COMMAND & CONQUER: RIVALS WORDT WERELDWIJD UITGEBRACHT, ZORGT VOOR COMPETITIEVE REAL-TIME STRATEGY-SPANNING OP DE MOBIEL

Domineer het klassement met techniek en strategie in snelle, dynamische gevechten

REDWOOD CITY, Calif. – 4 december 2018 – Bevelhebbers, de oorlog om tiberium is begonnen! Vandaag heeft Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) wereldwijd Command & Conquer™: Rivals uitgebracht: een dynamisch, real-time actiestrategiespel (RTS) voor Android- en iOS-apparaten.Command & Conquer: Rivals, dat van begin af aan specifiek voor mobile is gemaakt, biedt innovatieve player versus player (PVP)-gameplay, inclusief een intuïtieve besturing waarmee spelers hun inspanningen kunnen concentreren op strategie en techniek tijdens intense 1v1-gevechten.

“De laatste paar maanden hebben we de wereld meer over Command & Conquer laten praten, en dat was echt geweldig om te zien”, aldus Michael Martinez, General Manager van Redwood Studios. “We hebben Rivals elke dag met onze community gespeeld, en we hebben er samen voor gezorgd dat het spel zo leuk en gebalanceerd mogelijk is. Ons doel was om iets nieuws te brengen voor mobiele spelers die RTS-games spelen: iets waarmee ze volledige controle krijgen over elke actie en waarmee hun competitieve techniek goed uit de verf komt.”

In Command & Conquer: Rivals moeten spelers hun factie naar de overwinning leiden en kiezen uit twee facties: het hi-tech Global Defense Initiative (GDI) of het dynamischere Brotherhood of Nod. De strijd woedt tussen de machtige kolonel Jackson en de populaire Kane. Geheel in de lijn van de iconische RTS-serie zijn planning en tactische uitvoering cruciaal om te winnen. Acties zijn snel en waanzinnig, en elke match vereist een unieke benadering waarbij spelers hun beste combinatie van infanterie, tanks, vliegtuigen en monstermachines moeten creëren om een tegenstander te verdedigen en te ontwijken.

Competitie vormt het hart van dit spel met Rivals Champions, een exclusief in-game weekendevenement dat direct na de release beschikbaar is. In Rivals Champions kunnen spelers van alle niveaus meedoen aan een unieke matchmaking-pool met verschillende ranked klassen, en hoe beter een speler presteert, hoe groter de beloningen. Volgend jaar wordt het competitieve spelprogramma van EA uitgebreid met Command & Conquer: Rivals. Rivals Champions, dat is gemodelleerd naar het immens populaire FIFA Ultimate Team Champions in FIFA, is een unieke competitieve spelervaring waarin het ontwikkelingsteam samen met de community een esports-programma voor meerdere continenten start in 2019.

Command & Conquer: Rivals kan worden gedownload in de App Store en op Google Play. Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws bezoek je www.cncrivals.com of bekijk je het spel op Twitter, Discord en Reddit.