De volgende generatie van De Sims is in ontwikkeling

Het verleden, heden en de zonnige toekomst van De Sims kwamen voorbij tijdens een speciale stream genaamd Behind The Sims Summit 

Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Maxis™ hebben vandaag 22 jaar aan geschiedenis van De Sims™ gevierd. Dit deden ze tijdens een speciale stream genaamd Behind The Sims Summit. Hier vertelden ze onder andere meer over de veelbelovende toekomst van het iconische levenssimulatiespel en hoe deze nieuwe manieren gaat vinden waarop spelers kunnen experimenten, zichzelf kunnen ontdekken en zichzelf fantasierijk kunnen uitdrukken.

Voor een gedetailleerd overzicht van alles wat ze hebben besproken, kijk hieronder:

Basisspel De Sims 4 nu gratis beschikbaar; meer content onderweg
Vanaf vandaag kunnen alle nieuwe spelers het basisspel van De Sims 4 gratis downloaden voor pc via de EA app of Origin™, Mac via Origin, Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One. De Sims is altijd bedoeld geweest om leuke, nieuwe manieren van spelen te bieden met van alles om te ontdekken, en Maxis is verheugd om meer spelers dan ooit te verwelkomen om nieuwe verhalen te creëren en te verkennen zonder grenzen.

De ontwikkelaars bij Maxis benadrukten ook dat ze zich inzetten om nieuwe en aansprekende ervaringen voor De Sims 4 te ontwikkelen in de nabije toekomst. Spelers kunnen meer packs, kits en gratis updates. De studio liet alvast wat conceptontwerpen zien voor twee toekomstige uitbreidingspakketten die volgend jaar uitkomen, en deelde mee dat er begin 2023 zuigelingen aan het spel worden toegevoegd.

Om spelers te bedanken voor hun steun zijn er feestelijke beloningen beschikbaar in De Sims 4De Sims FreePlay en De Sims Mobile, waaronder tatoeages om je Sims mee te versieren en een speciale Plumbob-plafondventilator – allemaal gratis en nu al beschikbaar in de spellen.

De volgende generatie van De Sims in ontwikkeling
Maxis liet fans alvast wat zien van de volgende generatie van De Sims, met als werktitel Project Rene. De titel ‘Project Rene‘ werd gekozen vanwege het feit dat deze doet denken aan woorden als ‘renewal’ (vernieuwing), ‘renaissance’ en ‘rebirth’ (wedergeboorte). Het weerspiegelt de hernieuwde inzet van de ontwikkelaar voor de zonnige toekomst van De Sims.

Het spel blijft trouw aan wat De Sims altijd is geweest, maar duikt dieper in de manier waarop Sims denken en zich gedragen. Het geeft een nieuwe draai aan De Sims, met nog meer manieren om te spelen, hulpmiddelen om creativiteit aan te moedigen en de mogelijkheid om betekenisvolle verhalen te vertellen. Met Project Rene kunnen spelers alleen spelen of samenwerken met anderen, en ze kunnen hun spel spelen op alle ondersteunde apparaten.

“De Sims is al vanaf het begin bepalend voor het genre levenssimulatie en is blijven groeien tot een ongelooflijk platform voor creativiteit en zelfexpressie”, zegt Lyndsay Pearson, Vice President of Franchise Creative voor De Sims“De komende jaren gaan we werken aan het volgende spel en creatief platform, momenteel getiteld Project Rene, en die ontdekkingsreis begint vandaag. We bouwen voort op dezelfde basis die De Sims voor generaties spelers zo aansprekend heeft gemaakt, en we verleggen grenzen om nieuwe ervaringen te creëren. Naarmate de ontwikkeling van het spel vordert, kunnen we jullie nog veel meer vertellen.”

Bouwen aan een relatie met creators
Voor het eerst in de geschiedenis van De Sims heeft de studio een samenwerking met Overwolf aangekondigd om spelers van De Sims 4 een nieuwe plek te bieden waar ze mods en door spelers gecreëerde content kunnen downloaden. Overwolf beheert CurseForge, een modmanager en ontdekkingsplatform gebouwd om creators te ondersteunen en hun content te hosten. De Sims 4 wordt al jaren uitgebreid door modders en contentmakers, en vandaag is een grote stap voorwaarts in het erkennen van hun bijdragen. Later dit jaar wordt er meer informatie bekendgemaakt over het programma en de lancering ervan.

Spannende nieuwe updates voor De Sims FreePlay en De Sims Mobile
Als onderdeel van de voortdurende inspanningen om de vertegenwoordiging van alle spelers te verbeteren, wordt De Sims FreePlay voorzien van nieuwe gezichten voor jonge Sims, tieners, volwassenen en ouderen. Met deze visuele upgrade zijn alle kapsels, oorbellen en brillen ook gelijk beschikbaar voor alle geslachten. Deze upgrade is vanaf vandaag permanent gratis beschikbaar. Daarnaast komt in december de jaarlijkse seizoensmissie ‘Erfgename Kerst’ naar het spel, met een speciaal nieuw verhaal. Ook wordt begin 2023 de mogelijkheid geïntroduceerd om een luxe superjacht te bouwen en erin te wonen.

De Sims Mobile lanceert tijdens de feestdagen dit jaar een nieuwe optie in Bouwen/Kopen, namelijk Balkons. De nieuwe functie stelt Simmers in staat meer fantasierijke verhalen te creëren en biedt ze de mogelijkheid om hun droomgebouwen na te bouwen door deze aan te passen met verschillende leuningstijlen.

Voor meer informatie over De Sims™ en het nieuws van vandaag, volg je @TheSims op TwitterInstagram of TikTok, like je De Sims op Facebook en bezoek je TheSims.com.