store. WILD HEARTS™ wordt gepubliceerd onder het EA Originals-label en is ontwikkeld door Omega Force, het team achter de populaire WARRIORS-serie. WILD HEARTS™ neemt spelers mee op een episch avontuur in een fantasy-versie van het feodale Japan, waar spelers vechten tegen gigantische natuurbeesten genaamd Kemono met behulp van Karakuri: geavanceerde mechanismen gemaakt van een verloren, oude technologie.

“WILD HEARTS™ laat spelers los in een levendige fantasy-wereld, die zowel ongetemd als prachtig is”, aldus Yosuke Hayashi, Executive Vice President van KOEI TECMO GAMES CO, LTD. “Met WILD HEARTS™ wilden we niet alleen de evolutie, invloed en dreiging van Kemono laten zien. We wilden ook iets creëren waarbij crafting de kern van de spelervaring vormde, door opnieuw aan te geven wat er allemaal mogelijk is in een monsterjachtspel. We hebben veel zorg besteed aan de afstemming van onze Karakuri. Spelers kunnen deze krachtige mechanismen gebruiken om tegen gigantische beesten te vechten en de wereld te ontdekken.”

“EA Originals is een label voor spelers die onbekend terrein durven te betreden”, aldus Stuart Lang, Vice President, Global Brand, Electronic Arts. “Het is een thuisbasis voor studiopartners — zoals Omega Force — die nieuwe manieren bedenken om te spelen vanuit gedurfde creatieve visies en voor spelers die graag onvertelde verhalen en ongeziene werelden willen ontdekken. We vinden het geweldig om in de voetsporen te treden van het geweldige It Takes Two van Hazelight Studios. WILD HEARTS™ is de eerste AAA-jachtervaring voor een nieuwe generatie en wordt gekenmerkt door ingenieuze mechanismen, gigantische beesten en epische gevechten.”

WILD HEARTS™ speelt zich af in Azuma, een fantasy-landschap dat is geïnspireerd op het feodale Japan en dat nu wordt geteisterd door de ooit vreedzame Kemono, die hun omgeving veranderen ten koste van het leven van de burgers. De Kemono variëren van door planten bezielde eekhoorns tot het enorme wilde Kingtusk-zwijn. Na een vreselijke strijd met de winterwolf Deathstalker worden spelers de drager van een levensverlengende technologie. Daarbij worden ze gedwongen om het evenwicht in de regio te herstellen.

In WILD HEARTS™ reizen spelers door Azuma als eenzame wolf of vormen ze roedels met maximaal twee vrienden dankzij de coöp- en crossplay-features van het spel op alle platformen. Spelers kunnen hun gevechtsplannen uitbreiden en speciale missies aannemen, terwijl ze in roedels jagen, zich aansluiten bij andere jagers in de wereld of het alleen tegen Kemono opnemen. De game bevat voice-overs in het Engels, Japans, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

WILD HEARTS™ wordt op 17 februari 2023 uitgebracht en is verkrijgbaar in de (digitale) winkel voor PlayStation 5, de Xbox Series X|S voor €79.99 en PC via Origin, Steam en de Epic Game Store voor €69,99.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van WILD HEARTS™ bezoek je https://www.ea.com/nl-nl/games/wild-hearts/wild-hearts.