Dankzij Logitech Sight AI-camera ontstaat er meer gelijkheid in videovergaderingen tussen deelnemers op kantoor en thuis

Geef thuiswerkers het gevoel dat ze even goed gezien en gehoord worden als collega’s die aan de vergadertafel op kantoor zitten. Logitech Sight brengt een vergadering in beeld zoals nooit tevoren.  

LAUSANNE, Zwitserland & NEWARK, Californië – 5 oktober 2022 – Vandaag heeft Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) een nieuw, door AI-ondersteund multicamerasysteem onthuld: Logitech Sight. Het systeem is ontworpen om gelijkheid te creëren in videovergaderingen, tussen deelnemers die op kantoor met elkaar in één ruimte zitten en de deelnemers thuis. Hybride werken is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar nog altijd voelt bijna de helft (43%) van de werknemers die op afstand werkt zich niet volledig bij het gesprek betrokken.* Logitech Sight draagt sterk bij aan het wegnemen van dit gevoel. Dankzij het nieuwe camerasysteem worden werknemers die op afstand deelnemen aan een vergadering als het ware aan de vergadertafel geplaatst om op een gelijke manier betrokken te worden in het gesprek en scherp zicht te hebben op alles wat er in de ruimte gebeurt. Zo hebben werknemers die op afstand deelnemen altijd een volledig overzicht, krijgen zij de volledige context mee, en dankzij de vele microfoons horen zij altijd luid en duidelijk wat er wordt gezegd.

“We vergaderen niet meer alleen online vanuit dezelfde videokaders, zoals dat tijdens de pandemie het geval was. Thuiswerken is na de pandemie gebleven, maar werkgevers en werknemers gaan nu het weer kan ook graag terug naar kantoor. Hierdoor is een nieuw probleem ontstaan. Want hoe zorgen we er ondanks de afstand nu voor dat thuiswerkers en werknemers op kantoor zich allemaal gehoord en gezien voelen tijdens dezelfde vergadering?’’, vertelt Scott Wharton, general manager van Logitech Video Collaboration. “Onze klanten hebben ons verteld dat videovergaderen op een ongelijke manier één van de grootste problemen is van hybride werken. Wanneer Logitech Sight in combinatie wordt gebruikt met Rally Bar of Rally Bar Mini wordt dit probleem opgelost door middel van verschillende camerahoeken en intelligente positionering. Na jaren van onderzoek en feedback van klanten hebben we eindelijk de code gekraakt om organisaties van alle formaten te kunnen helpen.” 

Hoe maakt Logitech Sight gelijkwaardiger videovergaderen voor iedereen mogelijk? Door Logitech Sight te gebruiken wordt het camera-overzicht tijdens een vergadering uitgebreid met twee 4K-camera’s op tafel. Deze camera’s werken naadloos samen met Rally Bar of Rally Bar Mini-camera aan de voorzijde van de ruimte en creëren hierdoor meer perspectieven en altijd de juiste perspectieven. Na de lancering van Logitech Sight worden deze additionele camerafeeds samengevoegd met RightSight en Smart Switching: hierdoor hoeft de gebruiker geen keuzes te maken of cameraperspectieven handmatig te bedienen. Alles wordt door een intuïtief AI algoritme geregeld. Oftewel, door slim gebruik te maken van AI kunnen deelnemers vanuit verschillende perspectieven in beeld worden gebracht zonder zelf aan de knoppen te zitten. Deze mogelijkheid ontstaat doordat de hoofdcamera aan de voorkant van de ruimte, die zich op de Rally Bar of Rally Bar Mini bevindt, wordt uitgebreid.

Dankzij de integratie van toonaangevende videoconferencingplatformen, zoals Microsoft Teams, Zoom en Google Meet is Sight de perfecte partner voor het gebruik van onder andere Zoom Smart Gallery en dynamic view van Microsoft Teams. Dit zijn features voor vergader-layouts die speciaal zijn ontworpen om hybride werken makkelijker te maken. Doordat het systeem naadloos samenwerkt met deze populaire platformen zijn IT-teams ervan verzekerd dat de technologie die zij gebruiken klaar is en klaar blijft voor de toekomst. De behoeften van werknemers veranderen immers in de loop der tijd en dit systeem biedt de flexibiliteit om daar op in te spelen.

Logitech Sight is eenvoudig te installeren en wordt geleverd met meerdere bevestigingen. Ook is het kabelmanagement geïntegreerd: een essentiële functie voor IT-teams om hun samenwerkingsruimtes flexibel en schaalbaar te maken. Daar komt bij dat management eenvoudig wordt gemaakt door Logitech Sync: gratis software waarmee beheerders op afstand apparaten kunnen monitoren, updaten en problemen kunnen oplossen. Dat alles vanuit een cloud-based interface. Daarnaast is Logitech Sight backwards compatible met de Rally Bar en Rally Bar Mini. Dat betekent dat IT-teams zich beslist geen zorgen hoeven te maken over het gebruik van Logitech Sight in combinatie met de videobars die zij al in bezit hebben.

Logitech Sight is de nieuwste toevoeging in het assortiment van Logitech dat is gericht op het gelijkwaardig maken van de hybride werkervaring: ongeacht of werknemers hun werk verrichten vanaf kantoor, vanuit huis, of waar dan ook. Sight verbetert niet alleen de RightSight 2 Speaker View, maar werkt ook samen met Scribe, Rally Bar en Rally Bar Mini. Kortom: Logitech blijft zijn ecosysteem doorontwikkelen, uitbreiden en updaten om het ultieme doel te bereiken waar hybride werken organisaties toe heeft uitgedaagd: gelijkwaardige meetings verzorgen, ongeacht de locatie van de deelnemers.

Oog voor duurzaamheid
Logitech werkt intensief aan het verkleinen van zijn CO2-voetafdruk en zo slaagde het bedrijf er tussen 2015 en 2020 al in om maar liefst 46,8 procent van zijn CO2-uitstoot te verminderen. Niet voor niets voerde Logitech dit jaar de Financial Times-lijst met klimaatleiders aan. Het bereiken van deze koppositie kreeg Logitech voor elkaar door onder andere over te stappen op meer circulaire materialen en te zoeken naar nieuwe wegen voor minder afval en een langere levensduur van producten, componenten en materialen. Logitech Sight is geen uitzondering: het product wordt gefabriceerd van materialen die minder impact hebben op onze planeet. Denk aan gerecycled plastic en low-carbon aluminium. Logitech Sight wordt geleverd in een verantwoorde verpakking.

Prijs en beschikbaarheid
Logitech Sight wordt halverwege 2023 verwacht en heeft een adviesprijs van €2399.

*2022 Microsoft Work Trend Index Annual Report: Great Expectations: Making Hybrid Work Work