CES 2023: ASUS zet in op creators, bedrijven en duurzaamheid

Van nieuwe laptops voor creatieve professionals tot producten voor de zakelijke markt en 3D-beeldschermtechnologie: dit is de nieuwe line-up van ASUS voor 2023

 

 • Een extra dimensie voor creators: met de introductie van innovatieve 3D OLED-beeldschermtechnologie maakt ASUS het mogelijk voor creators om te allen tijde zonder bril hun creaties in 3D te aanschouwen.
 • Innovatieve en vernieuwde hardware voor creators: de line-up voor ProArt Studiobook, Zenbook en Vivobook wordt vernieuwd met de introductie van verschillende modellen. Deze laptops brengen vernieuwd chipdesign, verbeterde koeling en krachtige componenten met zich mee om zo creators in staat te stellen hun creaties optimaal vorm te geven.
 • Een groenere toekomst: binnen de zakelijke- en consumenten-line-up presenteert ASUS verschillende modellen die zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid. Zo hebben deze modellen verschillende certificeringen gekregen voor duurzaamheid van onafhankelijke organisaties.
 • Professionele beeldschermen: de ProArt Display OLED PA32DCM en ProArt Display PA279CRV geven creatieve professionals de kwaliteit om hun werk optimaal tot uiting te laten komen.
 • Goed zakendoen: ASUS vernieuwt ‘s wereld lichtste zakelijke laptop en upgrade deze met een veelgeprezen OLED-scherm. Met de ExpertBook B9 OLED laat ASUS zien waar het toe in staat is binnen de zakelijke markt.
 • Gamers, sta klaar voor ChromeOS: Chromebook Vibe CX34 Flip is de eerste Chromebook van ASUS die gericht is op gamers. Alle voordelen van ChromeOS kunnen nu ook worden ervaren tijdens het gamen.
 • Altijd verbonden: ExpertWiFi EBM6 is op maat gemaakt voor de zakelijke markt met innovatieve nieuwe functies.
 • De nieuwe generatie Intel en AMD: ASUS TUF-laptops met een 13th Gen Intel® Core™ of AMD® Ryzen™ 9 Zen 4 CPU, AMD Radeon™ RDNA3 of NVIDIA® GeForce® RTX™ 40 GP voor extreem soepele prestaties tijdens het gamen.

 

Amsterdam, 4 januari 2023 – ASUS heeft vandaag een inkijkje gegeven in de (nabije) toekomst tijdens zijn virtuele Seeing An Incredible Future-event op CES 2023. Kijkers maakten kennis met de producten die ASUS gedurende dit jaar uit gaat brengen, waaronder een Studiobook Pro-laptop met ASUS Spatial Vision: een feature die letterlijk in het oog springt. Het is namelijk de allereerste 3D-beeldschermtechnologie voor laptops die geen bril vereist en deze functie stelt creatievelingen in staat om hun werk vanuit een ander perspectief te bekijken. Ook heeft ASUS zijn line-up voor creators versterkt met Windows 11-laptops die beschikken over de nieuwste 13th Gen Intel® Core™ i9 HX series CPU en NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Series Laptop GPU’s.

Voor ieder wat wils
Naast nieuwe laptops en beeldschermen voor creatieve professionals bestaat de 2023 line-up uit nieuwe en verbeterde laptops voor alledaags gebruik, gaming én voor de zakelijke markt. Een greep uit de selectie:

 • De ExpertBook B9 OLED (B9403CVA) is een lichte en krachtige laptop, ontworpen om aan de behoeften van business executives te voldoen.
 • De ASUS ExpertWiFi EBM68-router staat garant voor hoge snelheden en een betrouwbare verbinding, beide essentieel om productiviteit in stand te houden.
 • De ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA)-laptop leent zich uitstekend voor gaming en biedt de nodige veelzijdigheid.

Andere aankondigingen die ASUS tijdens het event heeft gedaan zijn de ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604), Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ), Zenbook Pro 14 OLED (UX6404), Zenbook 14X OLED (UX3404), Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604), ProArt Display OLED PA32DCM en de ProArt Display PA279CRV. Een deel van deze modellen heeft een refresh gekregen en is voorzien van de nieuwste GPU’s en CPU’s, terwijl andere producten volledig nieuw zijn.

Liefhebbers van games kunnen naast de ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip uit de voeten met de nieuwe TUF Gaming A15/17 (FA507/707) en de F15/17 (FX507/707)- laptops, uitgerust met maximaal een Intel Core i9-13900H of AMD Ryzen™ 9 Zen 4 CPU. Deze modellen combineren snelheid, betrouwbaarheid en prestaties om van games in hoge kwaliteit te genieten – voor een vriendelijke prijs. Bovendien worden de laptops geleverd met drie maanden Xbox Game Pass Ultimate, zodat de gebruiker direct toegang heeft tot honderden topgames.

Duurzame toekomst tegemoet
Eén van de speerpunten van ASUS is duurzaamheid. Tijdens de presentatie op CES 2023 bleef dit onderwerp dan ook niet onbesproken. “We boeken veel vooruitgang op het gebied van duurzaamheid en nemen een leidende rol in op weg naar een duurzame toekomst. Door voortdurend te innoveren, een datagedreven aanpak te hanteren en mensen centraal te stellen in onze benadering kunnen we deze doelen behalen”, vertelde ASUS Co-CEO S.Y. Hsu. “We streven naar bedrijfsvoering met een netto uitstoot van nul. ASUS werkt hard aan de transitie naar een circulaire economie – volledig met een verantwoorde supply chain en gedeelde waarden voor iedereen.” 

Probeer ASUS’ nieuwe producten zelf 
Aanwezig op de CES in Las Vegas? De producten van ASUS die tijdens het virtuele event werden gepresenteerd zijn hier beschikbaar voor hands-on. Breng een bezoekje aan The Venetian Expo, Meeting Room #3002 op 4 januari 2023 tussen 10:00 uur en 18:00 uur of van 5-7 januari tussen 09:00 uur en 18:00 uur.

Beschikbaarheid in de Benelux
De op de CES aangekondigde producten van ASUS worden in het eerste kwartaal van 2023 verwacht in de Benelux.

Meer weten over alle aankondigingen? Aanvullende informatie en details zijn te vinden in het originele persbericht dat is bijgevoegd.