Dead Space toont nieuw niveau van realisme en kwaliteit in eerste gameplay-trailer

Dinsdag 4 oktober 2022 – Motive™, een in Montreal gevestigde studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), heeft vandaag de allereerste gameplay-trailer van Dead Space™ onthuld. De remake van de sci-fi survival-horror klassieker is volledig van de grond af opgebouwd in de Frostbite™ Engine voor de nieuwste generatie consoles en pc, terwijl deze trouw blijft aan de sensationele visie van de originele game. Dead Space bevat verbeterde audio en haarscherpe, meeslepende beelden, die zorgvuldig onder handen zijn genomen voor een geheel nieuw niveau van realisme en kwaliteit. Spelers gaan ook merken dat er deze keer nog meer te ontdekken valt aan boord van de USG Ishimura, omdat het verhaal verteld wordt met nieuwe verhaalelementen. Het schip laat spelers twijfelen aan hun eigen verstand naarmate ze dieper graven en de geheimen ervan beginnen te ontdekken. Ten slotte vechten ze voor hun leven tegen de monsterlijke verschrikkingen die overal op de loer liggen.

Dead Space plaatst spelers in de schoenen van Isaac Clarke, een doorsnee-technicus op een routinemissie om een enorm ruimteschip, de USG Ishimura, te repareren. Echter, aan boord van de Ishimura wacht een levende nachtmerrie. De bemanning van het schip is afgeslacht en geïnfecteerd door een buitenaardse plaag, en Isaacs partner Nicole is ergens aan boord verdwaald. Alleen en gevangen, met alleen zijn gereedschap en zijn vaardigheden, moet Isaac vechten om te overleven. Dit doet hij niet alleen tegen angstaanjagende monsters genaamd Necromorphs, maar ook tegen zijn eigen afbrokkelende geestelijke gezondheid.

Voor een gedetailleerd overzicht van alle belangrijke gameplay-verbeteringen, kijk hieronder:

  • Het peeling-systeem: De Necromorphs reageren nu op rake schoten volgens het nieuwe peeling-systeem, waarmee lagen vlees, pezen en botten op schokkende nieuwe manieren breken, scheuren en versplinteren. Hoewel strategie essentieel is, krijgen spelers hierdoor ook de mogelijkheid om meer creatief te zijn in de manier waarop ze hun unieke wapens en vaardigheden gebruiken om deze gruwelijke vijanden te bestrijden.
  • Het intensiteits-systeem: De prachtig ontworpen, griezelige wereld van Dead Space was altijd al een plek waar spelers makkelijk in meegesleept werden, maar nu voelen spelers echt het gewicht van elke mysterieuze stap die Isaac zet. Het nieuwe intensiteits-systeem past dynamisch aan wat er op Isaacs pad verschijnt, van het moment dat Necromorphs verschijnen en de manier waarop ze aanvallen tot omgevingseffecten zoals licht, rook en geluid. Isaacs hartslag, ademhaling en inspanningen veranderen ook op basis van zijn stressniveau en geven spelers directe controle over zijn mentale, emotionele en fysieke toestand.
  • Een verrijkt verhaal: Zonder wapens of back-up is Isaac genoodzaakt zich tijdens zijn reis verdedigen tegen de Necromorphs door gebruik te maken van hightech mijnbouwgereedschap. Hij moet hiermee op strategische wijze gruwelijke wezens in stukken hakken, puzzels oplossen en de slecht functionerende systemen van de Ishimura in zijn voordeel gebruiken. Oorspronkelijk was Isaac een zwijgend hoofdpersonage, maar met de remake horen spelers nog meer van de geliefde technicus via nieuwe verrijkingen van het verhaal, ingesproken door Gunner Wright, de originele stem van Isaac in Dead Space™ 2 en Dead Space™ 3.
  • Een volledige Ishimura: Van het beginscherm tot de credits worden spelers geconfronteerd met de angstaanjagend krappe en schaduwrijke gangen van de USG Ishimura, zonder ook maar één laadscherm of camera-onderbreking tegen te komen. Dit enorme mijnbouwschip is voor de remake voorzien van nieuwe kamers, routes en obstakels, en maakt een naadloze verkenning mogelijk met nieuwe bediening van de mini-map en een verbeterde locatie-indicatie.

Dead Space is vanaf 27 januari 2023 verkrijgbaar en nu al te reserveren voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (EA App, Steam en Epic Games Store).

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van de remake, bezoek je de officiële website, volg je Dead Space op Facebook, sluit je aan bij de Comms Relay Crew op Instagram of volg je de franchise op Twitter.