Battlefield V Chapter 1: Overture is nu live

Een nieuwe War Story, een nieuwe map in België en nog veel meer

Battlefield V’s ambitieuze post-launch avontuur, Tides of War, is officieel van start gegaan met de release van Chapter 1: Overture. De update is nu live op PC, PS4 en Xbox One. Deze eerste contentrelease levert een nieuwe Battlefield-ervaring af, gevuld met gameplay die in het teken staat van tanks. Ga aan de slag met een spectaculaire nieuwe War Story, de nieuwe multiplayer map Panzerstorm, de customization van voertuigen en meer. Alle post-launch Tides of War content voor Battlefield V is gratis voor alle spelers.

Op 14 november werd Battlefield V de eerste game die gebruik maakt van DXR ray tracing. Sindsdien hebben EA en DICE nauw samengewerkt met NVIDIA om DXR Ray Tracing zo snel mogelijk te optimaliseren in de game. Hierbij is de performance verbeterd met maar liefst 50%. GeForce RTX 2080 Ti-gamers zijn nu in staat in om 60+ FPS te behalen op een 1440p resolution mét DXR Raytraced Reflections op Medium-kwaliteit. GeForce RTX 2070-gamers kunnen hiervan genieten met een resolutie van 1080p. Bekijk NVIDIA’s video op GeForce.com om meer te weten te komen over de DXR performance verbeteringen in Battlefield V.

Nieuwe War Story: The Last Tiger
De nieuwste War Story in Battlefield V laat de speler één van de meest gevreesde tanks uit de Tweede Wereldoorlog besturen: de Tiger I. Stap in de schoenen van een Duitse commandant die zijn troepen leidt, terwijl de Twelfth US Army Group druk zet op de Duitse grens. Vergelijkbaar met alle War Stories in de game wordt hier een verhaal verteld vanuit onverwachte hoek. Denk aan een combinatie van Das Boot en Black Hawk Down om een beeld te krijgen van de toon en actie die DICE in deze War Story neerzet.

Nieuwe map: Panzerstorm
Deze splinternieuwe map is een arena die zich focust op tanks. Spelers rollen over heuvels, kuilen en verhoogde wegen met de ongekende kracht van deze bepantserde voertuigen en laten een pad van vernietiging achter op het platteland. De map neemt de spelers mee naar de plek waar de Duitse, mechanische oorlogsmachines België binnentraden, maar daar stuitten zij op de verdediging van de geallieerden.

Practice Range
DICE introduceert de langverwachte Practice Range in Overture. Hier kunnen spelers verschillende wapens en voertuigen leren kennen, inclusief de basiswapens van iedere class, maar ook kunnen zij ‘bombing runs’ uitvoeren met hun favoriete vliegtuigen.

Meer updates
Daarnaast voegt Overture de customization van voertuigen en nieuwe cosmetics toe aan de game, samen met updates en fixes die zijn gebaseerd op feedback van de community. De volledige lijst met bug fixes kan in dit gedetailleerde rapport worden gevonden.

 

Bekijk hier de Overview trailer