Codemasters lanceert, door Ian Livingstone samengestelde, Original F1®22 Game Soundtrack

Redwood City, Californië – 8 juli 2022 – Naast de onlangs op Spotify en Apple Music uitgebrachte EDM-soundtrack lanceert Codemasters vandaag de officiële EA SPORTS F1® 22 Original Game Soundtrack die is samengesteld door Ian Livingstone. Een speciale versie van de track ‘A New Dawn’ kan hier bekeken worden: https://www.youtube.com/watch?v=dBSN5Cngx2M. De soundtrack, die ook de F1 ® 2021-score bevat, is nu beschikbaar als stream op SpotifyDeezer en Apple Music.

Ian Livingstone heeft een lange geschiedenis met Codemasters en de F1 ®-soundtrack. Hij heeft de soundtrack van 6 voorgaande F1 ®-titels samengesteld. De F1® 22-soundtrack is uitgevoerd door het Sofia Session Orchestra, is opgenomen door FourForMusic en is gedirigeerd door George Strezov.

Ian Livingstone zegt, “Ik ben gedreven om de elegantie en de schoonheid van deze glanzende nieuwe machines te vangen door ze een geluid van een zwepend orkest te geven, maar ook het contrast tussen de kalmte voor de storm versus de spanning en sensatie van de laatste ronde te weerspiegelen. Tegelijkertijd wilde ik de vele F1-spelers belonen door fragmenten terug te laten komen uit voorgaande themaliederen uit F1 2010, 2011, 2012 en 2021.”

Additionele informatie over de Soundtrack:
Additionele Muziek – Ethan Livingstone
Uitgevoerd door George Strezov
Orkest – Sofia Session Orchestra, opgenomen door FourForMusic
Orkestraties – Michael Doherty
Percussie – M.B. Gordy
Vocalen – Julie Seechuk
Piano – Ian Livingstone
Orkest-Mixing – Simon Barford
Mastering – John Elleson-Hartley / Musiklab
Video-edit door Key Productions

Ian Livingstone heeft ook de muziek van de GRID-serie samengesteld, inclusief de onlangs uitgebrachte GRID Legends.

EA SPORTS ™ F1® 22, de officiële game van het 2022 FIA Formula One Wereldkampioenschap™ is nu verkrijgbaar voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via Origin en Steam. Voor het laatste F1® 22-nieuws, ga naar de Formula 1 game website en de social media-kanalen via InstagramTwitter,  TikTok  en YouTube.